Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sztuka faktycznie ładna, silnik bardzo ciekawy ;) ale ............. :

- opcja bez-wypadkowy nie bardzo uczciwie zaznaczona ;), przód do weryfikacji na miejscu ........... może właściciel ma fotki uszkodzeń.

Opublikowano
Ile można zaplacic za 330d 2003. Chodzi mi o racjonalna cene? Albo inaczej ile jest warte takie auto. Mlodzian on już nie jest.
Opublikowano

kierownica obszywana?? kolor nici mi nie pasuje..

przez tel. mówił ze poprzedni właściciel robił tył.

dziwi mnie fakt że dwóch właścicieli w PL, a dopiero jest w kraju 1.5 roku.

Opublikowano

a to już zależy od przebiegu/wyposażenia/stanu. Osobiście wolałbym przepłacić hmm powiedzmy ok 35tys zł i cieszyć się bezproblemową eksploatacją zadbanego egzemplarza. Oczywiście wychaczy się też taki za 25tys zł, a nawet za 20tys zł. Wszystko zależy od konkrtetnych wymagań. Jak ktoś ma aspiracje na 100% bezwypadkowy, super wyposażony egzemplarz z przebiegiem <200000km to pewnie bez 45000zł sie nie obejdzie :wink:

Obawiam się że racjonalne podejście w rodzimym stylu czyli max 22000zł (bo to przecież stare auto i wszystkie są takie same...) może się skończyć dopłatą kolejnych kilkunastu na najbliższym serwisie :wink:

Opublikowano
kierownica obszywana?? kolor nici mi nie pasuje..

przez tel. mówił ze poprzedni właściciel robił tył.

dziwi mnie fakt że dwóch właścicieli w PL, a dopiero jest w kraju 1.5 roku.

1. całkiem możliwe

2. spoko że powiedział, nie nastawiałbym się na znalezienie 100% oryginalnego 10 letniego bmw w PL bo takie egzemplarze stanowią co najwyżej promil

3. jedni śmigają kilka lat jednym autem, a inni kilka miesięcy. każdy ma swoją filozofię ;)

Opublikowano

Kamil trzeba czytać, ze zrozumieniem ;) :

- właściciel wspomniał o tyle ........ dokładniejsza analiza;

- moja skromna osoba sugeruje również przód = dokładniejsza analiza ;).

Co do samych oględzin to warto by autko dokładnie przetrzepać ............. ;).

Dokken listwa faktycznie trochę odstaje, ale czy taka "pierdoła" powinna już dyskwalifikować samochód .........., teorii spiskowych wymyślać nie będę ;) .

Opublikowano

Kiera zarzygana plakiem, że aż odrzuca, oczywiście fachowo obszyta itd, gałka też świeci się jak reksiowi kochones.

Zdjęcia niby są ale za wiele nie widać ... na 4 i 5 zdjęciu coś może z odcieniem ale ciężko stwierdzić.

Żadnego zdjęcia "mordy" vis a vie z bliska + brak zdjęcia lewej strony fotela kierowcy.

Ogólnie odradzam bez xenonów i titansilber bo to kolor taki ze potem się chlastać można jak przyjdzie jakiś element lakierować.

Lewa strona zderzaka przedniego wyraźniej "odpada", dywany nie ori.

Opublikowano

Zasadniczo oceniając po zdjęciach wygląda ok, ale... tak jak to napisałem wyżej według mnie w Niemczech nie da się kupić normalnego e46 330d w takiej cenie. Wklepałem w mobile 330d, sedan, rocznik 2003-2004 (bo pewnie ten wyjdzie po rozkodowaniu vin że jest jednak z 2003....) przebieg do 200000km i oto wyniki:

http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod/bmw-330-olej-napedowy-limuzyna.html?useCase=ChangeSortOrder&defaultOrder=ASCENDING&isSearchRequest=true&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=146&minPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&ambitCountry=DE&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&minMileage=150000&maxMileage=200000&crossBorderSearchEnabled=true&categories=Limousine&minConstructionYear=2003&maxConstructionYear=2004&lang=pl&sortPath=price.consumerGrossEuro

od 23258zł za egzemplarz ewidentnie robiony wcześniej, a do tego poobijany. Najwyższa oferta to 46135zł za takie auto jakie większość osób wyobraża sobie że znajdzie w Polsce u handlarza :wink: Oczywiście do tego muszą dojść wysokie opłaty i koszty sprowadzenia

wracając do samego auta na moje oko jest to edycja lifestyle i jeżeli auto pochodzi z rynku niemieckiego to listwy wokół szyb powinny być zwykłe czarne.

Tak czy siak można je obadać, ale to raczej z kimś obeznanym, bo osobiście bałbym się że jest to auto oferowane w Niemczech "na eksport", więc takie niezbyt pewne :wink: