Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem,

Jak najlepiej zabrać się do tematu short shiftera do E46 330D 204KM, skrzynia 6-biegowa ? Nie chodzi mi o montaż, tylko pozyskanie odpowiedniego wybieraka. Która opcja będzie najlepsza:

- uderzyć do ASO i kupić wybierak od innego modelu? Jeśli tak, to jakiego? Czy ten plastikowy pierścień, do którego wchodzi kulka jest identyczny we wszystkich modelach? Jaka jest orientacyjna cena wybieraka?

- poszukać niefabrycznych zamienników (mało tego na allegro, albo źle szukam),

- dospawać ramie.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano

najlepsza opcja to wyjęcie swojego, przedłużenie go o tyle ile dusza zapragnie ale nie tak dużo aby dotykał wału i wsadzenie go na miejsce :D koszty zależy ile zrobimy sami ale mogą sie zamknąć w 0 złotych :)

przedłuzenie oczywiście tej części za kulką, ewentualnie skrócenie części przed kulką.

u siebie mam tak przerobiony już chyba pół roku i problemów brak.

szukam
Opublikowano

Witam,

Posiadam na sprzedaż oryginalny wybierak z E60/61 taki jak w linku DIY. Część 25117546373 (Dźwignia zmiany biegów krótka) + oryginalne plastikowe łożysko BMW. Zakupiony w naszym forumowym sklepie za 205 zł sam wybierak (faktura do wglądu). Oddam komplet (wybierak + łożysko) za 200zł. Wysyłka gratis.

pozdrawiam,

Łukasz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,

Posiadam na sprzedaż oryginalny wybierak z E60/61 taki jak w linku DIY. Część 25117546373 (Dźwignia zmiany biegów krótka) + oryginalne plastikowe łożysko BMW. Zakupiony w naszym forumowym sklepie za 205 zł sam wybierak (faktura do wglądu). Oddam komplet (wybierak + łożysko) za 200zł. Wysyłka gratis.

pozdrawiam,

Łukasz

Czemu nie zakładasz? To spora rzeźba czy po prostu zmieniła Ci się koncepcja?

Kupię komplet felg styling 270