Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam zakupić BMW X6 35d.

Celuje w rocznik 2009-2010 z preferencją na 2010 z CIC.

Przebieg 50-55k

Czy możecie mnie nakierować na co należy zwrócić uwagę przy zakupie.

Póki co szukam aut z polskiego salonu, ale wiadomo, że ceny są wyższe od tych z importu.

Ewentualnie może zakup bezpośrednio od dealera z Niemiec lub innego UE.

Może macie sprawdzonego / pewnego sprzedawcę.

Z góry dziękuje za wsparcie.

Pozdrawiam

Jack182

Opublikowano

Jeśli chodzi o oferty 35d z takim przebiegiem to jest ich nawet sporo i conajmniej 6 znalazłem w tym tygodniu, które mnie poważnie zainteresowały.

Potrzebuję wskazówek na co zwrócić uwagę i co dokładnie sprawdzić.

Jeśli chodzi o CIC. To czy każdy iDrive z klawiszami jest równoznaczny z CIC?

U siebie w 520d zakładałem navi i chciałem założyć Professional, ale wtedy musiałbym wymienić iDrive na stary, a nowy iDrive chodzi tylko z CIC, więc założyłem CIC.

Pozdrawiam

Jack182

Opublikowano
Mowimy o realnym przebiegu....moja jest z 2011 a ma 80 tys. a wcale az tak duzo nie smigam. Co do CIC to nie kwestia pokretel, a twardego dysku oraz rozszerzonych mozliwosci. I z tego co pamietam "FABRYCZNE' CIC byly sprzedawane , przynajmniej w Polsce od wrzesnia 2010....
Opublikowano

Pytanie czy po vinie i po odczycie z kluczyka mozna zweryfikowac przebieg?

Ale CIC ze starym iDrive nie dziala no i w CIC nie ma dwoch napedow do plyt.

Pozdrawiam

Jack182

Opublikowano

Co do przebiegu to zalezy kto ile jezdzi.

Ja robie srednio 35k rocznie, ale mam sporo znajomych ze mieszcza sie w 15k.

Pozdrawiam

Jack182

Opublikowano
nowy idrive w x6 byl od pazdziernika 2009. Co do mniejszych przebiegow to sa takie. Moja z konca 2009r ma 39 tys
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
myślę że sam nie masz sobie co zaprzątać głowy sprawdzaniem auta, to bez sensu. najlepsze rozwiązanie tematu to: znajdujesz auto które cię interesuje, jedziesz oglądać, wcześniej umawiasz się w najbliższym ASO na kontrolę zakupową, jeśli auto wydaje się być OK jedziesz do ASO płacisz parę złotych i wszystko ci sprawdzą, będziesz wiedział co kupujesz, póki co u mnie taka metoda się sprawdza.
Opublikowano

Kontrola w ASO jasna sprawa - zarówno VIN jak i odczyt z kluczyka oprócz przeglądu.

Bardziej pytam o ten pierwszy etap czyli moja ocena.

Na co konkretnie w X6 trzeba zwrócić uwagę? Jakie elementy są bardziej lub mniej podatne za użytkowanie itp.

Pozdrawiam

Jack182

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kontrola w ASO jasna sprawa - zarówno VIN jak i odczyt z kluczyka oprócz przeglądu.

Bardziej pytam o ten pierwszy etap czyli moja ocena.

Na co konkretnie w X6 trzeba zwrócić uwagę? Jakie elementy są bardziej lub mniej podatne za użytkowanie itp.

Ja mam niecałe 100k przebiegu w mniej niż 3 lata na 35i i jakoś nic się w aucie nie zużyło od nowości poza hamulcami/oponami ;]

Są tylko obtarcia użytkowe - siedzenie kierowcy się lekko wyciera przy wsiadaniu z lewej strony i to ponoć normalne a poniżej spod siedzenia nogawką urwałem plastiki :P