Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie kto dla BMW produkuje wklady lusterek? Oryginal kosztuje 400 zł, a pewnie da sie kupic oryginał bez napisu BMW robiony przez producenta ktos wie jaka to firma/wkład? Na allegro sa rozne ale zamiennikow nie chce bo kolega kupil kiedys do swojego reno i >120km/h lusterko drgalo. Chodzi o lewe.

To czesc i odpowiedz z ASO:

51167145267 – Wkład lusterka podgrzewanego niebieskie – koszt: 405,33 zł brutto

Opublikowano

Kolego,

Ja kupiłem wkład dokładnie u tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/wklad-lusterko-bmw-e81-e82-e87-e88-e90-e91-ogrz-lr-i3310473900.html

Założyłem w 5 min i od pół roku wszystko jest idealnie. Pasuje jak ori, podgrzewa się doskonale, jest nawet cieplejsze niż oryginalne. Kolor ma też dokładnie taki sam.

Odnośnie prędkości to jechałem 200km/h na obwodnicy Grójca i nic się nie działo.

W życiu bym nie dał 400PLN za wkład lusterka.

Opublikowano

Też byłem sceptycznie nastawiony, ale wolałem sprawdzić i najwyżej umoczyć tą niewielką kasę.

Ale jak mówię, jeżdżę od pół roku, zima, upał i nic się nie dzieje, cały czas wygląda jak nowe ori.

Kupiłem też u tego sprzedawcy siłowniki klapy do sedana. Polcar chyba czy jakoś tak, polskie. Są nieco słabe moim zdaniem, ale dają radę. I też kosztowały grosze.

Myślę, że takie części można spokojnie kupować tanie i zamienniki. To nie wpływa na bezpieczeństwo, takie lusterko się nie zużywa. Co innego zawieszenie czy osprzęt silnika. Wiadomo, że tarczy hamulcowej z chin za 80PLN bym nie kupił ;-)