Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyrzekam że już nic więcej nie dotknę, tylko pomóżcie mi uruchomić samochód! :)

Usiłowałem uruchomić Światła do Jazdy Dziennej ale nie mogłem połączyć się z ALSZ. Tak się męczyłem, że zacząłem kombinować przy innych opcjach. Efektem jest to że przekręcając kluczyk samochód w ogóle nie reaguje. Akumulator jest naładowany i nie mam pojęcia którego ECU użyłem? Chciałbym teraz to naprawić, ale nie mam pomysłu co robić?

Czeka mnie prawdopodobnie laweta. Tylko nie mam pojęcia kto w Rzeszowie mógłby pomoc z tematem?

POMOCY! :oops:

Opublikowano

Nie pamiętam. Chyba wszedłem w AKMB lub w ALSZ.

Pod blokiem nie mam zasięgu do internetu bo niestety nie mieszkam w domu. Dlatego zdalnie raczej nie da się połączyć. Może ktoś jest z Rzeszowa i zna się w temacie?

Opublikowano
Przekoduj te moduły i pewnie wszystko wroci do normy.

Co znaczy przekoduj? Jakieś instrukcje dokładniejsze proszę bo ledwie znam NCS. Albo proszę o jakieś FAQ jak się go nauczyć. :)

Opublikowano

Dochodzę do wniosku że musiał być to ABG, AEWS, AKMB, ALSZ. Tymi się zacząłem nieszczęśliwie bawić. Niestety ale nie mam sczytanych konfiguracji jakie były na początku. Zastanawiam się czy załadowanie pustych FSW_PSW.MAN dla tych funkcji coś pomoże? Ponoć to przywraca ustawienia domyślne.

Działa!

Naprawiłem problem. J.W.

Opublikowano
Zawsze przekoduj moduł jak coś Ci nie idzie, wtedy wszystko wraca do ustawień domyślnych.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Okazało się że właśnie tak zrobiłem. Przekodowałem chyba modół AEWS i domyślnie miałem ustawione odpalanie silnika tylko kiedy wciśnięte będzie sprzęgło. To był problem który sprawił, to zamieszanie. :oops:

Przepraszam koledzy!