Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Type  Value

VIN  WBANP71040CY09554

Type code  NP71

Type  530XD (EUR)

E series  E61 ()

Series  5

Type  TOUR

Steering  LL

Doors  5

Engine  M57/T2

Displacement  3.00

Power  170

Drive  ALLR

Transmission  AUT

Colour  CARBONSCHWARZ METALLIC (416)

Upholstery  LEDER DAKOTA/ROTORANGE (LCRK)

Prod.date  2007-01-10

Options

Code  Description (interface)  Description (EPC)

S1CAA  SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE  Selection of COP-relevant vehicles

S203A  ALLRADSYSTEM  4-wheel drive

S205A  AUTOMATIC GETRIEBE  Automatic transmission

S235A  ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR  Towing hitch, detachable

S2NPA  M LM R. DOPPELSPEICHE 135 M NOTLAUF  BMW alloy wheel, M double spoke 135

S316A  AUTOMATISCHE HECKKLAPPENBETAETIGUNG  automatic trunk lid mechanism

S322A  KOMFORTZUGANG  Comfort access

P337A  M SPORTPAKET  M Sports package

S386A  DACHRELING  Roof railing

S402A  PANORAMA GLASDACH  Panorama glass roof

S423A  FUSSMATTEN IN VELOURS  Floor mats velours

S428A  WARNDREIECK  Warning triangle and first aid kit

S430A  INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND  Interior/outside mirror with auto dip

S431A  INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND  Interior mirror with automatic-dip

S435A  EDELHOLZAUSFUEHRUNG  Fine wood trim

S442A  GETRAENKEHALTER  Drink holder

S456A  KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR  Comfort seat with memory

S464A  SKISACK  Ski bag

S493A  ABLAGENPAKET  Storage compartment package

S494A  SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER  Seat heating driver/passenger

S502A  SCHEINWERFER-WASCHANLAGE  Headlight cleaning system

S508A  PARK DISTANCE CONTROL (PDC)  Park Distance Control (PDC)

S522A  XENON-LICHT  Xenon Light

S524A  ADAPTIVES KURVENLICHT  Adaptive Headlights

S534A  KLIMAAUTOMATIK  Automatic air conditioning

S541A  AKTIVE GESCHWINDIGKEITSREGELUNG  Active cruise control

S563A  LICHTPAKET  Light package

S5ACA  FERNLICHTASSISTENT  High-beam assistant

S609A  NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL  Navigation system Professional

S610A  HEAD-UP DISPLAY  Head-up display

S611A  BMW NIGHT VISION  BMW Night Vision

S612A  BMW ASSIST  BMW Assist

S616A  BMW ONLINE  BMW Online

S620A  SPRACHEINGABESYSTEM  Voice control

S633A  HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH.  Preparation, mobile phone, Business

S672A  CD WECHSLER 6-FACH  CD changer for 6 CDs

S676A  HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM  HiFi speaker system

S698A  AREA-CODE 2  Area-Code 2 for DVD

S6AAA  BMW TELESERVICES  BMW TeleServices

S710A  M LEDERLENKRAD  M leather steering wheel

S715A  M AERODYNAMIKPAKET  M Aerodynamics package

S760A  INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE  High gloss shadow line

S761A  INDIVIDUAL SONNENSCHUTZVERGLASUNG  Individual sunshade glazing

S775A  INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT  Headlining anthracite

P7A4A  ADVANTAGE PAK.I.V.M.INNOVATIONSPAK.  Advantage package + innovation package

L801A  DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG  NATIONAL VERSION GERMANY

S863A  SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA  Dealer List Europe

S879A  DEUTSCH / BORDLITERATUR  On-board literature, German

S8SAA  LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG  Navigation access request,country-spec.

S8SPA  COP STEUERUNG  Control unit COP

S548A  KILOMETERTACHO  Kilometre speedo

S851A  SPRACHVERSION DEUTSCH  Language version German

Opublikowano

Jeśli chodzi o tekst, że jeździ biznesman to bym się tym nie sugerował. Znam kilku i auta oni nie dbają, wygladają w środku jak śmietnik :)

Auto od 60000km w kraju więc jest szansa na autentyczny przebieg. Sprawdź KS z DE oraz KS krajowe - udokumentowany przebieg to 70% sukcesu. Do tego będziesz miał potwierdzone wszystkie wymiany i ewentualne naprawy jakie były dokonywane w tym aucie. Cena na pewno sięgnie około 65000pln bo ktoś będzie ją podbijał lub aukcja zostanie wystawiona raz jeszcze bo auto nieosiągnie ceny minimalnej.

Znajomy kupił ale e60 również rocznik '07 (identyczne wyposażenie) w cenie 68000pln - auto krajowe od pierwszego własciciela w polsce z KS i jest zadowolony. Jedynie co robił to skrzynie, ale to wina ostatniego właściela ponieważ auto jest zchipowane na 277KM i stylu jazdy I właściciela skrzynia nie wytrzymała. Kolega zrobił autem jakieś 30000km tylko filtry, oleje i wspomniania skrzynia - a jeździ bardzo dużo.

O usterkach ewentualnych usterkach w tych motorach zapraszam na viewtopic.php?f=73&t=112284

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedynie co robił to skrzynie, ale to wina ostatniego właściela ponieważ auto jest zchipowane na 277KM i stylu jazdy I właściciela skrzynia nie wytrzymała. Kolega zrobił autem jakieś 30000km tylko filtry, oleje i wspomniania skrzynia - a jeździ bardzo dużo.

A taka naprawa skrzyni to ile go wyszła? Głównie mam obawy o napęd 'X' , z tego co słyszałem i dobrze to nazwę to nie za dobrą opinie ma 'skrzynka' rozdzielająca napęd?

Opublikowano
Słuchaj skrzynią się nie przejmuj. Przy standardowej mocy silnika oraz wymiany oleju w skrzyni to się robi to skrzynia powinna dlugo służyć. Znajomi jeżdżą e60 w automacie na ON lub PB i skrzyni nie robili a mają natrzepane po 300tkm. NIe pamiętam ile koleś płacił, jak się dowiem dzisiaj dam Ci znać. Tak jak koleś mówił skrzynia była dosłownie d..oj..e.ba.na i musiał ją zrobić.
Opublikowano

A taka naprawa skrzyni to ile go wyszła? Głównie mam obawy o napęd 'X' , z tego co słyszałem i dobrze to nazwę to nie za dobrą opinie ma 'skrzynka' rozdzielająca napęd?

Kolega płacił 9000pln w CARFAXIE na Mieszka I w Szczecinie. Słyszałem wiele opinii że są bardzo dobrzy w serisowaniu BMW. Powodem wymiany był chiptunning oraz nieserwisowanie skrzynii przez I właściciela.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega płacił 9000pln w CARFAXIE na Mieszka I w Szczecinie. Słyszałem wiele opinii że są bardzo dobrzy w serisowaniu BMW. Powodem wymiany był chiptunning oraz nieserwisowanie skrzynii przez I właściciela.

:shock: No to "pakiet startowy" miał drogi.

Opublikowano
Jak już wcześniej wspominałem to stało się z winy sprzedającego. Wiesz jak sprawdzić skrzynie ?
Opublikowano
No powiem ze wyglada kosmos. Kurcze trafiają się rodzynki , ja szukam dla zony e90 ale muszę pogadać czy niechce takiej krowki, jedz ogladaj i napisz jakie wrażenia ... Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słuchaj skrzynią się nie przejmuj. Przy standardowej mocy silnika oraz wymiany oleju w skrzyni to się robi to skrzynia powinna dlugo służyć. Znajomi jeżdżą e60 w automacie na ON lub PB i skrzyni nie robili a mają natrzepane po 300tkm. NIe pamiętam ile koleś płacił, jak się dowiem dzisiaj dam Ci znać. Tak jak koleś mówił skrzynia była dosłownie d..oj..e.ba.na i musiał ją zrobić.

Dlatego też wraz z liftem skrzynie zostały zmodyfikowany aby wytrzymywały wyższy moment obrotowy.

Opublikowano

hej witam wszytskich :) jesli chodzi o te bmw to mialem okazje widziec ja z bliska i w niej siedziec --- bajkaaa super autko fotele komforty radar kameraaa wypas

do tego dodam ze obecny wlasciciel jest osoba od ktorej ja kupilem swoja e60

viewtopic.php?f=155&t=218835

i zlego slowa nie moge powiedziec -takze polecam sprzedajacego

Opublikowano

Witam

Panowie auto już sprzedane. Pierwszy klient który przyjechał to auto zobaczyć od razu mi je zaliczkował a teraz załatwia leasing.

Co do klapy, to się z panami fachowcami z forum zgadzam wymaga regulacji a to wszystko przez to że w maju 2013 przy przebiegu 193000km to auto miało wymieniany główny siłownik otwierający elektrycznie klapę a zajebiści panowie mechanicy z serwisu bmw nie postarali się by tą klapę porządnie do oka wyregulować. Tym którzy podważają autentyczność przebiegu moich samochodów proponuję nabrać wody w usta zanim sprawdzą przebieg w serwisie BMW a potem niech sobie piszą opinie.(przecież w każdym moim ogłoszeniu jest podany nr vin).

Koledzy sympatyczni, żałuję że mało który właściciel bmw któremu sprzedałem auto jest forumowiczem jak pan "kamiloo841", bo naprawdę miał był rzeszę pozytywnych opinii osób, które kupiły odemnie auto i cieszą się nim pewnie do dziś. Galerię tych aut możecie zobaczyć na mojej stronie na facebooku: Bmw-Hunter (proszę o polubienie)

Najlepszym chyba przykładem jest fakt że przyjechał do mnie klient aż z Wejherowa który miał do mnie 650km zobaczyć jedyne auto na śląsku którym była moja 118d w M-pakiecie, oczywiście ją kupił, odjechał i za 10min wrócił z dobrą butelką wódki za to że nic nie zataiłem o aucie a stan zgadzał się z opisem w ogłoszeniu.

ALE ROZUMIEM ROZTERKI PORUSZANE NA FORUM DZIWI MNIE JEDYNIE FAKT ŻE FORUMOWICZE WOLĄ PYTAĆ NA FORACH ZAMIAST SPRAWDZIĆ WIARYGODNOŚĆ AUTA WG VIN W SERWISIE BADŹ UMÓWIĆ SIĘ NA SERWIS W CELU SPRAWDZENIA AUTA, KTÓRE CHĘTNIE UDOSTĘPNIĘ.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

najpierw regulamin poczytaj jak już tu się produkujesz.

do tego to nie portal handlarski gdzie się wali wszystko z caps-lockiem.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały