Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nosze się z zamiarem wyprania całej tapicerki(podłoga, podsufitka, siedzenia, boczki, bagażnik) tylko obawiam się żeby nic się nie popsuło. Prał będę karcherem do prania. Macie jakiś szczególne uwagi gdzie najbardziej uważać z wodą? Jak jest z podsufitka czy nie będzie odchodziła po tym zabiegu? Odłączyć akumulator ? Robiłem to w E46 i naprawdę wyszło super ale tu w e90 mam trochę większe obawy.
Opublikowano
Kolega prał w zeszłym tygodniu, tapicerkę owszem można, ale podsufitka mu się odkleiła z jednej strony. Nic nie odłączał.
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano

tapicerkę i wykładzinę pierz spokojnie odkurzaczem piorącym

ja piorę dwa, nawet trzy razy w roku

podsufitkę jeżeli możesz to lepiej nie pierz, lepiej wyczyścić mikrofibrą z odpowiednim preparatem do prania właśnie tego typu materiałów, pewnie na necie coś znajdziesz

Opublikowano

Jeśli podsufitka jest brudna to nie wyczyścisz jej dobrze niczym innym jak odkurzaczem piorącym. Ja prałem w ubiegłym roku i nic złego się nie działo, trzeba delikatnie :)

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Podsufitka jest w miare czysta ale napewno bedzie i tak czarna woda bedzie po wypraniu. Wiec chyba też mala ilościa wody ale zaryzykuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ważne żeby nie przemoczyć podsufitki. Prałem w innych autach i wychodzilo ok. Ale jeśli to nie są jakieś poważne zabrudzenia to podszedłbym do niej z mikrofibrą i apc w niskim stężeniu.
Opublikowano

pamiętaj, że typową ssawką do tapicerki samochodowej źle się pierze podsufitkę ze względu na zagłębienia oraz kształt

ja bym podsufitkę oddał na myjnię, tam mają fajne końcówki do tego - sam tak kiedyś prałem w e46 i było fajnie, bez zacieków i odklejania się

no chyba, że masz taki sprzęt

Opublikowano

czyli co myjesz myjką spłukujesz tapicerkę?

brud wg mnie trzeba wyciągnąć a nie zalać wodą i płynami

każda myjnia czy firma specjalizująca się w praniu tapicerek to właśnie robi to metodą wyciągania a nie zalania

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bajwazniejsze w podsuftce jak ja pierzesz zebys dobrze odessal ,nie ma prawa Ci odejsc :cool2: ,ale jak nie masz bardzo ujebanej to mb tak ajk kolega pisal wyzej daj jakis presprey albo od razu rm i jest git :cool2: