Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako, że jest to mój pierwszy post chciałem się ze wszystkimi przywitać.

Za poradą kolegi o nicku sfinks311 chciałem zamieścić zapytanie w sprawie bmw e90 z linka który daje niżej, ale postanowiłem sam zamówić raport historii pojazdu i dostałem odpowiedź na temat stanu samochodu.

Oto link do ogłoszenia: http://allegro.pl/bmw-318-143km-navi-prof-skory-xenon-full-opcja-aso-i3292493891.html

link do raportu: http://report.vin-info.pl/51b88bf4-812c-4e83-8ac3-0bebac1e1432 (nie wiem czy będzie link działał w razie czego podaje też link do fotek http://speedy.sh/uvG5p/fotki-bmw.rar )

Temat założyłem w sumie z ciekawości bo interesuje mnie czy ktoś ma pojęcie co się z tym samochodem działo :D Patrząc na środek i te plamy które znajdują się praktycznie wszędzie na tapicerce oraz w bagażniku. Dla mnie to wygląda jakby ktoś używał tego samochodu do przewozu obornika lub pomylił samochód z pontonem i postanowił popływać nim po jeziorze.

Jeśli chodzi o przebieg to w ogłoszeniu jest przebieg około 178tys. a według raportu w kwietniu miał 210tys.

Oczywiście sprzedawca zapewnia o tym, że z samochodem nic się nie działo oraz, że przebieg jest prawdziwy. Jak widać g***o prawda. Po tych kilku rzeczach odechciało mi się sprawdzać to auto dalej bo skoro już na starcie takie kwiatki to co będzie dalej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o syf w aucie, to często się zdarza... To na szczęście da się usunąć piorąc tapicerkę.... Sam kiedyś przerabiałem dwa auta "jeżdżone przez kobiety" z tyfusem w środku, ale technicznie były ok, więc nie było problemu. W tym przypadku, patrząc też na zdjęcia karoserii, można zauważyć że ktoś absolutnie nie dbał o auto. Dlatego można uważać iż pod względem technicznym jest mocno zaniedbane....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Generalnie jak zwykle. Korekta przebiegu i jazda. :) Kłamią na potęgę pieprz.... oszuści. Tak to auto pewnie jest ok, bo reszta wad jakie miało to pikuś. Zadziwiające jest to, że auto z Belgii i ma ksenony, no ale wyjątki się zdarzają jak widać.
Opublikowano

Ja zasadniczo kupuje to co mam przed nosem, a nie historie, opowiadania, zapewnienia itp. Jeżeli na żywo zobaczyłbym auto w takim stanie jak na zdjęciach w ogłoszeniu to najprawdopodobniej wróciłbym nim do domu. Co za różnica czy wcześniej jeździła nim kobieta, rolnik czy kosmici? ważny jest stan teraźniejszy auta. Na zdjęcioch z raportu nie widzę nic strasznego, kilka rysek, odprysków i plamy na tapicerce. Nie miałem styczności z tą tkaniną tapicerską. ale np u mnie zostają plamy po kroplach deszczu.... :duh:, więc jak ktoś jeździł z rodzinką to nie dziwię się że tak to mogło wygladać na jasnych fotelach.

Ja widzę to tak: poprzedni właściciel kupił sobie nowego, a tego oddał do handlarza niech biedaki sami sobie czyszczą... dość smutne ale prawdziwe. Jak ktoś chce idealne auto to musi dorzucić jeszcze jakieś 4 razy tyle $ i udać się do salonu :wink:

Opublikowano

Rozumiem Twoje podejście, ale ja jestem zdania, że skoro człowiek na wstępie robi ze mnie wała mówiąc o niekręconym przebiegu a okazuje się to nieprawdą to nie mam już do takiego sprzedawcy zaufania. Skoro nie miał problemu z przekręceniem licznika i wmawianiem mi że taki jest prawdziwy przebieg to dlaczego mam się spodziewać, że nie ukrył jeszcze innych dziwnych rzeczy które wyjdą dopiero później.

Gdyby był szczery to zupełnie inna sprawa, a tak pozostaje niesmak...

Opublikowano
Jasna sprawa, natomiast też nie masz 100% pewności czy to obecny sprzedawca majstrował przy przebiegu. Nie wiesz także czy to on zajmował się poprawkami zewnętrznymi czy praniem tapicerki. Nie wiesz nawet czy zdaje sobie sprawę z cofanego licznika i stanu w jakim znajdowało się te auto (swoją drogą nic strasznego w nim nie było). Może to troche naciągane z mojej strony ale zawsze na spokojnie podchodzę do oceniania ludzi :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, obudź się!!! Auto pochodzi z firmy leasingowej i zostało zakupione przez handlarzynę poprzez aukcję branżową. Polski handlarzyna skorygował przebieg i to akurat jest pewne jak w banku.
Opublikowano
Uwaga była dość ogólna/teoretyczna z mojej strony ;) wiem jakie są realia, jednak z góry nie wrzucałbym wszystkich sprzedawców do jednego worka