Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam samochodu którym będę mógł bezpiecznie i bezproblemowo wozić rodzinę. Obecnie jeżdżę Leonem ARL w pakiecie Top Sport. Samochód fajny, bezawaryjny, niezwykle dynamiczny, ale... mały. Wózek wchodzi na styk, z tyłu dziecko w foteliku nogami kopie mi w fotel bo jest tak mało miejsca, no i sztywno, twardo, mało komfortu. Chcę M-Pakiet, gdyż E39 jeździ sporo, a samochód ten w standardowym pakiecie nie wygląda już tak porywająco jak kiedyś. No i automat - tak aby żonka mogła sobie bezstresowo śmigać bez zastanawiania się czy może już wrzucić odpowiedni bieg (ciężko jej się jeździ Leonem)

Zainteresował mnie ten samochód:

Otomoto

http://otomoto.pl/show?id=C28940922

Tablica

http://tablica.pl/oferta/bmw-e39-530d-oryginalny-m-pakiet-xenon-sedan-CID5-ID2G0RJ.html#9274e0a3ee

Screen

http://imageshack.us/photo/my-images/248/bmwe.png/

Zdekodowany VIN

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBADL81050GX64226

Kod typu DL81

Typ 530D (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57

Pojemność skokowa 3.00

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor STERLINGGRAU METALLIC (472)

Tapicerka STOFF HEADLINE/ANTHRAZIT (G3AT)

Data prod. 2002-07-19

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S299A LM RAEDER MIT MISCHBEREIFUNG Obr. BMW, st. le. z ogumieniem mieszanym

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S326A HECKSPOILER ENTFALL Brak spojlera tylnego

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S434A INTERIEURLEISTEN Wyp. wn., powierzchnia aluminium

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S470A KINDERSITZBEFESTIGUNG ISOFIX System Isofix

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S705A M SPORTFAHRWERK II M Podwozie sportowe II

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S928A REIFENSTEUERUNG Sterowanie opon

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S202A STEPTRONIC Steptronic

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

Information

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6

Niepokoi mnie kierownica która ma być wielofunkcyjna a jest zwykła oraz spoiler którego ma nie być a jednak jest.

Wiadomo że nic nie zastąpi oględzin auta, ale Wasze rady na pewno będą cenna i z góry za nie dziękuję.

Przebiegu nie komentuję :)

Pozdrawiam

Edytowane przez blachy

ogólnie cena kosmiczna ,jeśli lubisz przepłacać to po dokładnych oględzinach bierz

ja osobiście nie dałbym za nią nawet 20 tyś

czy była walona czy nie tego po takich fotkach nie stwierdzisz.

a ten przebieg to chyba żart ,zauważ że to handlarz sprzedaje także u nich trzeba uważać bo mają swoje sztuczki na odmładzanie aut i zaniżanie przebiegów :D

jeśli chodzi o ten model i motor 3.0 to jak najbardziej ,w tej klasie i roczniku jedno z lepszych komfortowe i oszczędne a zarazem po małym czipie nie dające szans innym autom pędzidło :D

tylko nie kupuj 2,5 w tej budzie bo to porażka będzie :)

pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Niepokoi mnie kierownica która ma być wielofunkcyjna a jest zwykła

Kiera jest ok, jak jest wielofunkcyjna to jest osobny wpis, tłumaczenie przy m-pakietowej wprowadza w błąd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

ogólnie cena kosmiczna ,jeśli lubisz przepłacać to po dokładnych oględzinach bierz

a ten przebieg to chyba żart ,zauważ że to handlarz sprzedaje także u nich trzeba uważać bo mają swoje sztuczki na odmładzanie aut i zaniżanie przebiegów :D

jeśli chodzi o ten model i motor 3.0 to jak najbardziej ,w tej klasie i roczniku jedno z lepszych komfortowe i oszczędne a zarazem po małym czipie nie dające szans innym autom pędzidło :D

pozdr.

Przeglądam od jakiegoś czasu oferty E39 w M-Pakiecie i znaleźć tańszą a wyglądającą sensownie w niższej kasie jest trudno, szczególnie roczniki 02-03. Ale dopiero co zaczynam przeglądać rynek i pewnie masz rację. Powiedz mi zatem ile warto jest taki samochód jakiego szukam. Przydatne będzie podczas targowania :)

Niepokoi mnie kierownica która ma być wielofunkcyjna a jest zwykła

Kiera jest ok, jak jest wielofunkcyjna to jest osobny wpis, tłumaczenie przy m-pakietowej wprowadza w błąd.

Czyli nadzieja na bezwypadkowość zostaje :) Dzięki

ogólnie to doradzał bym ci znaleźć kogoś ze znajomych kto jest trochę w temacie i samemu sprowadzić w takim roczniku wyszła by cie może z 12-13 tyś i z pewnego źródła ale taką z pierwszej ręki zawsze byś miał lepiej sprzedać w razie jakby ci się znudziła a tak w pl to 18 za taki rok jest warte oczywiście 100% niekręcone i nie bite :)

Jak pamiętam - auto od rybika - z bmw-sport.pl.

Może być niezłe. Napisz do niego na sporcie.

ogólnie to doradzał bym ci znaleźć kogoś ze znajomych kto jest trochę w temacie i samemu sprowadzić w takim roczniku wyszła by cie może z 12-13 tyś i z pewnego źródła ale taką z pierwszej ręki zawsze byś miał lepiej sprzedać w razie jakby ci się znudziła a tak w pl to 18 za taki rok jest warte oczywiście 100% niekręcone i nie bite :)

Tak tak... A świnie mają skrzydła.

Pokaż mi podobna za 4 tys EUR - pewną (już nie piszę za 3.000 EUR) - to pogadamy.

Zejdź chłopie na ziemie.

Ja wiem, wg Ciebie w Niemczech dobre auta na drzewach rosna a głupi Niemiec tylko modli się o Polaka, który mu takie złomiaste e39 spod domu zabierze...

Weż żesz pomyśl, a potem pisz.

ja osobiście nie dałbym za nią nawet 20 tyś [...]

Nie no lepiej kupić parcha za 15tyś i później narzekać, że po roku auto już nie jeździ. Ten silnik jest najbardziej pożądanym silnikiem diesla BMW + automat to fajna opcja. Auto fajnie wyposażone, dla mnie plus że nie ma skór bo w przypadku przebiegu 250+ mogłyby różnie wyglądać.

Kolego blachy sprawdź auto w ASO turbinę, wtryski, pompę CR jak będzie grało to wszystko + mechanika to myślę, ze można auto brać. A ile urwiesz to zależy od Twoich umiejętności w prowadzeniu negocjacji :cool2:

Jeśli da się bardzo dobrą e39 3.0d 2002 rok z m-pakiem da kupić za 3000 euro, to ja poproszę dwie sztuki. I nie żartuję. Moze byc sedan, kombi, kolor bez znaczenia....

Za 12900zł sprzedałem niedawno Peugeota 307 bez klimy własnie z 2002 roku. A tu w tej cenie 530d z tego roku!!!

Powiem więcej - za 530d w takim stanie i z takim przebiegiem jaki miał mój Peugeot, to móglbym zaplacic i 20 tys zł. Tylko ze takich nie ma. :(

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...

• Zasłużeni forumowicze

pozdr.

Chłopie co Ty bredzisz jaka kosmiczna cena :duh: ja za swoją za ten sam rocznik dałem 28k i nie żałuje ani złotówki wydanej . Doradzaj dalej koledze ,żeby kupił poliftowe e39 za 18 k to zobaczysz na jaką minę go wpakujesz ,jeszcze zatęskni za seatem :D

A 2.5 D to ,albo wcale nie jeżdził ,albo jeżdził jakimś zajechanym złomem bo by się zdziwił jeszcze jak idzie naprawdę zdrowy egzemplarz . Ja ze swojej strony polecam Ci 2.5D ,jeśli ma to być auto rodzinne to w zupełności wystarczy Ci do sprawnego poruszania się . Druga sprawa to spalanie ,wcześniej jeżdziłem e46 2.0d i palił mi tylko o ok 1l mniej niż obecne e39 więc dla mnie super.

Jeśli jesteś zainteresowany tym egzemplarzem to jedz obejrzyj na żywo i spokojnie :cool2:

a wy jak ćmy pisze do tych co się czepiają dalej płacić za swoje BMWE po 28tyś :)

jak nie macie pojęcia to czepcie się swoich złomów sam nieraz auta sprowadzam tylko dla znajomych

przy dobrych układach taki model nawet za mniej niż 3 tyś eu

więc głupie uwagi proszę dla siebie zostawić to jest moje prywatne zdanie i nikt wam nie każe cwaniaków co za auta przepłacacie zgrywać ,a myślicie że handlarz to niby ile zarabia na jednym aucie 2 tyś? :D :D .

Post przez adalbert » Pon Cze 03, 2013 9:10 pm

Driverv porażka 2,5d? jeżdziłeś kiedyś? Arturo, jak najbardziej silnik 2,5d w zupełności wystarcza, takiej kultury pracy silnika diesla w tej pojemności nie ma i chyba nie będzie.

nie nie jeździłem :duh: :duh: przewiniło mi się kilkanaście takich modeli przez ręce jak jesteś niepraktykujący co widać

to byś wiedział dlaczego 2,5 to porażka i nie mówię tu o slangu silnika .

a wy jak ćmy pisze do tych co się czepiają dalej płacić za swoje BMWE po 28tyś :)

jak nie macie pojęcia to czepcie się swoich złomów .

A może porozmawiam o Twoim szrocie. Nie obrażaj aut innych bo nikt Twojego nieobraża. Torche kultury.

Nie, no adalbert - po części On ma rację.

Teraz jest trend odwrotny czyli ludzie jednak patrzą na cenę i myślą faktycznie, że jeśli auto ma wysoka cenę to powinno być to dobre auto.

Osobiście się spotkałem dwa razy z tak sztucznym podbiciem ceny, bo jak auto było wystawione za tańsze pieniądze to nie mogło się sprzedać.

Wszystko trzeba wyważyć.

A rybik na bmw-sporcie ma sporo dobrych komentarzy i raczej nie widziałem negatywnej opinii.

Jak nie masz daleko to podjedź.

240KM mam więc daleko / niedaleko :) Myślę intensywnie chociaż moja żona zaczyna mieć opory, gdyż obecny samochód mamy bardzo doinwestowany i pewny a kupując BMW nie wiadomo na co się trafi i ile trzeba będzie włożyć, a specjalnie zamożni to też nie jesteśmy. Ciężko też jej zrozumieć, że posiadanie BMW jest marzeniem chyba każdego faceta.

Dzięki za wszystkie komentarze. Na pewno podzielę się opinią z oględzin.

Nooo - ja tak zrobiłem :)

Jak jechałem po pierwszą swoją beemkę - żona na początku też lamentowała - beemmwuu?? Zwariowałeś? W życiu - zabijesz się.

Przejechaliśmy się e39 530d w manualu, żona delikatnie za kolanko, spojrzenie w oczy głębokie... I pytanie - to co - idziemy do banku?

I dodała - teraz już wiem, czemu chcesz kupić BMW... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Idiotę sam z siebie zrobiłeś. Poczytaj najpierw co popisałeś. I jak się popisałeś.

To nie ja pisałem, że 2.5d NIE JEDZIE i mają się ludzie trzymać od niego z daleka. Więc nie dziw się ludziom jak im robisz wodę z mózgownicy. Zreszta - jak widać robisz to zapamiętale bo sam w to wierzysz.

i vice versa idiota również z ciebie

nie przekręcaj tego co napisałem nigdzie nie piszę że 2,5d nie jedzie i mają ludzie się trzymać od niego z daleka :duh: :duh: :duh:

naucz się czytać człowieku ,napisałem wyraźnie o silniku 2,5 nie d panie znawco , i wyraźnie napisałem że chodzi o 2,5 tds z pompą rotacyjną :duh: :duh:

widać według ciebie 2,5d i 2,5 tds to żadna różnica wręcz są to 2 takie same silniki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

chyba cię trzyma jeszcze z niedzieli

wodę w mózgu to już masz ,idź wytrzeźwiej chłopaku znawco od handlu autami

który najpierw się nabija a później racje przyznaje :norty: :norty:

w przeciwieństwie do ciebie piszę z własnego doświadczenia a nie z wyczytanych głupot bo przy autach grzebie na co dzień .

pozdr.

z tego co napisałeś to nie bardzo wiadomo czy chodzi o 2.5tds czy 2.5d bo raczej w 2002 roku nie wychodziły 2.5 tds więc sam zapędziłeś się w kozi róg poza tym nie takie cwaniaki jak ty byli na forum i już po nich słuch zaginął

Panowie, każde auto jest warte tyle ile jest w stanie zapłacić potencjalny kupujący.

Ostatnio byłem świadkiem jak mojego znajomego zaczepił jakiś koleś i proponował mu 29 tyś. za jego e39 z 2003 w Mpaku mimo że ten nie chce sprzedać.

Wiecie co usłyszał... ? ,,Chyba pan raczy żartować " i na tym skończyła się rozmowa. Ja np. się mu nie dziwię ponieważ auto jest naprawdę doinwestowane, posiada pełną historię serwisową i stos faktur na X zł.

Także jeśli ktoś jest pewien swojego auta, to nie sprzeda go za grosze. Chyba że ma nóż na gardle.

Auto z ogłoszenia jeśli można potwierdzić przebieg to jest wg. mnie warte obejrzenia

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Moderatorzy
Panowie sypnąłem już ostrzeżeniami i zaraz zaczną się bany....Prywatne wycieczki tylko na priv, forum jest od rzeczowej i kulturalnej dyskusji