Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, was mam problem mianowicie z klimą naciskam guzik od klimy i nie działa nawet obroty silnika nie spadaja pod obciazniem patrzyłem to nie ma gazu moze byc wina tego i wiatrak od klimy sie nie kreci co to moze byc??
Opublikowano

BUFFE w tym twoim aucie coś działa poprawnie?po za tym jak nie ma czynnika to jak chcesz by klima działała. Jedz na serwis i zrób porządny przegląd .Jak to mówią :

"z gó..a bicza nie ukręcisz"

iZzI
Opublikowano

Szczerze odradzam naprawę klimy w E34, chyba że masz wolne 1,5k :)

U mnie zaczęło się podobnie, po sprawdzeniu szczelności padło na chłodnicę - 350zł. Jak się okazało nie było nawet rolki i paska - 50zł. Po założeniu... sprężarka nie wystartowała. Chciałem oddać chłodnicę i nie brnąć dalej - oczywiście nie mogłem bo nosi ślady użytkowania, więc cóż, jedziemy dalej: sprężarka (używana z możliwością oddania) - 300zł, wreszcie nabicie klimy 300zł, po drodze 3x sprawdzenie szczelności - 3x50zł = 150zł, oringi i inne pierdoły 50zł. Razem 1200zł (ceny przybliżone). Dolicz do tego robociznę mechanika. Pewnie też 200-300zł. (ja się dogadałem inaczej, więc nie wiem) i masz 1,5tys mniej w kieszeni :)

Oczywiście nie mówię że u Ciebie też tak będzie, może wystarczy tylko założyć pasek i nabić. Jednak masz przynajmniej orientację ile to kosztuje. A jak klima nie działała kilka lat, to prawdopodobnie będzie podobnie jak u mnie :)

Pozdro!

Opublikowano
Bez czynnika układ koroduje, więc licz się z tym, że na samym nabiciu się nie skończy.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321