Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę cały czas nad naszą alpejską trasą i mam do Was takie pytanie........miało nie być wjazdu do Żabojadów, ale tak sobie myślę, że jak już mamy robić Alpy to przydałoby się być w kraju gdzie jest najwyższy szczyt tego pasma górskiego. Moglibyśmy po ringu uderzyć przez Niemcy i na początek obejrzeć francuską część Alp (Mont Blanc, przełęcz Galibier i np. L'Alpe d'Huze). Pierwotny pomysł na wyjazd na droge prowadzącą na Grossglockner moglibyśmy odłożyć jako coś rezerwowego ( w razie gdyby była fajna pogoda i chcialo się nam jeszcze zwiedzać Alpy).

Wygladaloby to mniej wiecej tak

sobota - ring

niedziela - wcześnie rano gonimy do Francji

poniedziałek - ciag dalszy Francji i Szwajcaria

wtorek - Szwajcaria i Włochy

środa - Włochy i Austria

czwartek - ten dodtakowy dzień na Grossglocknera i spadamy do PL

Co Wy na to?

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ok ja juz hotel zarezerwowalem:P

26.07 do 28.07, pokoj z widokiem na tor + sniadania. 287 (za DWIE noce ;)) euro chyba, wiec w miare lajtowo.

http://www.booking.com/hotel/de/dorint-am-nurburgring-hocheifel.pl.html?sid=be3124332da8fb6c6f24863815596c45;dcid=1;checkin=2013-07-26;checkout=2013-07-28;srfid=e4498f8e22035ab04bc3c8e2ccae9a18afc43a08X1

Zatem:

1. WujekWaldus - Hotel zarezerwowany ;)

Opublikowano

....w poniedziałek dostałem trochę niepokojacą wiadomość od jednego z uczestników naszego tripa :( ....

mam nadzieję, że coś sie jeszcze zmieni, zresztą sam zainteresowany niech się wypowie co i jak :wink:

ja od siebie dodam jeszcze, że kto nie jest zdecydowany czy warto jechać tego alpejskiego tripa to polecam żeby obejrzał sobie w najbliższa niedzielę 19go maja i potem w piątek 24go maja relacje z etapów Giro d'Italia :cool2: kolarze będą jechać po drogach, po których my mamy w planach pojechac w lipcu :wink:

w niedzielę będzie przełęcz Galibier a w piątek "rodzynek" :arrow: przełęcz Stelvio, podjazd od strony Bormio i zjazd z pieca na łeb z drugiej strony,

polecam relację na włoskim kanale Rai Sport 1 :cool2: , piękne widoki gwarantowane i komentatorzy na każdym zakręcie będą rzucać kurvami :mrgreen: :lol:

coś dla oka i ucha, no i może ktoś się jeszcze skusi na wyjazd :wink:

Opublikowano

1. wujekwadus (sam RING - niestety, takie nieplanowane wydatki nie pozwala mi na pelny wyjazd wiec zostaje sam tor)

2. klagosz

3. damp21plbe

4. houek (sam RING)

5. dex55

6. lukasz050983 (sam RING)

Opublikowano

Ja niestety wpisuje sie pod znakiem zapytania ponieważ okazało się że mam wtedy dwa wesela :evil:

Nie wiem czy będzie mi wypadać odmówić. Także ja dam jeszcze znać do połowy czerwca.

Napisze tak, jeśli uda nam sie zapisać na RING TAXI to jadę na 90% na całość wyjazdu a jak nie to proporcje zostaną 50/50 :twisted:

1. wujekwadus (sam RING - niestety, takie nieplanowane wydatki nie pozwala mi na pelny wyjazd wiec zostaje sam tor)

2. klagosz (???)

3. damp21plbe

4. houek (sam RING)

5. dex55

Opublikowano

............ pomału zaczynam się niepokoić o powodzenie tego alpejskiego tripa :( :?

do daty wyjazdu jeszcze trochę czasu zostało, więc mam nadzieję, że coś się wyklaruje sytuacja na bardziej zadowalającą

szczerze mówiąc to ja bardziej się jaram tym alpejskim tripem niż jazdą po Nurburgringu

jestem też w tej dobrej sytuacji, że na Nurburgring mogę sobie wyskoczyć w jaką kolwiek niedzielę jeśli tylko ring będzie dla cywilnych aut otwarty

być może w czerwcu jak trafi się jakaś pogodna niedziela to przejadę się na mały rekonesans przed naszym lipcowym wypadem :wink:

Opublikowano

no niestety, takiego tripa bede mogl sobie zafundowac dopiero w nastepnym roku.

A wypad na ring to groszowa sprawa;) - ja jade - chociazby sam :P

no ale licze ze ktos z listy sie pojawi ;)

Opublikowano

Chłopaki ja się nie chce broń boże wymigać z wyjazdu tylko nie wiem jak mi wyjdzie to wszystko.

Priorytetem jest dla mnie wyjazd z wami i tego się trzymam :cool2:

Opublikowano

no ja na razie planuje jaki tu filmik zmontowac... mam juz pomysl na serie nocne ale bez kitu drugie auto bardzo by sie przydalo... ;)

mysle tez nad muzyka i klimatem....

Weekend na ktory najbardziej czekam przez caly zasrany rok... hehe...

Opublikowano
Mam nadzieje że podczas wyjazdu tegorocznego zdziałamy jeszcze więcej lepszego materiału do filmu :8)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

2. klagosz (???)

3. damp21plbe

4. houek (sam RING)

5. dex55

7 .kamil20011 ( ??? )

Panowie proszę o link do hotelu , oraz plan trasy jaką chcecie pokonać , mam dobre 4 osoby które chciałby jechać tylko muszę podesłać co i jak

Opublikowano

ja jade, hotel juz mam :)

Auto odbieram 22.06 wiec za okolo tydzien... Klagosz licze ze moze uda Ci sie ta M5 biala pojechac :norty:

Potem robie niespodzianke ojcu i zabieram go do bolonii do muzeum lamborghini,

Takze piatek-niedziela jestem na ringu, nastepnie przez szwajcarie do wloch do bolonii

muzeum + zwiedzanie miasta.

Jak ktos chetny na taki wypad dac znac ;)

ps: hotel w bolonii, 15 min piechota od zabytkowego centrum 150 euro za dwie osoby za dwie noce... wiec smieszna cena i parking 9euro/doba podziemny... ;)

Opublikowano

Kurcze i co ja mam zrobić a jak nie będę miał auta a jak nie dam rady przez te wesela znajomych :evil: :!:

WIE VIEL???

To najwyżej strace :twisted:

Opublikowano

no trudno ;) za rok tez bede jechal ;)

Na razie wyslalem maila, niestety procedura rezerwacji tego ring taxi jest mocno pokrecona,

najpierw wysylasz maila a oni jak beda wolne bilety i terminy to odsylaja Ci maila ze mozesz kupic :D