Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Co sądzicie o tym autku:

http://allegro.pl/bmw-e46-330xi-full-navi-skora-lpg-4x4-bezwypadkowy-i3259680012.html

jakieś sugestie, opinie

Dzięki

Numer podwozia WBAEP51080PF16837

Kod typu EP51

Typ 330XI (EUR)

Typoszereg E E46 (3FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd ALLR

Skrzynia biegów AUT

Kolor STAHLGRAU METALLIC (400)

Tapicerka STANDARDLEDER/NATURBRAUN (N6NG)

Data prod. 2002-06-05

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S167A ABGASNORM EU4 Norma spalinowa EU 4

S203A ALLRADSYSTEM Napęd na cztery koła

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S358A KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE Szyba frontowa klimatyzacji komfort

S386A DACHRELING Reling dachowy

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S435A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S464A SKISACK Worek na narty

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S630A AUTOTELEFON MIT SCHNURLOSEM HOERER Telefon samoch. z słuchawką bezprzew.

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S674A HIFI-SYSTEM HARMAN/KARDON System HiFi Harman Kardon

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S788A M LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. indywid.

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Dla odmiany autko droższe, ale czy lepsze i warte tej ceny?

Opublikowano

Kwestia gustu....wnętrze i automat ohyda.

Podoba mi się za to z zewnątrz (szczególnie przód) i te felgi. Cena...moim zadaniem wysoka. Dobre wyposażenie w używanym aucie sprawia że łatwiej jest je sprzedać, ale nie powinno być powodem zwiększania ceny. Tym bardziej że używany wypas uwielbiają...mechanicy.

...znaczek to mógl miłosnik marki wymienić

Opublikowano (edytowane)

Tak czy siak mi sie podoba. Jestem w szoku, że przy takim przebiegu można mieć tak zadbane i nie zniszczone wnętrze, co bardzo pozytywnie świadczy o poprzednich właścicielach auta. Mam taką prywatną teorię że jak auto jest zadbane (nie mylić z odpicowane) wizualnie to i mechanicznie powinno być w należytym stanie.

Ciekawie czy jakby w ogłoszeniu był przebieg powiedzmy 360000km (mogę tylko przypuszczać, że mniej wiecej tyle ma teraz) to czy ktokolwiek zajrzałby aby zobaczyć co to za zajechany trup :wink:

Edytowane przez JohnnyBravo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawe co fan marki na to :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Nie przesadzajmy z tym zadbanym wnętrzem...kiera wyślizagana, a tapicerkę można w sprytny sposób przywrócić do stanu fabrycznego.

Poza tym cena w CHF....rozbój w biały dzień.

Do zenta...dlaczego tak szybko sprzedaje? A myslisz że przy 400 tys km jeździ jak nowe (czytaj nasze sztuki :))?

Opublikowano
hmm wszyscy oceniają, a nikt na oczy nie widział. Z tego co piszecie to faktycznie dla 99% kupujących najistotniejszym kryterium jest przebieg auta - co mnie cieszy bo mam mały hehe :wink:
Opublikowano
hmm, a czemu miałby się tłumaczyć ? :roll: Sprzedaje używany, 11 letni towar, który albo spodoba się zainteresowanemu albo nie. :roll: Nie rozumiem po co do wszystkiego dopisywać jakąś ideologię, teorie spiskowe, scenariusze itp. Cena jest wysoka, przebieg cofnięty 2x, auto na zdjęciach prezentuje sie fajnie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to niech ogląda na żywo, jeżeli nie to trzeba szukać dalej :cool2:
Opublikowano
Jakub, dlaczego uważasz, że cena w CH to rozbój w biały dzień? Takie są tam realia. A w temacie cofania liczników. Wszystkie przywożone ze Szwajcarii tak mają, akurat ten miał "tylko" 360tys co tam jest normą. 500-600tys ma większość targanych do Polski inaczej by się nie opłacało.
Opublikowano
Jakub, dlaczego uważasz, że cena w CH to rozbój w biały dzień? Takie są tam realia. A w temacie cofania liczników. Wszystkie przywożone ze Szwajcarii tak mają, akurat ten miał "tylko" 360tys co tam jest normą. 500-600tys ma większość targanych do Polski inaczej by się nie opłacało.

Chodziło mi o to , że 4100 CHF to mało w stosunku do ceny w żądanej w Polsce.

Wycofuję się z tego bo teraz widzę, że cena to 5000 CHF co przy uczciwym zapłaceniu akcyzy daje jakieś 25 tys.

Opublikowano
hmm, a czemu miałby się tłumaczyć ? :roll: Sprzedaje używany, 11 letni towar, który albo spodoba się zainteresowanemu albo nie. :roll: Nie rozumiem po co do wszystkiego dopisywać jakąś ideologię, teorie spiskowe, scenariusze itp. Cena jest wysoka, przebieg cofnięty 2x, auto na zdjęciach prezentuje sie fajnie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to niech ogląda na żywo, jeżeli nie to trzeba szukać dalej :cool2:

Na całym świecie również w Polsce obowiązuje zasada większy przebieg niższa cena bo towar bardziej zużyty. 400 tys przebiegu to jest padlina nie mówcie że nie. Każdy kto jeździł 10 latkiem z takim przebiegiem a później wsiadł do takiego co ma 50 tys wie o czym piszę. Można kupić auto serwisowane z przebiegiem 400 tys...ale nie za takie pieniądze.

Opublikowano

Dzięki za info o przebiegu, autko podoba mi się, ale nie za tą cenę przy tym przebiegu

Na całym świecie również w Polsce obowiązuje zasada większy przebieg niższa cena bo towar bardziej zużyty. 400 tys przebiegu to jest padlina nie mówcie że nie. Każdy kto jeździł 10 latkiem z takim przebiegiem a później wsiadł do takiego co ma 50 tys wie o czym piszę. Można kupić auto serwisowane z przebiegiem 400 tys...ale nie za takie pieniądze.

Na chwilę obecną mogę za niego dać ok 20tyś.

Podsumowując to ogłoszenie nie wszystko co jest drogie jest warte swojej ceny, to dla tych co piszą że xi za ok 20 tyś bez opłat jest za tanie. Pozdrawiam i dziękuje za opinie.

Dalej szukam kombi xi po lifcie, jaby ktoś miał na sprzedaż to proszę o info

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ZENT nie znalazłeś sześciu sztuk tylko żadnej, PANi szuka za 20tys modelu po lifcie a Ty wklejasz jakieś starocia :mrgreen:

Opublikowano

Autentyczny przebieg faktycznie duży, ale Bumka zachęcająco prezentuje się na fotkach ........... (tutaj praktycznie znamy ten autentyczny ........ a przecież jeżdżą jeszcze większe ......... ;) ).

Teraz troszkę "gdybania" jeśli silnik jest nadal ok to elementy gumowo-metalowe na pewno już stoją w kolejce do wymiany.

Wątpię aby sprzedający był skory do tak dużej negocjacji ceny bo jest tylko 20 tyś do wydania :P .

P.S. Faktycznie interesujący wzór felg :norty: .

Opublikowano

Może wkradł się gdzieś błąd ale nie jestem kobietą!

Nie napisałem nigdzie że do wydania mam tylko 20tyś, ale to czy to auto przy dość poważnej korekcje licznika jest warte swojej ceny.

Przed liftową też biorę pod uwagę, choć wolę polifta. Wszyscy dajecie przykład z mobile, ale nie wszyscy z Was chyba byli po auto w niemczech z internetu, rozczarowania są takie same jak u nas. Wiem bo sam sprawdziłem szukając obecnego autka które mam e39.

Pozdrawiam i dziękuję za opinie

Opublikowano

To już się poprawiamy.

Kolego niestety dużo autek ma takie faktyczne przebiegi a na liczniku 1xx ............ ;) , wszystko zależy od faktycznego stanu itd. (broń boże nie bronię autka z tematu ..... bo tak jak pisałem lista "rzeczy" gumowo-metalowych na pewno czeka w kolejce).

Co do kupna/wyjazdu to faktycznie nie ma reguły możesz miło zaskoczyć się 50 km od domu a "przeżyć atak serca" 500 km+ wrrrrrrr.

Opublikowano
Autentyczny przebieg faktycznie duży, ale Bumka zachęcająco prezentuje się na fotkach ........... (tutaj praktycznie znamy ten autentyczny ........ a przecież jeżdżą jeszcze większe ......... ;) ).

Teraz troszkę "gdybania" jeśli silnik jest nadal ok to elementy gumowo-metalowe na pewno już stoją w kolejce do wymiany.

Wątpię aby sprzedający był skory do tak dużej negocjacji ceny bo jest tylko 20 tyś do wydania :P .

P.S. Faktycznie interesujący wzór felg :norty: .

W Płocku auta na fotkach wyglądają lepiej niż w broszurze reklamowej BMW.