Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie z której strony znajduje się jeż? po stronie pasażera czy też po stronie kierowcy? Pytam bo różnie piszą w necie.

Opublikowano

ok, dzięki:)

jeż, inaczej rezystor dmuchawy tzn, steruje prędkością obrotową dmuchawy. Ale może być problem z jeżem jak następuje rozładowanie akumulatora.

Opublikowano
Jeż wymieniony, było trochę zabawy z wyciągnięciem zwierzaczka ale wyszedł. Myślałem że on mi zjada prąd ale okazało się że po nocy na drugi dzień napięcie mam 12,4 - 12,5V, tyle samo miałem na starym. Tak że jakby ktoś potrzebował jeża to na priv. Będę musiał szukać dalej co zjada mi prąd. pozdrawiam
Opublikowano
Osobiście polecam naprawę jeża, która pewnie na forum była opisywana a nie wymianę. Szkoda pieniędzy. Najtrudniejszą sprawą jest wydłubanie tego laku czy jak się to nazywa koło wtyczki. Jeżeli ktoś ma dostęp do opalarki to bardzo polecam bo po podgrzaniu laku bez użycia żadnej siły można go wydłubać np śrubokrętem. Jeżdżę z naprawionym jeżem któryś miesiąc z kolei i żadnych problemów.
Opublikowano
Ja również polecam przelutowanie "jeża", ale u fachowca elektronika. U mnie po przelutowaniu nareszcie dmuchawa zaczęła pracować na max obrotach.