Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Przymierzam się do zakupu E46, 320d 150km touring.

Znalazłem, stosunkowo tanią sztukę, fajnie wyposażoną, a przede wszystkim max bliko.

Niepokoi mnie jednak to jak auto "leży" tylną osią.

Czy domyślacie sie co to może być?

Może jest tu ktoś z Katowic lub okolicy kto mógłby ze mną zobaczyć to auto?

link: http://www.bodzio-bis.pl/oferta/C29603846

Pozdrawiam,

Mikołaj.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Strasznie to wygląda..przód też jest obniżony..tu masz odpowiedni dział, tylko bez vin-u nawet nie zakładaj tematu:

viewforum.php?f=44

Co rozumiesz przez "stosunkowo" tanio? Jest ekstremalnie tanio, to jest nie więcej jak 50% wartości auta w dobrym stanie..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano (edytowane)

Widzisz jak przód jest poskładany a raczej posklejany?

Co do tyłu to tam jest pneumatyczne zawieszenie które pewnie już nie trzyma. Kilka tysiaków trzeba mieć na samo zawieszenie.

Przód nie powiedział bym, że jest obniżony. Sądząc po zajechaniu egzemplarza raczej ma spękane sprężyny :mrgreen:

Edytowane przez danielxc717
Opublikowano

Nie ten dzial

Za taka cene ten rocznik to musi byc mega ulep.

Jak masz blisko jedz zobacz

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do tyłu to tam jest pneumatyczne zawieszenie

:shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

watpie w ludzi takich jak Ty. Jak mozna szukac samochodu za 10tys zl :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Przeciez z 03r. w dobrym stanie kosztuje 2x tyle. Jak mozna powiedziec stosunkowo tanio ? Czlowieku zejdz na ziemie, to studnia bez dna..

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przód nie powiedział bym, że jest obniżony. Sądząc po zajechaniu egzemplarza raczej ma spękane sprężyny :mrgreen:

Jest obniżony, biorąc pod uwagę cenę sprężyny musiały zostać skrócone. E46 nie ma nivo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Jak będziesz jechał oglądać ten zabytek, to powiedz, żeby przełożli kierunki boczne. Bo lakiernik, jak składał przód, to pomylił stronami :duh:

W sumie to ja bym brał:

Alu - 500

Blacharka - 2000

Radio - 300

Kierownica z poduchą - 400

SIlnik - 2000

Osprzęt (turbo, wtryski, zamach, koło pasowe) - 2000

Katalizatory - 600

Tapicerka eu - 400

Lampy (klosze przednie na złom) - 300

Czujniki PDC - 400

Relingi - 500

Szyby - 200

Wał napędowy - 500

Pomniejszych duperel i (panel klimy, schowek pasażera, zbiornik spryskiwaczy...) - 1000

To daje ponad dychę. Czyli pchać na części i jeszcze da się zarobić. Nie sprzedasz zawieszenia (uwalone), hamulców (uwalone), podłokietnika (zabrakło na wyposażeniu).

Opublikowano
czyli auto mozna nominowac do konkursu na ulep roku, pewnie nie jeden rodzyne sie jeszcze pojawi ale ten jest "w ścisłej czołówce" do omijania szerokim łukiem :nienie:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

bylem, zobaczylem, nie uwierzyłem.

komis nic nie wie na temat tego auta, jaja opór.

to jest zlepek z 2/3 aut, jak ktos napisal wyzej - studnia bez dnia.

nie spodziewalbym sie niczego wiecej po tej cenie ale chcialem zobaczyc to na wlasne oczy i poznac wasze opinie.

dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam

Opublikowano

Hmm, nie wiem, co oprócz najniższej ceny na rynku, mogło cię zinteresować. Na odległość śmierdzi golasem (no nie, PDC mo, czujnik zmierzchu tyż mo, ino podłokienik zezarło), ulepem i żabą, która siedzi tak, jakby miała już donikąd więcej nieodpełznąć.

Dziwny sposób na kupowanie auta. Oględzinami takich rodzynów nie dajesz sobie żadnych szans. A żeby na forum ktoś pomocną opinią pomógł, to najpierw sam musisz chcieć sobie pomóc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
tylna wycieraczka sądząc po jej pozycji też zdupczona :mrgreen: :mrgreen: a na pytanie czemu tak siedzi to ja swego turaska mam na gwincie i jak tył na 16tkach i jeszcze wąskiej oponie sie opuści na maxa tak to wygląda temu ja mam dupcie dość wysoko a przód przyglebiony wiec jakos to wygląda a i 18cali:)
Opublikowano
Totalny złom i to już na pierwszy rzut oka.Bardzo Ci odradzam ten zakup,nie warto tracić czasu i pieniędzy na oglądanie-chyba,że interesuje Cię jako dawca części,to może tak.Jeśli myślisz poważnie o kupnie poliftowej e46 i to jeszcze w dieslu to myślę,że poniżej 16 tys złoty nie ma nawet co patrzeć-a i tak ta przykładowa cena jest bardzo okazyjna.Njalepiej będzie rozjrzeć się za autem za naszą zachodnią granicą,albo poszukać czegoś sensownego na forum-być może któryś z kolegów chce sprzedać swoje auto.
Opublikowano
nie doczytałem:)-więc już byłeś oglądać..więc masz nauczkę na przyszłość.Pamiętaj dobre BMW musi swoje kosztować,nie ma co wierzyć w okazje.A co do tej sztuki to muszę powiedzieć,że takiego cuda to jeszcze na oczy nie widziałem:D