Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moi koledzy mam problem z akumulatorem w E 60 2005,2.5 benzyna i prosilbym o pomoc.Akumulator kompletnie sie rozladowal nawet jak ponownie go naladowalem. byl to orginalny BMW 80 ah 640a chcialbym wymienic na Bosch ale z tym chyba bedzie problem slyszalem ze trzeba zmieniac oprogramowanie pod nowy akumulator jak to obejsc?czy jesli zmienie na aku bosch 80 ah 740cca tez bede musial adaptowac? 640a na 740a bedzie to jakas roznica?czy najwazniejszy jest to zeby pozostac przy 80ah bez wzgledu czy jest to 80ah 640a czy 80ah na 740cca?wazne jest 80 ah?mam moze racje?to jest jedno czego chcialbym sie dowiedziec a drogie czy moglbym wstawic wiekszy akumulator? np 110 ah?jesli zaadaptuje ten akumulator powinno byc dobrze czy trzeba w calosci zmieniac oprogramowanie? prosilbym o pomoc bede bardzo wdzieczny jesli ktos mi pomoze z gory jeszcze raz dziekuje
Opublikowano
dzieki kolego za odpowiedz moglbym sie dowiedziec na czym polega ta adaptacja ?mam kabelek oraz program inpa ale gdzie ?i czego powinienem szukac?z gory dziekuje za odpowiedz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzieki kolego za odpowiedz moglbym sie dowiedziec na czym polega ta adaptacja ?mam kabelek oraz program inpa ale gdzie ?i czego powinienem szukac?z gory dziekuje za odpowiedz

Jeśli wymienisz na tą samą pojemność (AH) to tu masz opisane jak zrobić to inpą: viewtopic.php?f=15&t=138242