Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich ,mam pytanko jw.Z informacji na necie znalazłem tyle że są w bagażniku 6 nakrętek 3 z lewej i trzy z prawej strony,do tego trzeba także wyciągnąć te pułki plastikowe z rogów aby się dostać do 2 z tych 6 nakrętek,następnie na nadkolach jedna plastikowa nakrętka i 3 wkręty 2 w wewnątrz i jedna pod spodem i tyle wiem wszystko się zgadza ale nie wiem gdzie są jeszcze, jakieś dwie długie śruby które niby są wkręcone od spodu.Chciałbym go zdjąć bo muszę wymienić czujnik parkowania.Niby wystarczy czarną listwę wypiąć i czujniki na zewnątrz, ale nie u mnie, było by za łatwe, moje czujniki siedzą w zderzaku.Pomorzecie
Opublikowano
jak odkręcisz 6 nakrętek w bagażniku to nie musisz tych 2ch długich śrub odkręcać wyciągniesz cały zderzak z kłami... te 6 nakrętek przytwierdzają kły do tylniego pasa auta... a te dwie długie śruby przytwierdzają belkę do kłów wiec zostawiasz je w spokoju :8)
Opublikowano
Na początek chcę podziękować wam za wskazówki .Zdjąłem zderzak wymieniłem czujnik i kupa jak zawsze nie mogę nic sam naprawić.To że da się wymienić bez zdejmowania tego zderzaka to powodzenia ,ja się szybko poddałem i zacząłem zdejmować zderzak, po czym szybki i łatwy dostęp pozwolił na wymianę.Ten nowy czujnik przy sprawdzaniu wydawał taki sam dzwięk cichy jak jego poprzednik z tym że teraz jak wrzucam wsteczny na zapalonym sil. nie ma już tego 5 sec. ciągłego sygnału.Może to tylko uszkodzony przewód? i nie potrzebnie wydałem 20f.Ma ktoś jakieś pomysły
Opublikowano
Każdy czujnik buczy jak jest dobry... Błędy przez inpe skasuj... Też tak miałem

czyli po wymianie czujnika trzeba jeszcze błedy skasować? Inaczej (nawet jak sprawny) nie zadziała?

Opublikowano
Cześć dzięki za pomoc sprawdze wszystko w piątek ,bo teraz nie mam zbyt dużo czasu ,ale wydaje mi się że to będą przewody, komp raczej tutaj nie pomoże.Po wymianie czujnika powinien hulać.
Opublikowano
Cześć witam ponownie, sprawdziłem jeszcze raz ten sensor i na każdym przewodzie działał tak samo słabo, chyba muszę mu odesłać ten czujnik , prawdopodobnie jest walnięty, bo przewody są ok.Jeżeli miałbym jechać na kompa ,bo nie posiadam ,to wydaje mi się że powinien tak samo działać jak reszta czyż nie ?strasznie cicho sobie cyka a jak podłączam inny to głośno cyka,czym muszę się sugerować wybierając czujnik ?
Opublikowano
Jednak pojadę na tego kompa bo przysłał nowy i to samo.Nie potrzebnie mu odsyłałem pewnie też działał :duh: .SmokE88 jeżeli to zadziała to będe musiał cię przeprosić pozdrawiam a to ten gość co mi sprzedawał http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-PARKING-SENSOR-NEW-E46-316-318-320-323-325-328-330-PARKSENSOR-PDC-6911831-/171048677802?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item27d34bb1aa