Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W mojej beci nie ma wspomagania a powinno byc! Pytałem sie mechanika tak pzry okazji jak cos innego robiłem przy niej co moze byc walniete a ten tylko ruszył kierownica i odrazu ze pompa! Da sie to tak odrazu zdiagnozowac??

Czy to naprawde pompa??

Jesli tak to czy mozna ja zregenerowac czy odrazu druga kupowac i co trzeba zrobic przy wymianie jej??

czy pływanie auta po drodze moze byc z tym zwiazane??

Opublikowano
Witam !Sprawdź olej czy jest czarny przepalony w zbiorniczku . jak jest czarny to wymień powinień być buraczkowy kolor .To może być przyczyna pompa niema wspomagania .
Opublikowano
niekoniecznie musi mieć buraczkowy kolor-zależy jaki olej.nie regenerowałbym pompy tylko kupił używke z opcją sprawdzenia.pozdro
Opublikowano

Kolor oleju jest czarny. na jaki go wymienic i jak ??

na nakretce jest cos napisane ATF.

jak go wymieniac to gdzie go spuscic jakis trzeba płukac ten cały układ czy jak??

Opublikowano

Witam jak brudny płyn to moze byc przyczyna tego ze nie ma wspomagania?? dodam ze pompa jest sucha tylko przewód tak jakby wilgotny ale płynu nie ubywa ze zbiorniczka. czy mogła by byc jakas inna przyczyna ze nie ma wspomagania??

Wiem juz jak przepłukac wszystko tylko ile tam wchodzi tego płynu??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wchodzi ok 1,5 litra najlepiej zdemontuj zbiorniczek wszystkie węże i chłodniczkę płynu jeśli się da, przemyj wodą i tym olejem ATF, tylko bardzo dokladnie możesz użyć karchera do płukania, później wysusz wszystko skręć zalej świeżym ATF, na odkręconym zbiorniczku pokręć trochę kierownicą w prawo, lewo zakręć pojeździj troche i wymień jeszcze raz. Powinno być dobrze a jak nie to wymień pompę bo moze być przyczną że pompa pali olej (tak było u mnie)
Opublikowano

Witam!

Kupiłem druga pompe wymieniłem ja zmieniłem płyn na nowy (stary nie był w az takim strasznym stanie). a le wspomagania dalej nie ma?

czy w jakims słabszym warsztacie spraqwdza mi czy pompa daje dobre cisnienie i powiedza co jest tego wina??

Czy jest mozliwosc ze jest cos za mocno przykrecone i stawia opór??

Ewentualnie jaki był by koszt regeneracji maglownicy jezeli jest to jej wina bi mysle ze lepiej ja zregenerowac niz kupic uzywke. dodam ze na maglownicy nie ma zadnych wycieków??

co o tym myslicie??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A pompa nie wyje? Pasek dobrze założony? Regeneracja maglownicy to koszt ok 500-700zł i jest na to gwarancja.
Opublikowano

Koles z Wasilkowa koło Białegostoku robi regeneracje za 350 zeta jeszcze sie przejade i dokladnie sie zapytam.

Co do pompy to chyba nie wyje tylko jak maksymalnie skrece koła to taki dziwny dziek jak trzymam kierownice i silnik przygasa wiec chyba cisnienie daje??jak sadzicie??

Opublikowano

witam

dziś byłem warsztacie RYCAR w Białymstoku oczywiscie tak jak sie spodziewałem koles podniosł samochod cos popatrzył zakrecił kierownica i powiedział ze to pompa!! I oczywiscie cena za druga i wymianne 700zł!!!!

dzis za podniesienie samochodu i popatrzenie tylko 30zeta!!

wczoraj jak sie umawiałem miało nic nie byc!!

K**** mac!

Znalazłem w gazecie kolesia który sie zajmuje regeneracja maglownic i układem kierowniczym, zawieszeniem. zajechalem oczywiscie facet wyszedł pokrecił kierownica i zgadnijcie co powiedział!

ze pompa pewnie dobra i jest cos z maglownica nie tak albo cos jest za mocno scisniete bo ludzie cos tam dociskaja gdzies zeby nie łomotało no wiec trzeba poodkrecac najpierw wszystko jak to chodzi bez maglownicy (chyba cos takiego mówił) a jak dobrze to pewnie maglownica i oczywiscie naprawa ok 700zł jezeli do regeneracji maglownica!

No to juz dla mnie za wiele! Czy nie ma jakis przyzwoitych warsztatów!!! W KONCU SAM NIE WIEM CO ROBIC??

Juz to wszystko zaczyna mnie w*****!!

co ja bede tylko ładowła kase a oni mi bedą wszystko po kolei wymieniac az w koncu cały samochód wymienia!!

NO I CO TU TERAZ ZROBIC?? CHYBA SIE ZASTANOWIE NAD RUGA OFERTĄ??

Opublikowano
znajdz w necie firme eltek z słupska oni mi robili pompe za 300 zeta jestem zajebiscie zadowolony z ich usług kurier za darmo operacja trwała 4 dni i dostałem pompe z wymienionymi bebechami jak nówka wszystko uszczelnione to nie to co jakas zle zabezpieczona i cieknaca po miesiacu uzywka
POZDRAWIAM !!!