Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstepie, dzien dobry / dobry wieczor wszystkim uzytkownikom. :handshake:

Szukam zadbanej Coupe 330ci, w oczy wpadla mi taka sztuka:

http://otomoto.pl/bmw-330-330ci-C29114064.html

Auto sprawia wrazenie zadbanego a właściciel mocno dbającego o cupete. :8) Zanim wybiore sie zobaczyc auto

osobiscie, chcialbym zapytac Was czy nie widzicie czegos dyskwalifikujacego to auto. Nie bardzo znam sie na BMW,

do tej pory mialem a3 i dwie sztuki a4. Szukam więc swojego pierwszego BMW :dance: Dzieki za pomoc. :)

Opublikowano (edytowane)

Dodaj VIN w tytule tematu bo zostanie zamknięty. :)

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBABN51020JT66779

Kod typu BN51

Typ 330CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 2001-08-28

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S169A ABGASNORM EU3 Redukcja spalin EU 3

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S439A INTERIEURLEISTEN Listwy wewnętrzne chrom mat.

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S662A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S351A LM RAEDER/STERNSPEICHE 89 BMW LA wheel, star spoke 89

S458A SITZVERSTELLUNG ELEKTR.FAHRER/BEIF. Regulacja fotela przedn. elektryczna

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Edytowane przez bartek.s
Opublikowano
Witaj :) Też szukam podobnego bmw, jednak to odrzuciłem od razu na wstępie. Powód? Przypuszczam, że była bita. Sądzę tak, bo autko nie powinno mieć M-pakietu z vinu. Wnioskuję, że wszystkie zderzaki, maska i klapa były dołożone. jest to strasznie duży koszt, opłacalny najbardziej podczas naprawy powypadkowej. Jest szansa, że nie była bita, a M-pakiet jest wymysłem właściciela, jednak ja samochód odrzuciłem na wstępie. kolejna sprawa to cena- 34 tyś za wątpliwe autko to sporo. Osobiście radzę Ci, żebyś się wstrzymał. Jednak jeśli masz chęć, to możesz zawsze jechać, obejrzeć je dobrze i pojechać na przegląd w ASO BMW- tam dowiesz się wszystkiego.
Opublikowano
Ehhh w takim razie odpuszczam :( chyba sporo tych kombinacji zebrało się jak na jedno auto. Dziekuję za opinie :8) i szukam dalej.
Opublikowano
Rroszkę pozmieniana betka. Brak progów z m pakietu, którego nie ma w vin, skóra z anglika, brak pamięci fotela kierowcy, napewno ma pasażer:) Jak na Eibacha to strasznie wysoko stoi. Ni i ten przydługi opis.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rroszkę pozmieniana betka. Brak progów z m pakietu, którego nie ma w vin, skóra z anglika, brak pamięci fotela kierowcy, napewno ma pasażer:) Jak na Eibacha to strasznie wysoko stoi. Ni i ten przydługi opis.

Skóra nie jest z anglika, nie mieszaj w głowach innym, gdzie masz w vinie przy elektryce foteli zapisaną ich pamięć? Za pamięć fotela kierowcy też była dopłata, elektryka foteli nie jest równoznaczna z jego pamięcią ustawień. Pamiętam to auto kilka lat temu jak było ogłoszone gdzieś w Wielkopolsce, swoje wtedy też kosztowało, chciałem ją kupić ale do weekendu się sprzedało, dużo sianka wsadzone w auto i jak dla mnie wszystko ze smakiem, tylny "kaczy kuper" od CLS'a na żywo wyglada naprawdę :cool2: Nieporozumieniem jest szukanie takiego modelu i skreślanie Go po komentarzach na forum :nienie:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nieporozumieniem jest szukanie takiego modelu i skreślanie Go po komentarzach na forum :nienie:

Taka moda, kto pierwszy ten lepszy. Sami "specjaliści" od zdjęć.

BTW: musiał mieć niezłego dzwona skoro wymienił też kierownice na m-pakietową, a w/g większości zmiana zderzaków na m-pakietowe to 100% z powodu dzwona. :lol: :duh: Tyle że większość jak ma dzwona to "zapomina" o spryskiwaczach przy ksenonach bo kosztują tyle samo co skorupa zderzaka mpakiet.

A w dodatku logika tłumaczenia jest iście pokręcona bo jak ktoś naprawia rozbite auto to zazwyczaj szuka taniego rozwiązania bo tnie koszty, a nie drogiego szczególnie, że wszystkie dodatki m-pakietowe są średnio 2-3x droższe od zwykłych więc jaki sens w podrażaniu naprawy o zderzaki, progi, klapy kiedy to wszystko kosztuje nie pareset zł a pare tyś zł :?: :norty:

Opublikowano
Panowie, ja nie rozumiem dlaczego nie można w sposób subiektywny oceniać aut ze zdjęć. Skoro ktos wkleja link i prosi o wstepną wizualna ocene to dlaczego tego nie robić. Wiadomo że ostateczna opinia jest po oględzinach. W takim razie co? Zamknąć ten dział?
Opublikowano

Tyle że większość jak ma dzwona to "zapomina" o spryskiwaczach przy ksenonach bo kosztują tyle samo co skorupa zderzaka mpakiet.

Tutaj spryski są z Vinu a Mpaku nie ma, to się rzuca w oczy, dzwon czy nie dzwon wymieniany był i jeśli sprzedający powie że nic o tym nie wie i będzie szedł w zaparte to chyba może o czymś świadczyć.

Do tego nie ma wszystkich dodatków m pakietowych, więc ten kto to robił nie zrobił tego w całości.

Nikt nie pisze że na 100% była bita, ale przy tym wieku auta ten zderzak może być już nawet 3cim. Jeśli kupujący jest zainteresowany to mogę z nim podjechać o obejrzeć auto, pomierzyć lakier, sprawdzić błędy i popatrzeć z bliska na te dokładki.

http://img824.imageshack.us/img824/2807/underh.jpg
Opublikowano

Adalbert, na takie zmienione zderzaki na ten przykład, warto oczywiście zwrócić uwagę. Wtedy rzeczywiście przy oględzinach pytający może się przekonać, co i jak było robione.

Ale chyba nie możesz się nie zgodzić, że taka wskazówka obiektywna nijak się ma do konfabulacji. Przecież jeśli ktoś CAŁKOWICIE BŁĘDNIE pisze, że skóra jest z anglika (a sam w rozkodowanym chwilę VINie mógł - tylko nie chciał lub nie potrafił - dojrzeć, że tapicerka się zgadza), to to już nie jest subiektywna ocena, tylko pomówienie.

I od takich pomówień uwolnijmy ten dział, zamiast go zamykać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tyle że większość jak ma dzwona to "zapomina" o spryskiwaczach przy ksenonach bo kosztują tyle samo co skorupa zderzaka mpakiet.

Tutaj spryski są z Vinu a Mpaku nie ma, to się rzuca w oczy, dzwon czy nie dzwon wymieniany był i jeśli sprzedający powie że nic o tym nie wie i będzie szedł w zaparte to chyba może o czymś świadczyć.

Może świadczyć tylko tyle, że mógł to zrobić np. poprzedni właściciel, gdyby obecny właściciel był w posiadaniu auta od nowości może mieć pojęcie o wszystkim. Inaczej będzie takim samym "wolnomyślicielem" jak Ty zgadującym co autor miał na myśli.

Do tego nie ma wszystkich dodatków m pakietowych, więc ten kto to robił nie zrobił tego w całości.

Ale co, jak ktoś chce to nie może sobie doposażyć auta w dodatki m-pakietowe bo to od razu = dzwon? Wiesz ile kosztuje taka klapa od csl-a? Jeżeli założyć, że ktoś dołożył tylko to co widać na fotkach to z malowaniem będzie pewnie z ~5000zł, a teraz policz ile kosztują zwykłe "blachy" , pewnie nie więcej jak 1500-2000zł.

Adalbert, na takie zmienione zderzaki na ten przykład, warto oczywiście zwrócić uwagę. Wtedy rzeczywiście przy oględzinach pytający może się przekonać, co i jak było robione.

Pod warunkiem, że ma taką wiedzę, a co jak jej nie ma bo już kupił taki samochód? Oczywiście wtedy 9/10 powie, że krętacz. :duh:

A najśmieszniejsze w tym wszystkim, że i tak potem większość jak kupi ze zwykłymi zderzakami to kombinuje i zakłada m-pakietowe, pół biedy jak to są oryginalne zderzaki, a nie jakieś laminatowe badziewie. Wystarczy spojrzeć po allegro jakie chore osiągają ceny.

Opublikowano
Pod warunkiem, że ma taką wiedzę, a co jak jej nie ma bo już kupił taki samochód?

To bez znaczenia. Przeczytaj jeszcze raz, co zacytowałeś.

Jeśli ja piszę (choć nie w tym temacie akurat), że auto ma wymienione zderzaki, to mówię kupującemu tym samym, żeby spojrzał, jak to zostało zrobione, czy są jakieś ślady nieudonej naprawy etc. I NIC WIĘCEJ!

Nie mówię wtedy, że auto złożone z czterech, że właściciel oszust itd. Nie obchodzi mnie, czy tak kupił, czy nie. Jednym słowem nie wymyślam bajek, a tym samym nikogo nie oczerniam (jak kolega fachowiec, co już oczami wyobraźni widział przekładkę tapicerki z anglika). Wskazuję, na co należy zwrócić uwagę i tyle. I to samo innym polecam :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pod warunkiem, że ma taką wiedzę, a co jak jej nie ma bo już kupił taki samochód?

To bez znaczenia. Przeczytaj jeszcze raz, co zacytowałeś.

Oglądający może się sam przekonać ale z otrzymaniem dokładnej informacji od właściciela może być różnie co wcale nie świadczy o tym, że właściciel coś kombinuje jak takowej wiedzy nie posiada. Ok? ;)

Opublikowano

Oczywiście.

Z tym, że ja nigdzie nie twierdziłem przeciwnie. My tu na forum jesteśmy raczej na etapie oceny wizualnej i porównania z opisem. I ja tylko do tej strefy się tutaj odnoszę.

Jeśli w opisie niezgodności nie ma, to ja osobiście nie wnikam, jaką wiedzę ma sprzedawca, bo to wkracza w strefę, do której dostępu nie mam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obecny właściciel kupił to auto takie jakie jest teraz, felg również nie zmienił, dlatego Ją pamiętam :D
Opublikowano

Dziekuje wszystkim za opinie :) Nie sadzilem, ze to auto wywola az takie poruszenie. Caly czas bije sie z myslami, czy odpuscic sobie czy jednak mimo

tych wszyskich dokladanych czesci zaufac sprzedajacemu, ze 330stka jest godna zakupu.... qrde :mad2:

http://img02-otomoto.sogastatic.pl/C29114064_5.jpg

Czy zderzak powinien tak odstawac od błotników? Widac to zaraz pod lampami.

Opublikowano

Za34 tys idzie kupic nie komponowania 330ci

Moze nie bedzie miała M pakietu ale tez zawieszenie bedzie lepsze bo prosto z Niemiec a nie wyrabane. na naszych. dziurawych drogach.

Sam teraz przywiozlem 330ci na super kołach 18 cali czarnych z czarnya pdsofitka i zestawem. multimedialnym JVC

Bedzie wystawiona w tym tygodniu po opłatach no chyba ze ja zostawie dla siebie bo nie mam czym jeździć :?

Oczywiście sa piękne 330CI w Niemczech zadbane z małymi przebiegami ale ceny powalaja. nawet do 14 tys euro :cool2:

PO DRUGIE UWAŻAJCIE NA. 330. PO ANGOLU CORAZ WIECEJ SIE TEGO POJAWIA NA ALLEGRO. :mad2: :mad2: :mad2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Moim zdaniem auto moze byc doinwestowane, szczegolnie jesli bylo sprowadzone, nie musi byc odrazu bite, sam mam podobna i wiem ze biedna byla a teraz srodek z m3 siedzi i pare innych dupe relkow. Jedz przekonaj sie sam co w trawie piszczy, ja bym sprawdzil ten przebieg bo troszke maly mi sie wydaje. Po drugie auto swierzo sprowadzone nawet z wiekszm przebiegiem bedzie w lepszym stanie, niz to po polskiich drogach. A co do anglikow to duzo tego jest ale latwo to sprawdzic.
Wiele serc,jedno bicie,BMW ponad zycie.