Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum, jestem tu nowy i chciał bym przedstawić swoje BMW. Od niedawna jestem posiadaczem e39 v8, auto sprowadziłem dla siebie osobiście z Niemiec rocznik 97' z przebiegiem 240 tys km. Nie rozkodowałem jeszcze numeru vin więc tylko pokrótce wspomnę o opcji wyposarzenia, a jest w niej między innymi :

-skórzana tapicerka(fotele podgrzewane z pamięcią ustawień, el regulowane we wszystkich płaszczyznach z pompowaną częścią lędźwiową,)

-telefon bmw

-tempomat

-el. otwierany szyber dach

-el. regulowane lusterka (obniżają się przy cofaniu, wspomaganie parkowania)

-el. regulowana kolumna kierownicza (we wszystkich płaszczyznach)

-sensor deszczu

-parktronik

-spryskiwacze reflektorów

-aluminiowe felgi bbs rc 17

-multifunkcyjna kierownica

pewnie jeszcze nie wymieniłem wszystkiego o szczegółach dowiem się po rozkodowaniu vin'u. na razie wrzucam jedno zdjęcie (jedyne jakie mam na komputerze) niedługo postaram się zrobić więcej zdjęć. Pozdrawiam malu :)

http://files.tinypic.pl/i/00407/m07kax9kli2i_t.jpg

http://www.tinypic.pl/m07kax9kli2i

Opublikowano
No no gratuluje V8 wrzuc jakies lepsze fotki e39 bo jestem ciekawy jak wyglada w srodku itd ;)
Opublikowano
Niedługo dodam więcej zdjęć, wnętrza również :wink: a czy jest ktoś tu na forum kto pomogł by w rozkodowaniu VIN'u? miał zrobić to znajomy ale ciężko się z nim ustawić... :roll:
Opublikowano

Po rozkodowaniu VIN'u wyszło:

Numer podwozia WBADE11080BM56644

Kod typu DE11

Typ 535I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M62

Pojemność skokowa 3.50

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor FJORDGRAU METALLIC (310)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 1997-09-18

S291A LM RAEDER/KREUZSPEICHE/2TEILIG Obr. BMW ze st. le. spr. krz. 2-cz.

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S666A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD RDS

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S260A SEITENAIRBAG FUER FAHRER/BEIFAHRER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

Opublikowano
Nom dobra sztuka się trafiła ale jest jeszcze kilka rzeczy które trzeba naprawić lub chciał bym zmienić :) Powoli będę się za to zabierał... Niedługo tak jak obiecałem dodam nowe fotki.
  • Moderatorzy
Opublikowano
dzięki Cichy za wstawienie fot i wytłumaczenie :cool2: cholera dopiero teraz zauważyłem że jest jakaś mgiełka na każdej fotce po lewej stronie... musiał być lekko zabrudzony obiektyw. :(
Opublikowano

Felgi są :cool2: nawet bardzo :D

Tylko ten znaczek ///M jakoś do mnie nie przemawia :P

Jakieś plany wobec BMW??

Opublikowano
HEHE znaczek "///M" to nie moja sprawka... był już przy zakupie, chciałem go zdjąć od razu bo wsią trochę wieje ale waham się bo nie wiem kiedy został naklejony i czy nie zostaną ślady/przebarwienia na lakierze po zdjęciu. :| Felgi są ok ale przez zimę planuje je odświeżyć, pomalować może szprychy na złoty kolor... w najbliższych planach jeszcze przyciemnienie szybek (chciał bym żeby nie było znacznej różnicy pomiędzy tylnymi i przednimi szybkami) i wymiana kierownicy na e39 ///M do tego mam małą wgniotkę na progu (widać na foto) też trzeba zrobić bo kuje w oczy :) potem się pomyśli...
Opublikowano
Widzieć to i ja bym widzial zdezak przód od ///M paka a jak zderzak to i lampy poliftowe z xenonem szeroką nere z przodu zderzak tyl to i wydech z 4rema kominami ... wymieniać by można dużo tylko skąd brać na to kasę trzeba by jakis Bank obrobic ;) narazie mam inne problemy dzis zaczeło mi się slizgac sprzegl, prawdopodobnie sprzeglo bo oby nie vanos... przy przyspieszaniu np. na3 obroty nie rosną proporcjonalnie szybko w calym zakresie.. bywa ze przy gazie w podlodze obroty na obrotomierzu zatrzymują sie (nawet niekiedy delikatnie spadają) a potem gwałtownie rosną.. co o tym sądzicie? Bralem już porady jednego mehaniora przejechal sie i stwierdzil ze pewnie sprzeglo.. :mad2: ale nic wymieni sie na nowe jeśli będzie trzeba, a przy okazji warsztatowania zmienię olej w silniku wymienię filtry powietrza i oleju i może wytnę katy i wstawię strumienice hmmm co o tym sądzicie? Niektorzy mówią ze dodaje to delikatnie mocy inni ze odejmuje... napewno dźwięk silnika s sie poprawia :twisted:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Bmw dostało nowe sprzeglo sachs, nowe klocki hamulcowe na przód,nowa kierownica, naprawiony zostam wiatrak klimy i regulatory przednich lamp :) dotego wymiana filtrow i oleju i można już spokojnie latać:) do naprawy bądź wymiany jeszcze tylko zostal licznik (bad pixele ). Katy zostały na swoim miejscu.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Dawno mnie tu nie bylo.. Czas odswiezyc troche ten watek! Bmw od ostatniego mojego posta tutaj troche sie zmienilo. Po pierwsze gruntownie zostaly odnowione felgi + dokupilem komplet nowych opon Michelin , przednie zawieszenie zostalo przeszczepione z Alpiny B10(sprezyny Eibach pro kit -3cm, amory sachs), ponad to bmw odwiedzilo lakiernika (zrobiona zostala wgniotka na progu + drobne zaprawki), wymieniona zostala podpora walu(na orginal bmw a nie jakis szit za 50zl), poduszka pod silnikiem, jez wentylatora, oraz zdjety emblemat ///M z tylnej klapy. Jak bedzie ladna pogoda zrobie pare zdjec i dodam tutaj :)
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Całkiem nieźle się prezentuje, jeszcze musisz nad czarnymi listwami popracować i spryska na światła poprawić ;)

Kierownica od Jelcza Ci nie przeszkadza? To pierwsza rzecz jaką chciałem wymienić w mojej poprzedniej.

Co do rejestracji, patrz jakie hejty lecą na warszawskiej Woli :mrgreen:

http://static.pokazywarka.pl/bigImages/4782594/13289373.jpg

Opublikowano
chciałem wymienić kierownicę już na początku na serducho z multifunkcją ale miałem parę innych rzeczy do ogarnięcia i jeszcze się do tego nie zebrałem, teraz już zaczęła podobać mi się druga kiera i nie mogę się zdecydować którą włożyć :D z ciekawostek mogę powiedzieć że ostatnio udało mi się zamontować wielofunkcyjny masaż do fotela kierowcy, psztryknę jeszcze kiedyś fotkę to wstawię tu jak to wygląda :) jest jeszcze szczegółów do zrobienia w aucie jak brakujący sprysk czy jakieś plasticzki ale wszystko z czasem się skompletuje :) a co do blaszek to nie wiem co ludziom nie pasi :D http://fotozrzut.pl/zdjecia/680d33b4e5.jpg