Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc wszystkim:)

Nie dawno czyli okolo 3 tyg temu zakupilem moje pierwsze Bmw. Poprzedni byl Ford Mondeo 2006 rok 2.0 tdci. Bmka wybrana ze wzgledu na kulture pracy silnika i wyciszenie. :roll: :roll:

Jakby ktos mily mogl mi rozszyfrowac Win bylbym wdzieczny ;))

Foteczki dodam jutro , musze jakis zrobic :8) :8)

Bmka jezdzi sie super.

Edytowane przez bunia_krk
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gratuluje zakupu :cool2: tutaj Twój VIN, co do plastików to prawdopodobnie to to, że jedynki przed liftem były gorzej wykonane niż te po lifcie, dlatego tak trzeszczą. :(

BMW 118D E87 P058122

WBAUG31030P058122

P058122

Silnik 2.0L (M47T2)

Paliwo Diesel

Moc maksymalna 121 KM (90.0 kW)

Kolor SPARKLING GRAPHITE METALLIC (A22)

Wnętrze STOFF NETWORKANTHRAZIT (AUAT)

Data produkcji 2006-12-05

VIN WBAUG31030P058122 (P058122)

Wyposażenie BMW

S1CAA Dummy-SALAPA

S200A Brak katalizatora

S226A Sportowe dostosowanie podwozia

S255A Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2CGA Obr. BMW, st. le. spr. gw. 140

S321A Napis

S411A Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S441A Pakiet dla palących

S473A Podłokietnik przedni

S481A Fotel sportowy

S4AGA Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S502A Spryskiwacze reflektorów

S520A Lampa przeciwmgłowa

S521A Czujnik deszczu

S522A Światło ksenonowe

S534A Klimatyzacja automatyczna

S662A Radio BMW Business CD

P7RPA Pakiet Advantage

P7RRA Pakiet Dynamic

S845A Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S855A Wersja językowa, włoski

S863A Spis dealerów, Europa

S884A Instrukcja obsługi, jęz. włoski

S8SPA Sterowanie COP

S548A Licznik kilometrów

• Moderatorzy
Opublikowano

Odkręć słupki i zobacz co tam masz. W moim przedlifcie słupki nie trzeszczą. Możesz mieć sytuację taką, że ktoś wcześniej je demontował i np. jednej spinki nie zapiął.

Tutaj opisałem jak je demontować: viewtopic.php?f=161&t=217466

A tu masz zdjęcia:

IMAG0199.jpg

IMAG0200.jpg

Odkręcasz Torks'em T20. I potem ciągniesz słupek przy podsufitce i odrywasz, żeby spinki puściły (są dwie). Na zdjęciu poniżej widać jedną (białą):

IMAG0203.jpg

Raz jak demontowałem słupek i potem zakładałem to mi spinka wypadła i wpadła pod konsolę no i zamontowałem bez tej jednej spinki - wtedy słupek trzeszczał. Także może u Ciebie też brakuje ;)

Aha... jak będziesz zakładał tą osłonę słupka to taka rada: Najpierw wiadomo wpasowujesz dolną część słupka, a potem przymierzasz czy spinki są na dobrej wysokości w stosunku do dziur w słupku i to można zobaczyć z zewnątrz przez przednią szybę. No i uderzasz z pięści, żeby spinki weszły. A potem wiadomo... śrubka i zaślepka.

Ciekawe jest to wyposażenie... bez katalizatora? :)

Opublikowano
Też utopiłem zapinkę :( ale już jest :D . Zapinki to są ogólno-dostępne wszędzie i pasują z większości aut np. Rover, opel itp. Ja byłem na złomie to garść ich wziąłem i zapas leży w bagażniku. Gdzie te obiecane zdjęcia :?:

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

• 4 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie wiem jak to jest ze standardem, ale co do miejsca... dla pasażera widać na tych zdjęciach (po lewej stronie trzeba szukać):

IMAG0135.jpg

IMAG0144.jpg

Natomiast tu masz kierowcy:

IMAG0268.jpg

Opublikowano
Chciałbym dolozyc kierownice multi oraz tempomat. Czy musze zmieniac kierownice ala czy mozna dodac same przyciski do mojej obecnej? znalazlem na allegro link do aukcji tasma wraz z tempomatem, musze kupic ta czesc http://allegro.pl/bmw-1-e87-tasma-pod-kierownice-przelaczniki-przeka-i3325537272.html i do tego kierownice lub przyciski + programowanie czy jeszcze cos?

Raczej nic więcej. Też będę montować multi i z tego co mi wiadomo to tyle.

207GTI (175THP) na tor

• 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Mocowania są w tych samych miejscach.. także zmiana deski jest plug&play. Co do materiałów... są inne. Podobno w wersji poliftowej faktycznie plastiki mniej skrzypią niż przed... ale jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby to miało aż takie znaczenie.
Opublikowano
drzwi po to aby głośniki lepiej grały i zawsze wiadomo będzie ciszej w aucie. Czas chyba dobry bo 1.5H na deskę wydaje się szybko tym bardziej że robiłeś pod blokiem :8) Śrubki nie zostały ? :D Tempomat fajna rzecz :roll:

207GTI (175THP) na tor

Opublikowano
Filc to nie wiem bo są takie specjalne wygłuszenia, które przyklejasz do drzwi i boczku, a z filcem to wiadomo jak by to było, jeszcze byś boczku nie podniósł a on już odpadł :roll: Głośniki lepiej grać nie będą bo one są te same, ale wrażenia z jakości będą lepsze i to znacznie. Czym ciszej w aucie to lepiej one grają. Jak by to nic nie dawało to firmy Car-Audio by tego nie używały. Zawsze można też założyć radio Professional i tweetery, których nie masz bo są same puste kratki. Chyba że masz hi-fi, ale z VIN-u tego nie widziałem.

207GTI (175THP) na tor