Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam na oku takie auto:

http://otomoto.pl/bmw-320-navigacja-klimatronic-C29636899.html

Vin: WBAUX110300A790807

Mam problem z rozkodowaniem tego na stronie bmw, jednak zostalo mi to przedstawione w serwisie. Z opisem ogloszenia nie wiele sie zgadza.

Auto po vinie ma rok produkcji 2009/rejestracja2010; jest to wersja 318 143km a nie 320. Wyposazenie sie zgadza.

Auto bylo na diagnostyce, jest bezwypadkowe, bez powazniejszych bledow i uszkodzen. Jest wyciek z amortyzatora i z uszczelnienia walu w moscie. Niestety nie ma jednak zadnej historii serwisowej (sprawdzane w seriwsie po vinie). Informacja o przebiegu jest jedynie z kluczyka.

Samochod sprowadzony z belgii, jednak wersja jezykowa to niderlandzki a literatura pokladowa holenderski (po vinie). Czy to nie dziwne?

Co o tym sadzicie? Bardzo prosze o pomoc.

Opublikowano

Numer podwozia WBAUX11030A790807

Kod typu UX11

Typ 318D UL (EUR)

Typoszereg E E91 (MUE)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N47

Pojemność skokowa 2.00

Moc 105

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF VERTEX/ANTHRAZIT (EBAT)

Data prod. 2009-11-21

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S2K9A LM RAEDER V-SPEICHE 360 Obr. BMW, st. le., spr. V 360

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Zabezpieczenie śrub kół

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S346A CHROME LINE EXTERIEUR Wyp. zewnętrzne Chrome-Line

S386A DACHRELING Reling dachowy

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S6FLA USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE Złącze USB-/Audio

S843A MOTORAUSLEGUNG Redukcja mocy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S868A SPRACHVERSION NIEDERLAENDISCH Wersja językowa, niderlandzki

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, holenderski

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4CGA INT.LEISTEN SATINSILBER MATT Listwy wewnętrzne "satin-silber" matowe

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Odpowiedź jest bardzo prosta ;) ............. sprzedawca mniej lub bardziej celowo mydli oczy potencjalnemu kupującemu :).

Zakładam, że Bumka była gruntownie oględzinowa ........... wypunktowane dolegliwości mechaniczne to "pikuś" ;) .

Możesz nastawić się na kupno 09r, chyba większego faktycznego przebiegu .......... albo, że autko było w cięższych warunkach eksploatowane ;) (chociaż ewentualne wycieki to rzecz normalna w samochodzie używanym ....... gorzej jak są w nowym ;) ).

Opublikowano
odnośnie kluczyka to ostatnio byłem w serwisie i koleś co mi coś tam sczytywał z pilota powiedział, że w kluczyku i tak będzie taki sam przebieg co na zegarach...
Opublikowano

Nie zrozumiano kontekstu mojej wypowiedzi ;) , mam przypuszczenia że faktyczny przebieg autka jest większy niż wskazuje licznik ........ nic nie wspomniałeś o wydruku Car-Pass również ;) .

Ogólnie dziwie się, że w serwisie przy przeglądzie przed-zakupowym nie zostały rozwiane wszelkie wątpliwości :).

Chciałbym również zaznaczyć, że kupując autko używane "nabywamy faktyczny stan techniczny a nie cyferki na liczniku, chociaż wiadomo najlepiej jak wszystko jest przejrzyste/klarowne ................. o cenie adekwatnej do stanu nie wspominając :) ".

W serwisie udzielili bardzo dobre informacji ;) o zgodności przebiegu między licznikiem a kluczykiem.

Opublikowano
Sprzedawca nie posiada wydruku car-pass. Twierdzi, ze wogole nie wie co to jest, a juz od lat sprowadza auta z Belgii...:/
Opublikowano

Sprzedawca mniej lub bardziej celowo mydli oczy potencjalnemu kupującemu :) (zacytuję siebie :mrgreen: ).

Czy masz szukać dalej to niestety nie doradzimy :) , warto pamiętać, że w tych silnikach wprost proporcjonalnie do ilości przejechanych km wzrasta groźba wytarcia się ślizgów przy napinaczach pasku rozrządu, w dalszej konieczności rozciągnięcie łańcucha itd. .

Opublikowano
Sory za ot.. Szymon - czytalem juz kilka razy na forum ze ktos mial na liczniku niski przebieg a z kluczyka mu odczytano sporo wiekszy, tymczasem mi powiedziano ze kluczyk tylko kopiuje dane z licznika (tzn. z komputera) i zawsze pokaze tyle co na liczniku. Wiec jak to jest?
Opublikowano
Sory za ot.. Szymon - czytalem juz kilka razy na forum ze ktos mial na liczniku niski przebieg a z kluczyka mu odczytano sporo wiekszy, tymczasem mi powiedziano ze kluczyk tylko kopiuje dane z licznika (tzn. z komputera) i zawsze pokaze tyle co na liczniku. Wiec jak to jest?

Jest tak jak napisałeś.

Opublikowano
Na kluczyk kopiowany stan licznika kiedy ten znajdzie się w stacyjce. Jeżeli ktoś cofnął licznik w aucie a nie odpalił go z jednego z kluczyków to stan zapisany na tymże kluczyku będzie stanem licznika z przed cofnięcia auta. Przynajmniej tak mi sie wydaje :).
Opublikowano
Na kluczyk kopiowany stan licznika kiedy ten znajdzie się w stacyjce. Jeżeli ktoś cofnął licznik w aucie a nie odpalił go z jednego z kluczyków to stan zapisany na tymże kluczyku będzie stanem licznika z przed cofnięcia auta. Przynajmniej tak mi sie wydaje :).

Tak jak piszesz.

Opublikowano
Sprzedawca nie posiada wydruku car-pass. Twierdzi, ze wogole nie wie co to jest, a juz od lat sprowadza auta z Belgii...:/

Może powinieneś zapytać o CAR PASS ...przez "C"

Opublikowano
Jak sprowadza auta z Belgii i nie wie co to jest Car Pass to udaje głupiego.

Ja uważam, że nie udaje głupiego. Głupiemu się to nie uda. Ale do rzeczy, nie wiem jak ty, ale ja po takim tekscie olał bym to auto. Ciekawe czego handlarz jeszcze nie wie o tym samochodzie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Ato z Belgii więc bardzo łatwo sprawdzić przebieg w serwisie gdzie był na przeglądach.

Wystarczy odczytać nazwę serwisu z pieczątki w książce i napisać e-mail do firmy.

Z mojego doświadczenia odpowiedź jest po kilku godzinach.

Opublikowano

Jeśli sprzedający nie wie co to car pass, to pewnie o podatku vat również nie słyszał.

edit.

Chyba słyszał bo wystawia vat23

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Wizualnie zacna. Kierownica paskudna ale to zawsze mozna zmienic.

Jak dla mnie zbyt niejasna historia samochodu.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg