Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich . Jestem tu nowy i proszę na samym początku o wyrozumiałość. Mam problem dotyczący mojego BMW a mianowicie: zakładając ostatnio z tył chlapacze gumowe męczyłem się dlaczego LEWY chlapacz nie zakrywa całego koła tylko koło wystaje bardziej niż chlapacz a PRAWE koło jest w całości zakryte przez chlapacz. Na początku myślałem ze źle założyłem chlapacz i tak przypatrzyłem się dokładniej i widać ewidentnie że LEWE koło bardziej wystaje z nadkola a PRAWE koło jest schowane w nadkolu bardziej jest to kwestia około 1,5-2cm. Dlaczego tak jest? Czy samochód w zimie np. będzie 3 śladowy? Dodam że wszystkie szyby są oryginalne i nie wydaję mi się żeby było jakoś rozwalone ponieważ podłużnice są w porządku oraz bagażnik koło koła zapasowego wszystko wydaje się być zachowane w originale. Czy da się coś z tym zrobić ? Proszę o pomoc .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie masz felgi? Stalowe? Możliwe, że masz jedną ze zbyt małym et, bo dystans na piaście chyba byś zauważył jakby się komuś ostał..z tego co rozumiem to koło jest pod tym samym kątem co drugie tylko odsadzone bardziej tak? Jeśli byłoby pod innym kątem to mógłby być skrzywiony wahacz, ale to musisz się określić dokładnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Samochód posiada oryginalne alufelgi BMW 16 koło są pod tym samym kątem i żaden wahacz nie jest zepsuty. Po prostu LEWE koło jest bardziej wypuszczona mnie osadzone a PRAWE koło jest głębiej osadzone i chlapacz zabiera całe koło ( całość zasłania) natomiast z LEWYM kołem jest inaczej...nie jest się w stanie ustawić wachlarza żeby zakrywał całe koło ponieważ felga za bardzo wystaje nie jest głębiej osadzona tak jak PRAWE koło ale tego nie da się inaczej zamontować ponieważ nie raz jak montowałem wachlarz zakładałem to LEWE koło i nie da się tego inaczej założyć . Czemu tak jest? Jak można to naprawić ? Bo nie wygląda to za dobrze jak się patrzy z tył a LEWE koło wystaje od bardziej niż PRAWE koło i wachlarz nie zbiera całego koła lewego .
Opublikowano
Dobrze a co zrobić jeśli na pomiarze wyjdzie rzeczywiście że jest inny rozmiar jednego i drugie koła i np. auto było walnięte? Jak można temu zaradzić?