Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kup oryginalne glosniki od bmw nie koniecznie w serwisie..... beda pasowaly plug & play bez lutowania.... jak masz e87 to w slupkach pewnie kratka przygotowana... wtedy klik klik i po robocie
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ja kupilem w sklepie akustyka będzin za grosze.... google polecam.... mam nadzieje ze moderator sie nie wkurzy ale jak ogladalem ori to niczym sie nie roznia....
Opublikowano

Czesc.

Zakupilem kierownice z przyciskami od multifunkcji oraz manetke wraz z tempomatem aby cieszyc sie odrazu z 2 rzeczy czyli przyciski na kierownicy oraz tempomat. Gdy mam te 2 czesci: kierownica + cala tasma wraz z tempomatem, co pozostaje mi do zrobienia. Rozumiem ze zmieniam cala tasme moja na ta z tempomatem, do niej podpinam nowa kierownice z przyciskami i daje do kodowania i wtedy juz obie funkcje dzialaja ? Link do aukcji tasmy, http://allegro.pl/przelacznik-zespolony-tasma-airbag-bmw-e87-e90-i3421874575.html Warto za cene 200 zlja zakupic? Kierownica wyglada tak: http://fotozrzut.pl/zdjecia/e084dd5e15.jpg Ja mam taka sama tylko ze bez multifunkcji i jest jeszcze jedno pytanie czy poduszka z mojej starej kierownicy bedzie pasowac do tej oraz do okablowania nowej tasmy?

Opublikowano

kupujesz tą centrale (taśma + manetki)

obudowę dolną pod tempomat (ASO 70zł)

jak masz taką samą kierownicę to poduszka będzie plug&play

na koniec kodowanie

150zł -200zł to chyba normalna cena, ja kupiłem za 40zł bez tempomatu ..... :mad2: ale z multifunkcją :mrgreen:

To chyba tyle, montaż to tak do 30min jak wiesz co i jak

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
Sprzedajacy teraz nie odbiera ;) Na tej tasmie widze 2 wtyczki rozumiem ze wtedy 1 jest do poduszki a druga do przyciskow z kierownicy a tempomat jest juz wbudowany w ta tasme tak ?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Link do aukcji tasmy, http://allegro.pl/przelacznik-zespolony-tasma-airbag-bmw-e87-e90-i3421874575.html Warto za cene 200 zlja zakupic?

Panowie, na pierwszy rzut oka widać, ze sprzedający nie ma pojęcia co oferuje...

W opisie aukcji napisał, że element ten pasuje do E87 i E90 - :mad2:

Otóż nie pasuje ! Nie ma takiego centrum sterowania które da się "zgrać" zarówno z E87 jak i E90... Są to zupełnie inne elementy.

Przecież E87 ma wycieraczkę tylnej szyby a E90 jej nie posiada... Diagnostyka będzie zgłaszać błąd "calibration required"

Montując do E87 centrum sterowania z E90 nie skalibrujecie konta skrętu kierownicy i nie usuniecie błędów związanych z DSC...

Centrum sterowania należy kupować po numerze ETK na podstawie nr VIN jeśli ma to poprawnie działać...

• Członkowie klubu
Opublikowano

Aby doposażyć auto o numerze VIN :WBAUG31030P058122 w kierownicę multifunkcyjną i tempomat, musisz szukać centrum sterowania kierownicy o poniższych numerach:

Numer główny ETK:

61 31 9 123 043

Interpretacje ETK:

61 31 6 962 683

61 31 6 962 456

61 31 9 121 895

61 31 6 989 587

61 31 6 965 299

61 31 6 956 109

61 31 9 110 894

61 31 6 958 304

Tylko takie będą poprawnie działać i da się je zakodować do auta.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie mam pytanie. Na jakiej zasadzie w bmw dziala lusterko fotochromatyczne? W poprzednim aucie mialem tak ze bylo ciemno i jechalo cos za mna to sie aytomatycznie sciemnialo. A teraz w mojej bmce nawet jak ktos jedzie to ono mi sie wogole nie sciemnia. Jakies rady czemu to nie dziala?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Hej dawno mnie tu nie bylo ;) Plauje zrobic chipa,ale samopodniesienie mocy przez program mnie nie zadowala, wiec chciale Was spytac czym moj silnik rozni od tego 163 konnego. I czy da sie zmienic te podzespoly abypo programie wyszlo okolo 180-190 koni...?
Opublikowano

Musisz zobaczyć na ile pozwala skrzynia. W 120d pozwala na 370nm, lecz każdy lata po 400nm. Jak już tak bardzo chcesz mocy to punktowal bym w 250km i 500nm. Turbo od e46 z 330d tylko że hybryda, wtryski nawet od 325d wystarczą, zmienić dolot, wydech i można latać. Myślę że w 10k zł się zamkniesz. Jak się domyślam chcesz wydać znacznie mniej :8) . Też zależy czy robisz sam czy nie, ale pomysł i zdolności DIY trzeba mieć bo to plug&play nie będzie. Musisz być w temacie oblatany. Jak chcesz tylko 180km to zrób wtrysk metanolu :!: . Tylko to taka robota jak dla desperata. Ja bym leciał po całości tylko taniej kupię 123d :wink:. Teraz pisz prawdę !! Passat 1.9tdi Cię objechał ? :D

Dla przykładu:

Ja mam turbo mitsubishi, które było montowane w impreza 2.0T 230km, jeżeli chcę więcej mocy to kupuję uszkodzaną turbinę od imprezy 2.5T i robię z dwóch jedną (hybryda). Wystarczy pomyśleć i można zrobić tanio. Bo uszkodzone turbo nie jest drogie. Potem modyfikacja mojej, rozwiercanie i wyważanie i mam 10-15km więcej + lepszą charakterystykę. Tylko też nie widzę sensu, bo są spore koszta, gdyż dochodzi jeszcze zmiana mapy. Więc jak turbo padnie to pomyślę, teraz nie będę dobrej rzeczy wymieniał na inną dobrą. Zadbam tylko o dolot by auto miało skąd czerpać moc.

P.S moc jest zawsze ze mną

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
Nie no jakby objechal to bym chyba zdjal znaczek z maski u siebie xd w poprzednim aucie mialem jak mowilem prawie te 170koni . Pozostanie sam chip tylko raczej, nje chce jej zmieniac na co innego.