Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
... . Auto jezdzone przez jednego goscia od poczatku do konca dla mnie to juz jest wystarczajaca reklama samochodu ...

Ja sie raczej na nic nie przypalam , przypalalem sie jak kupowalem pierwsze 3 samochody .

:cool2: :cool2: :cool2:

...Wujek dobrze prawi, jednak styl jego jazdy jest inny: miasto, wypady dla zabawy...

dla takiego umiejscowienia auta nawet jak robisz 20k/rok nie ma znaczenia, że auto jest głośne czy twarde...liczy się frajda, doskonale to rozumiem :wink:

jednak jak większość km robisz na "autostradzie" z prędkościami 200-250km/h to jazda autem "torowym" jest męcząca, jeżeli dodatkowo ten czas jest Twoim czasem do odpoczynku to wysiadając z M myślisz o dieslu...

podsumowując, każde auto ma wady a niewiele aut daje tyle frajdy co M, więc chyba jednak warto "poświęcić się" :mrgreen: i przynajmniej spróbować,

jest jeszcze jeden argument ZA: jak Cię stać na takie auto to nie znaczy, że za parę lat też będziesz mógł sobie pozwolić na zakup podobnego i wtedy może pojawić się smutek, kiedyś mogłem a jednak nie kupiłem :cry2:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
AO :cool2: , no to jest argument ktory mowi kup M3 i miej to w du... jezdzij isie baw poki Cie stac. :mrgreen: . Tez mam to w glowie, jak to kazdy maniak BMW i nie tylko ,marzy mi sie M3 od dziecka
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ladne 6er bogato wyposazone. Szkoda tylko ze ma stare navi :(

Pytanie za 100pkt co to za wskaźnik na dole panelu srodkowego ?? Zazwyczaj tam jest pusto..

termometr - temp wew samochodu... :duh:

Haha no to niezla zagadke ktos zafundowal bo takiego gadzetu w 6er sie nie spodziewalem :D

Opublikowano

To i może wtrącę swoje pięć groszy, w tym, wydawałoby się dziwnym porównaniu.

Sam miałem szóstkę E63 ale z benzyną 4,4. Ale nie o niej chciałem skrobnąć.

Miałem podobne rozterki po jej sprzedaży. Trafiła mi się trójka z silnikiem 3.5d, auto wydawało się było kompletne - spalanie, osiągi, kopanie po plecach - miód malina. Ale tu pojawiło się wielkie ale gdy wsiadłem do M3 na MPower meeting. Nagle już nic nie było takie samo. Zacząłem szukać M3, tak trafiła mi się sztuka z DKG i pod domem miałem 2 najszybsze trójki jedna na gnojówkę a druga, wiadomo jaka. Miałem plan zostawić obie, i eM objeżdżać sporadycznie ale to się po prostu nie udawało. I tak 335d bez żalu sprzedałem koledze. A do M3 wsiadam tak często jak się tylko da. Tak jak wujek napisał serwis paradoksalnie nie jest drogi, klocki przód to koszt 750 zł brutto katalog, oryginał oczywiście. Tarcze 1200 zł sztuka na przód. Ja mam nowe więc ten koszt mi odpada. A olej, 8,8 do silnika co 12-15 tys. już nie kosztuje tyle co kiedyś TWS można kupić za 30-40 zł litr.

Taka ciekawostka, produkcja M3 E9.. oficjalnie kończy się we wrześniu 2013 roku, ale od dawna nie ma najmniejszej szansy zamówić auto do produkcji. Po informacji że nowe M3 (F80) będzie z dmuchawcami, obecna sprzedała się na pniu. Wydaje się że M3 E9.. ma olbrzymią szansę stać się autem kultowym, porządanym na długie lata :-)

Opublikowano

no rozterki sa . Generalnie teraz decyduje miedzy dwoma samochodami . M3 vs 635d. Zupelnie inne samochody.

M3 chce sprawdzic dokladnie bo byla po dzwonku , niby nie takim strasznym ale jednak . Auto na deszczu znosi przy hamowaniu w prawo + drzy kierownica (podczas hamowania). Nie udalo mi sie tym samochodem pojezdzic jeszce na suchym "podobno" nie ma takich problemow :roll: . Jesli cos tylko bedzie nie tak nie kupie tego samochodu bo to nie jest Skoda Octavia tylko M3. Wszystko musi byc na tip top inaczej taka zabawa nie ma sensu bo mozna na tym niezle poplynac.

Opublikowano

Do autora chciał bym mieć taki problem jak ty...

Jak to było powiedziane w jednym filmie "Co robisz ? i jak ty to robisz?"

Opublikowano (edytowane)
mnie tez sciagnelo przy hamowaniu na mokrym ale w lewo;d

w m3 ?

no i co sie okazalo ? Wyczytalem gdzies ze podobny problem dotyczy 330d i sciaga tylko na mokrym .

Edytowane przez mmcv
Opublikowano (edytowane)

Wujek miał to pewnie na myśli ściągnięcie przez czarną masę na torze Poznań.

W normalnym użytkowaniu chyba tak się nie powinno dziać. Wiadomo że na taniec na drodze może mieć wpływ masę różnych innych czynników, jak sama droga, koleiny, czy wyprofilowanie. Co nie zmienia faktu że bić nie powinno ani gwałtownie ściągać.

Instrukcja mówi że hamulce mogą głośno pracować, i jest to naturalne, o ściąganiu i biciu cisza.

Edytowane przez jasons
Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-m3-model-2011-okazja-C29388165.html

byla na forum @Wujek ja chyba wrzucal , bialy sedan LCI dostal w przod z boku ( zdjecia widzialem tragedi nie bylo) z USA przywieziony ,naprawiony podobno porzadnie (na wlasny uzytek) , certyfikat ze stanow RUN AND DRIVE , czyli motor caly, tam raczej kitu nie wciskaja . No nic bede ja gruntownie sprawdzal w czwartek jak ktos jej nie kupi i sprzedawca sie nie wycofa. Auto bylo wystawione w grudniu chyba za 170 potem zeszlo z ceny.

dzis zrezygnowalem z f10 ale jak m3 okaze sie kanalem i 635d kanalem to nie wiem czy nie kupie jakies swierzynki

Opublikowano

mnie sciagnelo raz na mokrym, 170km/h, lekko wilgotno, skrecone kola (MOJ BLAD!) i hamowanie do oporu i dalej poszlo ;)

Takto hamowanie 305-100 nic nie sciaga;)

Sciaganie to moze byc tez powietrze w kolach, krzywe felgi, zjechane opony... bierz M3 i nie pisz juz glupot o jakims 635d ;)

jak chesz szostke w dieslu to F13 640d. a nie jakies polsrodki ;)

Opublikowano
http://otomoto.pl/bmw-m3-model-2011-okazja-C29388165.html

byla na forum @Wujek ja chyba wrzucal , bialy sedan LCI dostal w przod z boku ( zdjecia widzialem tragedi nie bylo) z USA przywieziony ,naprawiony podobno porzadnie (na wlasny uzytek) , certyfikat ze stanow RUN AND DRIVE , czyli motor caly, tam raczej kitu nie wciskaja . No nic bede ja gruntownie sprawdzal w czwartek jak ktos jej nie kupi i sprzedawca sie nie wycofa. Auto bylo wystawione w grudniu chyba za 170 potem zeszlo z ceny.

dzis zrezygnowalem z f10 ale jak m3 okaze sie kanalem i 635d kanalem to nie wiem czy nie kupie jakies swierzynki

Auto wygląda bardzo ładnie. Sprawdzaj no i kupuj. Cena wydaje się być bardziej niż ok.

Opublikowano

f13 jest poza zasiegiem :D ,ale tu bym sie nie zastanawial ani sekundy samochod jest idealny :mrgreen:

Narazie do czwartku wieczor nie bedzie update'u jak sprawdze doglebnie samochod - lacznie z pomiarami punktow bazowych i bede wiedzial ze jest malina to raczej go kupie :mrgreen:

• Moderatorzy
Opublikowano

Jakbym miał jeździć 30 tys rocznie emką to bym się pochlastał :mrgreen:

Skoro tyle km robisz tzn że wypuszczasz się w trasy dalsze lub bliższe, więc szykuj się albo na spokojną jazdę w kolumnie, bo ciężko będzie Ci normalnie wyprzedzić, albo kup sobie proszki od bólu głowy, bo bez trzymania auta na odpowiednio wysokich obrotach za wiele nie poszalejesz :wink:

W weekend miałem do zrobienia ok 260 km, zamiast M3 pojechałem 335i... ;)

Żeby nie było, że M jest beeee bo nie jest, ja po mieście i okolicach zdecydowanie wole kręcić się eMką. Doznania dużo fajniejsze.

Opublikowano

Problem sie rozwiazal sam , Emki nie bedzie bo sie sprzedala (sprzedajacy do mnie dzwonil pytac czy moze ja ktos inny obejrzec , wiec zachowal sie bardzo fair). Jako ze ten egzemplarz mi sie bardzo spodobal (polift) raczej juz ///M nie szukam .

Dziwne ze ktos przejechal sie autem nie sprawdzajac go wogole (i to jeszcze M) , czujac (bo nie wierze ze nie) ze auto sciaga w prawo , ze drzy kierownica przy hamowaniu dosc mocno i ze auto jest po dzwonie, i kupil od kopa . Albo mega bogaty(ale tacy kupuja salon) , albo jakis durny i przypalony jak szczerbaty na suchary. No nic zycze mu, zeby za sciaganie odpowiedzialna byla glupota a nic konstrukcyjnego ani nic powaznego w zawieszeniu.

Trudno widocznie nie byla mi pisana :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiele samochodów jakimś dziwnym trafem nagle się sprzedaje, jak mają pojechać do ASO na przegląd przedzakupowy.... :)
Opublikowano (edytowane)
Houek bez przesady :D - zreszta link masz zadzwon i spytaj czy jezscze akutalne. Pozatym do ASO bym sie z takim autem nie wybral . Bylem raz na przegladzie przed zakupowym i to by bylo na tyle, nie polecam z mojego doswiadczenia (i nie tylko). Edytowane przez mmcv
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja do ASO też bym nie pojechał, tam się nie znaja na niczym:)

Co do Twojego dylematu, myślę, że do codziennej jazdy mocny diesel w praktycznym nadwoziu wystarczy. Jeżdżę swoją 330d codziennie i te 245KM to i tak za dużo (korki, albo ślimaczenie się 90km/h) Kocham samochody, kocham ///M, AMG i inne RS'y ale uważam, że na co dzień i w trasy te auta się nie nadają.

Reasumując mocny diesel i ///M w garażu na weekendy i pojeżdżawki - tyle w temacie. Powodzenia w polowaniu :cool2:

Opublikowano
Problem sie rozwiazal sam , Emki nie bedzie bo sie sprzedala (sprzedajacy do mnie dzwonil pytac czy moze ja ktos inny obejrzec , wiec zachowal sie bardzo fair). Jako ze ten egzemplarz mi sie bardzo spodobal (polift) raczej juz ///M nie szukam .

Dziwne ze ktos przejechal sie autem nie sprawdzajac go wogole (i to jeszcze M) , czujac (bo nie wierze ze nie) ze auto sciaga w prawo , ze drzy kierownica przy hamowaniu dosc mocno i ze auto jest po dzwonie, i kupil od kopa . Albo mega bogaty(ale tacy kupuja salon) , albo jakis durny i przypalony jak szczerbaty na suchary. No nic zycze mu, zeby za sciaganie odpowiedzialna byla glupota a nic konstrukcyjnego ani nic powaznego w zawieszeniu.

Trudno widocznie nie byla mi pisana :D

wlasnie dlatego ja swoja kupilem w 3 minuty ;) aby nie zalowac niczego;)

jestem zdania ze jak biore uzywane auto to zawsze cos bedzie wiec w sumie mialem to lekko w nosie, na szczescie (znowu;p) trafil mi sie dobry egzemplarz ;)

Opublikowano

Wujek Ty kupowales samochod 100% bezwypadkowy ... Ja kupowelm auto po dzwonie , jest mala roznica nie? . W 3min to moge kupic samochod w salonie jak go wczesniej miernikiem sprawdze (bo nie takie rzeczy juz widzialem ). Kazdy robi jak uwaza. Zabawka za 150tys ma jezdzic jak po szynach bo to nie jest samochod typu " Panie cos mnie znosi ".

530 kupilem w 30min i nie zalowalem ani chwili - do tej pory nie zaluje. Z Emka byla inna sytuacja.