Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien Dobry , prosze o poradę czy mógłbym założyć sobie sprężyny eibach pro kit bez zmiany oryginalnych amortyzatorów ?

Czy takie modyfikacje są możliwe i co za sobą niosą ?.

Mieszkam w Hiszpani,gdzie drogi sa gładkie , wiec chciałbym troszkę go obniżyć bez utraty komfortu

Mam Bmw e46 m54 na r16 .

Dziękuje za poradę

Opublikowano
Pewnie, że można założyć bez zmiany oryginalnych amorów. Oryg amory można max do -40 (takie jest założenie i z reguły wszędzie tak piszą). Takie modyfikacje niosą za sobą zmiane sprężyn :D Chyba, że masz stare amory już mocno zużyte to zastanowiłbym się nad wymienieniem w pierwszej kolejności zużytych części (wymienia się parami) . Trzeba również pamiętać, że przy zakupie nowego zestawu sprężyn auto nie siądzie od razu. Potrwa to jakiś czas. Sprężyny muszą się tak jakby trochę wyrobić i z czasem zejdą. Jeśli chodzi o komfort to sprężyny eibacha są (zapomniałem tego słowa) podobno dostosowują się do stylu jazdy :norty: ile w tym prawdy nie wiem bo nie posiadam takich. Sporo czasu się do tego przykładam, ale wciąż fundusze nie pozwalają. Pozdrawiam :)