Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam taki luz na gumie jak na filmiku w podporze wału czy tzn ze podpora do wymiany. Dodam ze w przedziale 60-70 km/h cos drży wyżej ustępuje Dziekuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak taka podpora nie jest wywalona to jak ma wyglądać wywalona? :roll: jak dla mnie do wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Guma tylko osłania łożysko podpory i nie należy się kierować jej stanem, a stanem głównego elementu który jest zużyty. Teraz Ci drży a później będzie uderzało w podłogę przy ruszaniu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokladnie narazie dryz potem bedzie walic ,wiec lepiej wymienic jak kupilem org BMW ale sa bardzo drogie .
Opublikowano

Po wyciągnięci u mnie wału ta opaska podpory wygina się jak na tym filmie czyli podpora do wymiany?

Opublikowano
to juz sam nie wiem ostatnio wymienilem lacznik walu tylna podpore i tuleje dyfra ta duza ta przednia podpore zostawilem bo stwierdzilem ze ok guma jest teraz mi drzy podloga przy 60 - 70km/h pozniej juz cisza chyba ta stara podpora bedzie przyczyna
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wszystko jasne podpora firmy meyle ma za twarda gume i drgania wału przenosi na bude żeby jej nie wywalac ponawiercałem tak co centymetr gume na wylot na całym obwodzie podpory guma się osłabiła i nastapiła cisza.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie chce zakładać nowego tematu a moje objawy zdaje mi sie mają związek z podporą właśnie. przy 40-50 jak jej depne porządniej troche, zaczyna cos stukac w podłoge.

Słuszna diagnoza?

i kolejny problem pękająca guma od tłumika ostatnia wytrzymała 10 miesięcy :/ średnio bawi mnie ciagłe jej wymienianie orjentujecie się czy są jakieś lepsze? mowa o środkowym tłumiku

a i drugie pytanie wyklucza odpowiedź na pierwsze to nie tłumik wali :mrgreen:

• 1 rok później...