Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak wyżej, pewnie zasyfiały lub padnięty jeden z czujników, bez kompa to możesz wymieniać w ciemno :roll: wejdź pod auto i przejrzyj czujniki abs.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam

Byłem jak mówiliście na diagnostyce komputerowej. Co się jednak okazało to nie czujnik od ABS-u padł.

A pompa od ABS-u niestety koszt jest spory pompa od 1000 do 1600 zł + 400 zł wymiana.

Może jak ktoś z Was zna jakąś godną polecenia stronę internetową z częściami (układ hamulcowy ABS) również będę wdzięczny za kolejna pomoc.

Dzięki za wszelkie porady.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zapytaj na czescidobmw.pl, mają banner na górze strony :wink:

I daj się ograbić z pieniędzy ;) Na Allegro z tego co patrzę można przebierać w pompach abs.

Opublikowano
Na Allegro z tego co patrzę można przebierać w pompach abs.

I dać się ograbić z pieniędzy.

Zanim zaczniesz wydawanie kasy, wklej tutaj błędy, jakie wyszły na diagnostyce.

Opublikowano
u mnie jak paliły sie te kontrolki to wcale pompa ani czujnik nie był padniety, tylko kable ktore wychodziły z tej puszki za kołem (u mnie lewym przednim) były na wierzchu i jak dostała sie woda to te błedy wyskakiwaly. kable połaczyłem na nowo zawinelem izolacja i smiga :) koszt 5 zł:) i zimny bro ha
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Właśnie wróciłem z delegacji i z tego powodu długo nie odpisywałem.

Ale wróćmy do sedna.

Prosiliście o KOD z diagnostyki oto on: 5DF5

W dniu wyjazdu na delegacje w aucie zablokowały się koła nie da rady było ruszyć. Z panikowałem zacząłem energicznie wciskać pedał hamulca.

Wyłączyłem silnik odpaliłem ponownie. I po kolejnej próbie ruszenia (gwałtownie) kola się odblokowały.

Postanowiłem pojechać na myjnie samoobsługową dokładnie umyłem koła karcherm jak i całe auto.

Iiiii... kontrolki znikły i już się nie wyświetlają????

Jak dla mnie dziwna sprawa.

Jak na razie wstrzymałem się od kupna pompy od ABS-u

Dziękuje za wszelkie pomocne odpowiedzi pozdrawiam :)

Opublikowano

Żadna dziwna sprawa. Zasyfiony czujnik abs (pisał o tym maniek). A zablokowane koła po postoju to przecież nic dziwnego w starym aucie (można kontrolnie sprawdzić tłoczki i stan okłądzin ręcznego).

Na przyszłość potrzebny porządny komp, bo takie błędy z Carsofta mogą cię zaprowadzić do całkowicie zbędnej wymiany sterownika abs.

Najważniejsze, że na razie masz spokój. Do następnego razu.

Opublikowano

Tak właśnie pisał maniek ale szczerze nie brałem tego na poważnie. Nie wiem czemu widocznie przeliczyłem się. Czyli każdą opinie muszę brać na poważnie ( pod uwagę ). Co do systemu to przecież ja nie mam żadnego wpływu kto i co wygrywa jaki system. Na pewno są jakieś machlojki przy tym robione. To ich praca im większe koszta tym zleceno dawca bardziej michę cieszy i by takiego barana znalazł. Gdyby nie takie forum i waszym ponocnym odpowiedzią. Bo naprawdę byłem gotów zapłacić za pąpe ABS ale wstrzymalem sie bo byłem ciekaw co ludzie napiszą na ten temat. Dobrze zrobiłem na to wychodzi czujnik był faktycznie był za syfiony. Jestem zadowolony dzięki Wam mam w końcu parę tysi w kieszeni.

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.