Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy oponka 245/40/18 wejdzie na felgę 8,5 cala i będzie to jakoś normalnie wyglądać czy będzie za szeroko ? Aha i czy licznik nie będzie oszukiwał w takim wypadku
Opublikowano

Będzie za wysoka, chyba, że 245/35 . . . wówczas o 18.9 mm masz większe koło.

Natomiast przy 255/35 koło większe jest o 1.4 mm, czyli żadna różnica, tj dedykowany rozmiar.

Opublikowano
40 to nie jest wysokość opony w mm tylko % szerokości. Tzn, że 225mm x 40% szerokości opony. Taką oponę masz na feldze 8 cali na przedniej osi. Natomiast jeśli na tyle masz felgę o szerokości 8.5 cala to najlepszą szerokością było 255mm x 35% szerokości. Oznacza to, że wysokość jednej i drugiej opony będzie bardzo zbliżona . . . Prędkościomierz będzie wskazywał poprawnie.
Opublikowano

http://www.1010tires.com/Tools/Tire-Size-Calculator

tu masz kalkulator rozmiarow, po lewej wybierasz model fury albo na dole wpisujesz fabryczny rozmiar, a po prawej wpisujesz rozmiary opon ktore Cie interesują. Wpisujesz kod i masz wszystko. Zalecane srednice felg, itd i podaje roznice procentowa w rozmiarze. Jezeli roznica jest powyzej 3% to zle.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko pytanie czy 255 nie będzie za szerokie na 8,5 cala ? nie będzie wystawać ?

http://tablica.pl/oferta/okazja-opony-letnie-255-35-18-2szt-dunlop-CID5-ID31Ax5.html#502ec48b19

takie coś znalazłem chyba będzie dobre co ?

Najważniejsze z którego roku są te opony? Bo wyglądają jakby miały jakieś 12 lat..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
z resztą dobra kupię tę 255/35/18 jak kolega mi doradził tylko czy nie będzie to kulawo wyglądać na feldze 8,5 cala ? nie będzie wypływać ?

255 na felgę 8.5 jest w sam raz.

Opublikowano
tylko pytanie czy 255 nie będzie za szerokie na 8,5 cala ? nie będzie wystawać ?

http://tablica.pl/oferta/okazja-opony-letnie-255-35-18-2szt-dunlop-CID5-ID31Ax5.html#502ec48b19

takie coś znalazłem chyba będzie dobre co ?

Najważniejsze z którego roku są te opony? Bo wyglądają jakby miały jakieś 12 lat..

No właśnie jak będą stare to nie wezmę ale mam jeszcze jedne na oku... jak będą np z 2011 to jeszcze nie tak źle nie ?

Opublikowano
z resztą dobra kupię tę 255/35/18 jak kolega mi doradził tylko czy nie będzie to kulawo wyglądać na feldze 8,5 cala ? nie będzie wypływać ?

255 na felgę 8.5 jest w sam raz.

Dzięki za konkretną odpowiedź :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak znajdziesz takie z 2007/8 roku za 300,- to będzie fart..zobacz ile kosztują takie nowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jak znajdziesz takie z 2007/8 roku za 300,- to będzie fart..zobacz ile kosztują takie nowe.[/quote

nie no te za 300zł to tak tylko na szybko obczaiłem ale tak myślę wydać z 500-600 zł

Opublikowano

To jest fabryczny rozmiar opon na te felgi.