Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
juz pomijajac ta bzdure o 6 parownikach to droga od reduktora do wtryskiwaczy musi byc mozliwie krotka, no ale jak sie wymysla takie bajki to widac nei ma sie pojecia o zasadach fizyki
Opublikowano

Fizyki i mechaniki co widać po jego postach w innych działach. Chłopaki na e34 już go poznali bo pokazał na co go stać.

Ciekawe jeszcze o czym się dowiemy. Bo już wiadomo że silnik wysycha, przekręcają się panewki, i w v12 montuje się wtryskkiwacze gazu i "wtrysk" blos. Ciekawe czy blos ma osobną butlę na gaz czy się posiłkuje główną butlą.

Opublikowano

A to co ja będe robił zdięcie sąsiadowi w v12 jak to wyglada?

Poprostu założył 6 parowników na zwykłym gazie i hula, jednak wiem co mówie.

Im wiecej parowników tym taniej i efektowniej, a widok siędzączych z tyłu jest zadawalający :wink:

Opublikowano

Nie no nie wytrzymałem chociaż sledze ten post od początku i codziennie mam lepszy ubaw to dzisiaj Norbi rozjb..ales system. Podaj mi adres swojego dilera bo chce spróbować tego co ty bierzesz

CYTUJE

2: Nie, blos będzie podował daną ilość mieszanki do sondy, potem do silnika, komputer będzie sterował sekwencją, dzięki temu rozwiązaniu, nic nie powinno strzelać chuczeć i jeżdzić jak należy, może spalać 1 litr więcej gazu.

Czyli według ciebie BLOS będzie podawał gaz do wydechu przed sondę po czym ten gaz będzie trafiał do silnika ???

Jak już chcesz się udzielać to poczytaj sobie podstawy o mechanice a nie wypowiadasz takie głupoty ze się mozg lasuje

Opublikowano

On powiedział że skończył samochodówkę i pracuje w serwisie boscha :norty:

Na innym forum znaleźli go na portalu nasza-klasa i się okazało że chodzi do gimnazium. Niektóre zdjęcia na forum które wrzucał ukradł innym użytkownikom co udowodnili a resztę brał od taty kolegi czy nie wiadomo kogo.

Opublikowano

A myślisz że jak benzyna jest spalana ? A jak jest gaz spalany?

To ty podaj swojego dilera, bo na tym forum połowa ludzi się wypowiada bez żadnej wiedzy, bo dowiedzieli się od od Waldka w garażu co i jak, żeby oszukać i żezrać na kliencie :nienie: :roll:

Opublikowano

ja tez skonczylem samochodufke ale takich glupot to tam nie uczyli :D (chociaz w sumie niewiele uczyli oprocz mostow od stara i zawieszenia w tatrze :mrgreen: )

pomysl nad tym jak zachowal by sie rozprezony gaz w takim dlugim w pi.zdu wezu spod siedzen do wtryskwiaczy

to raz

dwa jak on to niby ogrzewa?

jak wygląda kompensacja?

to do ukladu chłodzenia wchodzi 50 litrów wody jak do stalińca?

i jeszcze niby zwykły gaz na 6 parównikach BUAHAHAH no sorry ale nie wymyslaj cudów

to rozumiem że w butli nie ma elektrozaworu tylko JEB PIERDU idzie od razu ku.rwa rura fi 50 do parowników bo taki pobor :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

Chryste Panie.. widzisz i nie grzmisz - gościu ty tak na serio czy sobie z forumowiczów żarty stroisz? 6 parowników ? Czytam te twoje posty i czytam w każdym chcesz zabłysnąć wiedzą a tak naprawdę gówno wiesz :duh:

Panie Adminie czyń swoją powinność i zablokuj kolegę na tym forum tak jak zrobiono to na innych forach.

Wracając do tematu .. gaz po kosztach do v12 ? Następny który siódemką lata bokiem po krawężnikach.. dobraliście się chłopaki..

Dziękuję za uwagę i życzę powodzenia :)

Opublikowano
ja tez skonczylem samochodufke ale takich glupot to tam nie uczyli :D (chociaz w sumie niewiele uczyli oprocz mostow od stara i zawieszenia w tatrze :mrgreen: )

pomysl nad tym jak zachowal by sie rozprezony gaz w takim dlugim w pi.zdu wezu spod siedzen do wtryskwiaczy

to raz

dwa jak on to niby ogrzewa?

jak wygląda kompensacja?

to do ukladu chłodzenia wchodzi 50 litrów wody jak do stalińca?

i jeszcze niby zwykły gaz na 6 parównikach BUAHAHAH no sorry ale nie wymyslaj cudów

to rozumiem że w butli nie ma elektrozaworu tylko [bAD] PIERDU idzie od razu ku.rwa rura fi 50 do parowników bo taki pobor :mrgreen: :mrgreen:

Gdy ja latałem bokiem byłą dziwk ą z gazem 735 w manualu, to ty nie wiedziałeś, że można włożyć 10 parowników pod fotelami i pare pod podłogą, wszystko da się upchać, chcesz jeżdzić tanio w BMW? to napisałem jak jeżdzić, tanio i efektownie, a po za tym parownik jest zimny, więć masz za darmo klime latem :mrgreen:

Opublikowano
parowniki sa akurat podczas jazdy bardzo gorace wiec co najwyzwj ogrzewanie :) mozna spbie zafundowac

No widzisz, jaki jestem ciemny w temacie lpg :mrgreen:

Opublikowano
parowniki sa akurat podczas jazdy bardzo gorace wiec co najwyzwj ogrzewanie :) mozna spbie zafundowac

Z tobą jak z chorągiewką na wietrze co post zmieniasz zdanie o 180 st.

Niedawno byłes serwisantem i znałeś sie jak mało kto(w pisaniu bzdur)No ale cóż nie jesteś tak fajny jak sobie wyobrażałeś żeby zrobic na nas wrażenie więc UMRZYJ. P.W gdzie trzeba tymczasem.

Opublikowano

Z tobą jak z chorągiewką na wietrze co post zmieniasz zdanie o 180 st.

Niedawno byłes serwisantem i znałeś sie jak mało kto(w pisaniu bzdur)No ale cóż nie jesteś tak fajny jak sobie wyobrażałeś żeby zrobic na nas wrażenie więc UMRZYJ. P.W gdzie trzeba tymczasem.

Wiesz co powiem, trzeba się znać na tym, jak wpadniesz do Łodzi z danielem to wam wytłumacze o co chodzi, moge wam sam gaz założyć, tak że nie będzie strzelał :wink:

Opublikowano

jak ja juz pisalem montuje gaz w sierpniu może zdjagnozujecie mi silnik czy sie w ogole nadaje pod gaz? :)

reguluejsz też gaz bo mam do e46 regulacje?

Opublikowano
Co to za problem z 12 parowników da Norbert i pójdzie :cool2:

No pewnie kolego, moje stare rozwiązania są najlepsze, dres z bałut w e34 na gazie jeżdżi już 3 rok, i do latania bokiem nie narzeka :mrgreen:

Opublikowano
jak ja juz pisalem montuje gaz w sierpniu może zdjagnozujecie mi silnik czy sie w ogole nadaje pod gaz? :)

Tego twojego golasa, to można ubrać w nieżle dobrany przezemnie system LPG na 6ciu parownikach i dwóch komputerów sterujących sonde lambde o danej cieczy, dzięki temu twój golas nie będzie takim golasem :)

Opublikowano

Tego twojego golasa, to można ubrać w nieżle dobrany przezemnie system LPG na 6ciu parownikach i dwóch komputerów sterujących sonde lambde o danej cieczy, dzięki temu twój golas nie będzie takim golasem :)

dobra to juz przestaje byc zabawne

http://t.qkme.me/3q2q91.jpg

no ale podejmuejsz sie ? podjade i cos moze dobierzesz do motoru wytlumaczysz co i jak zrobisz

Opublikowano
No wiesz, nie jestem gazownikiem, ale jak coś to wpadaj we wtorek na bmw klub łódż pod real na jana pawła przy feuvert, to pogadamy co i jak :)