Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak dla mnie to wygląda bardziej jak mocny facelifting niż nowa wersja. W środku bardzo podobnie, poza gorszym ekranem (jak we wszystkich nowych BMW, postawiony na desce), lampy z tyłu ani na plus ani na minus, z przodu niby bardziej agresywnie, ale mam wrażenie, że już do granic możliwości - toż większych lamp+grilla nie da się zrobić. Szkoda, że takie dyskusyjne to auto zrobili, bo nadal uważam, że Range Rover wygląda lepiej, a X5 wygląda najwyżej normalnie.

zarowno range i f15 wygladaja dobrze z tym ze range to prawdziwy terenowy woz a bmw x5 zamiast wsadzic pneumatyke to sie bawi w coraz to nowsze systemy obslugujące twardość amortyzatorów które obrzydzaja mi ten samochód

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
po co ci pneumatyka w samochodzie bulwarowym?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
po co ci pneumatyka w samochodzie bulwarowym?

praktycznie każde auto tej klasy ma juz pneumatyke nawet nowy ML, za te pieniądze powinno sie chyba wymagac lepszego komfortu niz twardego zawieszenia jak w mojej f10 :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ciekawy jestem jakie masz zawieszenie w F10, bo akurat kanapowe zawieszenie F10 jest jednym z problemow tego samochodu

poza tym, nie wiem czy jechales ML, ale precyzja pracy tego zawieszenia jest conajmniej o klase nizej niz w E70

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
ciekawy jestem jakie masz zawieszenie w F10, bo akurat kanapowe zawieszenie F10 jest jednym z problemow tego samochodu

poza tym, nie wiem czy jechales ML, ale precyzja pracy tego zawieszenia jest conajmniej o klase nizej niz w E70

w f10 mam sportowe M bez trybu comfort , jest ono strasznie twarde ale przynajmniej nic przez 2 lata uzytkowania sie nie zuzylo i nic nie musialem wymieniac. Mowisz pewnie o tym pelnym zawieszeniu z electronic damper control gdzie sie wszystko psuje? Tuareg, cayenne, range rover, Q7 wszystko ma pneumatyke i w terenie przewyzszaja x5, oto mi chodzi :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kupiles samochod ze sportowym zawieszeniem i jestes zdziwiony, ze jest twardy? pierwsze slysze, aby byly jakies wieksze problemy z zawieszeniem regulowanym w BMW. W US BMW z regulowanym zawieszeniem jezdzi bez watpienia znaczenie wiecej samochodow i nie zauwazylem, aby na forach internetowych raportowany byly jakies wieksze problemy techniczne.

rozumiem o co chodzi z pneumatyka, tylko zadam jeszcze raz pytanie po co ci ona w samochodzie, ktory w 99% uzytkowania nie zjezdza z asfaltu? mozna instalowac mase roznych systemow, tylko po co kiedy nie sa one uzywane?

zabawne, ze wspominasz pneumatyke ze stajni VAG. Moj kolega mial audi allroad, w ktorym w ciagu 2 lat wymienil praktycznie cale zawieszenie pneumatyczne. Kosztowalo to ok. 25-30k zl. Bylo to kilka lat temu, wiec pewnie jakos tego elementu zostala poprawiona, ale...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
kupiles samochod ze sportowym zawieszeniem i jestes zdziwiony, ze jest twardy? pierwsze slysze, aby byly jakies wieksze problemy z zawieszeniem regulowanym w BMW. W US BMW z regulowanym zawieszeniem jezdzi bez watpienia znaczenie wiecej samochodow i nie zauwazylem, aby na forach internetowych raportowany byly jakies wieksze problemy techniczne.

rozumiem o co chodzi z pneumatyka, tylko zadam jeszcze raz pytanie po co ci ona w samochodzie, ktory w 99% uzytkowania nie zjezdza z asfaltu? mozna instalowac mase roznych systemow, tylko po co kiedy nie sa one uzywane?

zabawne, ze wspominasz pneumatyke ze stajni VAG. Moj kolega mial audi allroad, w ktorym w ciagu 2 lat wymienil praktycznie cale zawieszenie pneumatyczne. Kosztowalo to ok. 25-30k zl. Bylo to kilka lat temu, wiec pewnie jakos tego elementu zostala poprawiona, ale...

nie jestem zdziwiony ze moje zawieszenie jest twarde? tylko napewno duzo mnie awaryjne niz ta pelne regulowane bo jak cos jest do komfortu i do sportu to tak naprawde do niczego sie nie nadaje, moze i nie zjezdza z asfaltu ale jak masz duzego suva i chcesz pojechac w zimie do swojego domu z w gorach to to auto nawet kraweznika na chodniku nie przejedzie. tyle do powiedzenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam EDC w F10 już drugiej i odpukać wszystko działa. Nie słyszałem jeszcze o awarii EDC lub Adaptive Drive w F10...

Ale fakt, pneumatyka w X5 mogłaby byc.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
ja zamówiłem F15 z komfortowym, adaptacyjnym zawieszeniem. zobaczymy jak to będzie jeździć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
komfortowe adaptacyjne zawieszenie? jaki to kod opcji?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzieki, troche czuje sie przytloczony liczba roznych wariantow zawieszenia w F15; z tego co czytam, wiele osob, ktore nie testowaly samochodu przez zakupem sa zdziwione "miekkoscia" zawieszenia... F15 nie jezdzilem, ale jesli to kierunek znany z miekkiego F10, to trzeba byc czujnym co sie zamawia

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
czytając wiele opinii z for zachodnich 2VM to akurat najlepsze z możliwych zawieszeń, daje w ustawieniu komfort na prawdę spory komfort, sporo większy niż w E70, a w sportowym oczekiwaną twardość, do tego aktywne stabilizatory i pneumatyka trzymają budę na zakrętach jak należy
Opublikowano
Do 'trzymania budy w zakrętach" to raczej będzie potrzebny jeszcze pakiet zawieszenia Dynamic 2VP z Dynamic Performance Control i Dynamic Drive za prawie dwa razy większe pieniądze. W E70 nazywa się to Adaptive Drive.
Opublikowano

zapomniałem jeszcze o takiej konfiguracji zawieszenia 2VF + 2VP

to jest jeszcze lepsza konfiguracja zawieszenia, ale dostępna tylko dla M50d

Opublikowano
zapomniałem jeszcze o takiej konfiguracji zawieszenia 2VF + 2VP

to jest jeszcze lepsza konfiguracja zawieszenia, ale dostępna tylko dla M50d

nie tylko.

Zamawiając pakiet M można 2VP dodać do 2VF