Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sznownych forumowiczow Od 3 dni wycieka mi z kiedys paliwo Samochod przy ruszaniu troche szarpie Dzis bylem u sasiada "mechanika" ktory majstruje czasem przy autach bo ma kanal, rozebralismy oslony silnika i u gory nad pompa wtryskowa jest sucho przy wtryskach rowniez Z kanalu od dolu samochodu nie ma nic widac ale definitywnie cieknie gdzies po bloku z pod pompy Moze ktos spotkal sie z czyms takim i miej/wiecej naprowadzi mnie na to co moze przeciekac Mam nadzieje ze to nie pompa tylo jakis przewod Prosze o odpowiedz Z gory dziekuje
Opublikowano
zazanacze ze samochod odpala bez zadnego problemu nie ma spadku mocy Paliwo cieknie przy pracujacym silniku Wiadac jak scieka gdzies spod pompy bo bloku i na dolne oslony Ciezko zlokalizowac skad dokladnie bo ciezko sie ta dostac Macie jakies pomysly a moze spotkaliscie sie juz z czyms takim Prosze o porady jak to zlokalizowaci naprawic i czy w ogole dam to rade samemu zrobic Znam sie troche na mechanice ale w tym temacie jestem laikiem i pierwszy raz spotykam sie z takim problemem y gory Wam wszystkim dziekuje
Opublikowano
ja się spotkałem i jeszcze jeden kolega z forum tylko że 330D .obydwa przypadki skończyły się regeneracją pompy (uszczelnienia)
KOZIOL
Opublikowano
Jaki jest koszt takiej regeneracji? Czy jezeli by byl to przewod powrotny paliwa to mozna by bylo to zrobic samemu?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

SFN85 Witaj !

Pytasz :

Jaki jest koszt takiej regeneracji? Czy jezeli by byl to przewod powrotny paliwa to mozna by bylo to zrobic samemu?

Hmm... nie znamy twojego zaplecza technicznego , wiedzy technicznej, doświadczenia manualnego ani pasji w rozwiązywaniu problemów.Co jedna osoba to inny przypadek, ale tu na forum to wszystko znajdziesz nawet jak uszczelnić pompę.

Można by powiedzieć że jak sobie poradzisz aby tu na forum się doszukać rozwiązania problemu to i praktycznie sam to naprawisz.

Taki przewód co pytasz to koszt 250-300zł a regeneracja 700-1000zł

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Sorry za powyższy post ale to nie tu miałem napisać

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 2 lata później...
Opublikowano
Hej, kupiłem ostatnio swoje pierwsze BMW, wybór padł na przedliftową E46 z silnikiem 2.0d, po 2 dniach pojawił się problem, że ucieka mi paliwo do baku po nocy. Sytuacja wygląda tak, że pod domem stała nosem do góry, to przez następne 2 dni stawałem odwrotnie i nie było problemów do wczoraj, gdzie nawet w takiej pozycji uciekło mi paliwo. Wymieniłem wczoraj zaworek i po nocy stania pod górkę odpaliła, ale z gazem w podłodze. I teraz najważniejsze jakie jest prawdopodobieństwo, że pompa nadaje się do regeneracji ? Dodam, że podczas jazdy zbiera się elegancko, lecz z minimalnym opóźnieniem reaguje na gaz. Na weekend zamierzam również wymienić filtr paliwa, czy to też może być problemem ? Jest jakiś petent na sprawdzenie przewodów pod względem nieszczelności ? Z góry dzięki za odpowiedz i dodam, że przy zakupie nie było najmniejszych problemów z odpalaniem.