Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam potrzebuje pomocy w dobraniu oleju do skrzyni biegów i do dyfra BMW E46 99R 320D ,Manualna skrzynia ..Chodzi mi tylko o nazwy Olejów mogą być ORI ASO ..Niestety nie p[osiadam książki serwisowej żeby sprawdzić co i jak
Opublikowano
ja do swojego auta zalałem

skrzynia Castrol SMX-S

dyfer Castrol SAF-XO

Te oleje już nie są produkowane. Dyfer castrol syntrax ll, skrzynia (z żółtą naklejką) polecają pentosin mtf 2 albo ori

Opublikowano
podobno ori to właśnie Pentosin tylko w innym opakowaniu. ja zamawiałem olej do skrzyni właśnie Pentosin i do dyfra Fuchs z pewnej firmy w Sosnowcu. są na Allegro. zamówienie o 14 telefoniczne, następnego dnia był kurier z paczką pobraniową już. zadowolony byłem.
Opublikowano

A szczeże mówiąc co zalejesz bedzie ok to stara skrzynia jesli zalejesz zadki bedziesz miał problem w zime jak zimny samochód na luzie bedzie jechał ja powinienem miec mtf-a a zalałem ATF-em i rewelacja zero problemów . Nie wieże w mity ze zalejesz złego cos sie stanie różnica w budowie jest tylko w szczelinie synchronizatora to zepsuc sie nic nie zepsuje jedynie biegi mogą gorzej wchodzić.

POZDRAWIAM

www.Car-los.pl
Opublikowano
ja do swojego auta zalałem

skrzynia Castrol SMX-S

dyfer Castrol SAF-XO

Te oleje już nie są produkowane. Dyfer castrol syntrax ll, skrzynia (z żółtą naklejką) polecają pentosin mtf 2 albo ori

możliwe wymieniałem w 2011r

Opublikowano
podobno ori to właśnie Pentosin tylko w innym opakowaniu. ja zamawiałem olej do skrzyni właśnie Pentosin i do dyfra Fuchs z pewnej firmy w Sosnowcu. są na Allegro. zamówienie o 14 telefoniczne, następnego dnia był kurier z paczką pobraniową już. zadowolony byłem.

Też u nich zamawiałem FUCHS do skrzyni i dyfra. Profesjonalna i szybka obsługa. Są godni polecenia.