Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 2 tygodnie jadę do Włoch 1800 km, postanowiłem wymienić olej przed trasą. Obecnie mam Castrola 5w30.

Jaki polecacie tym razem ? Myślałem o 0w40.

Opublikowano
Ja zmieniłem na 0W40. jestem już po 3 wymianie i jak na razie mi pasuje :) wydaję się że auto chodzi ciszej ale może to tylko placebo:) ogólnie z tego co czytałem to 80% chwali a 20% nie uznaje ale tak na prawde nigdy go nie używali :)
Opublikowano
Dzięki Wiktor92 czyli generalnie nic się nie stanie jak przejdę z 5w30 na 0w40

nic sie nie stanie, oba sa dobre, o ile sa oryginalne i trzymaja parametry jakosciowe zgodne z norma dla Twojego samochodu. Gwarantuje Ci ze jako "zwykly" uzytkownik w 99proc przypadkow nie odroznisz czy masz 0w40, 0w30, 5w30 czy inny

Opublikowano
We wtorek wlałem osobiście Liqiu Moly Top Tec 4600 5W-30 + wcześniejsza płukanka engine flushem, w okolicach setki dobrze w diselku zrobić.
Opublikowano
Dzięki Wiktor92 czyli generalnie nic się nie stanie jak przejdę z 5w30 na 0w40

nic sie nie stanie, oba sa dobre, o ile sa oryginalne i trzymaja parametry jakosciowe zgodne z norma dla Twojego samochodu. Gwarantuje Ci ze jako "zwykly" uzytkownik w 99proc przypadkow nie odroznisz czy masz 0w40, 0w30, 5w30 czy inny

tak jak kolega wyżej napisal , nic się nie stanie :) masz ochotę to zalewaj 0W40 i o nic się nie martw:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teź śmigam na TopTecu, tyle że 4200. Nie jest to co prawda full syntetyk ale Liqui Moly nie ma w ofercie syntetyku który spełnia normy LL04. Myśle że to ma jednak mniejsze znaczenie w przypadku gdy zmieniam często olej (co 15kkm).