Skocz do zawartości

[E34] 2,5 TDS Manetka do OBC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dołożyłem ostatnio do swojego autka duży OBC i tak sobie pomyślałem, czy nie pójść dalej i nie dołożyć manetki kierunkowskazów ze sterowaniem do niego. Przeczytałem sporo postów, jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi czy do TDS też można to zrobić. Dodam, że wiązka przy OBC ma tylko albo aż 22 przewody, ale to wystarczy do działania samego OBC. Zanim kupię postanowiłem zapytać. Wiem też, że są dwa rodzaje tych manetek. Jedna z przekaźnikiem, druga bez. Proszę o odpowiedź.
Opublikowano
Ok, a gdyby chcieć wymienić zegary na takie z dużym wyświetlaczem, to od którego modelu i co ew. jeszcze trzeba wymienić/dołożyć?
Opublikowano
zegarów z dużym wyświetlaczem do tds-a nie założysz , u siebie masz zegary na 2 wtyczki ewentualnie na 3 jak masz automatyczną skrzynię biegów ,natomiast w zegarach z dużym wyświetlaczem tych kostek jest 4 .Oczywiście może są jakieś sposoby wymiany wiązki lub inne czary mary na dołożenie tych że zegarów .
iZzI
Opublikowano

Moje auto zjechało z fabryki wyposażone w manetkę kierunkowskazów z OBC i pełne OBC - w 520i, TD/TDS przy zegarach bez CC manetka pozwala przełączać funkcję na OBC. Podczas jazdy można przełączać wskazania OBC praktycznie bez odrywania rąk od kierownicy.

Pozdrawiam