Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent: e46 320d m47 136KM 1999r

Dzisiaj wymieniłem filtr odmy a w sobotę był czyszczony egr. Stan jego był tragiczny. Zamontowany był tam od nowości.

po złożeniu wszystkiego w całość jest odczuwalny brak mocy.

Czy ktoś coś pomoże w tej kwestii??

z moich obserwacji wynika ze brak jest charakterystycznego swistu turbiny. wcześniej było słychać ze ona jest a teraz jest tak jaby jej nie było.

jutro podpinam się pod kompa. dopiero sie uczę diagnostyki ale wszystko jest na dobrej drodze. jutro dam znać co wykaże.

a moze ktos podpowie co sprawdzić. Program jaki posiadam to Ipna

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A wężyki podciśnienia dobrze poskładałeś ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Egr Czyścilem w sobotę i po tym było wszystko ok aż do wymiany filtra odmy. Dziś nie miałem czasu sprawdzić czy wszystko dobrze poskładałem. Podcisnienie raczej jest ok Bo nic nie wypinalem przy wymianie odmy

Rozkoduje VIN

Opublikowano
sprawdź czy podpiąłeś przewód od podciśnienia do egr, jak również wszystkie pozostałe wężyki podciśnieniowe. jeśli są w kiepskim stanie i puszczają powietrze - tez nie będzie mocy
Opublikowano
szczerze mówiąc nie testowałem, ale logiczne wydaje mi się że jak jeden przewód od podciśnienia (egr) jest niepodłączony to pozostałe elementy pracujące na tej samej magistrali podciśnieniowej nie będą pracowały w 100% poprawnie
Opublikowano

Panowie problem rozwiązany.

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/h/f/74.png

Winny był przewód podciśienia nr 10. Pewnie przy demontażu musiałem go trącić i pękł. I będę musiał wszystkie przewody wymienić.

Może ktoś wie ile cm potrzeba żeby wymienić wszystkie.

Rozkoduje VIN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie pamiętam czy do m47 wystarczy 3m..weź na wszelki wypadek 4m o średnicy wewnętrznej 3mm.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.