Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trasa zaproponowana przez damiana jest OK, ale mozemy ja jeszcze wspolnie 'ulepszac':D

Minu$$$ ;) witaj!! kope lat jak napisal klagosz:D

Jak sie uda to sie pisze na taki wyjazd, nie wiem jka bedzie z funduszami, ale jak reszte miesiecy bede mial taki jak styczen to lambo z wami pojade:D hehe...

niestety tylko styczen jest taki... i czerwiec... to zbieramy kase ;) hehe

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
ta wyprawa po europie wyglada fajnie... ale,,,,, nie uwazacie ze do nuremberg-i bedzie wiecej chetnych?? moim zdaniem jak bedzie wiecej "ludu" to bedzie weselej.... ja jestem tu "swiezy" i chcial bym poznac troche osob z PL. ale to moje zdanie. a mam zamier sie zjawic maja BMK-a.. z UK... Edytowane przez lukasz050983
Opublikowano

Damian w sumie dal troche zla kolejnosc tego tripa - spotykamy sie na nurburgringu a potem PO ringu wypad na europe to kto chce itp...

Tak moim zdaniem lepiej, na torze jest sie wypoczetym itp.... a po dwoch - trzech dniach prawie ciaglej jazdy mozna byc lekko zmeczonym...

Ale to ustalimy w locie ;) Dla mnie trip po szwajcarskich szlakach jest super. Pamietajcie o winetach itp... mozna w necie zamowic:D

ale takie szczegoly to juz jak cos razem zdecydujemy.

Tak czy siak priorytetem jest RING czy potem gdzies pojedziemy to bedziemy gadac blizej lipca... teraz jest bardzo duzo zmiennych... przynajmniej w moim przypadku ;)

Opublikowano

Dla mnie to w sumie bez większego znaczenia czy górskie przełęcze będą po czy przed ringiem.

Ja jestem zdecydowany jechać i już odkładam fundusze :)

Trzeba będzie usiąść przed mapą i dokładnie rozplanować trasę, której zarys już jest, ale trzeba ją tak jak napisał Waldek w miarę możliwości ulepszyć.

Jak ktoś ma jakieś propozycje miejsc po drodze do odwiedzenia to podrzucać i będziemy rysować szlak BMW Klub Polska 2013 :cool2:

Opublikowano
...Jest jeszcze możliwość jechać przez Rumunię, przez jedną z najpiękniejszych dróg świata, była ona opisywana przez Top Gear bodajże w zeszłym roku. Znajomy w lato przejechał ją całą Corvettą ZR1, w tym roku namawia większą ekipę. Może ktoś by się też pisał?

Marzę o takiej wycieczce :cool2: , jak kupię auto :roll: do lata to będę się odzywał…

Dla mnie taka trasa ma większą wartość niż wypad nawet na najlepszy tor, w zeszłą zimę byłem też na jednej z lepszych tras wg Top Gear: Alpy Włochy odcinek Bormio – Livigno , cały urok był zabrany bo trasa była tylko pomiędzy poprzeczkami od śniegu ale latem musi to być bajka…pozdr. AO

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Panowie -pytanie.

jakie fundusze (orientacyjnie) należy przeznaczyć na taką przejażdżkę?

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano
Panowie -pytanie.

jakie fundusze (orientacyjnie) należy przeznaczyć na taką przejażdżkę?

rozumiem, że masz na myśli to o czym ostatnio dyskusja, czyli weekendowy wypad na Nurburgring i potem powrót przez Alpy "bocznymi drogami" :mrgreen: do domu

dokładnie to nikt w tym momencie nie jest Ci w stanie tego powiedzieć, ale myślę, że ok 8-10 tys zł

z pewnością da się zejść poniżej 8 ale to już zależy na co się będziemy decydować po drodze

Opublikowano

Dokładnie to mam na myśli.

Dzięki za informacje.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano

znowu 335 bedzie najwiecej;d

Ciekawe czy uda nam sie w wiekszej grupie taki trip po europie... musze cos wykombinowac bo juz nie mam platnego urlopu ;(

Musze sam tez budzet zbierac ...

Nad trasa jeszcze pomysle... pytanie ile dni na to mamy i czy chcemy jakis limit KM przeznaczyc na taka trasa... wiecej niz 1000 km w jeden dzien nie oplaca sie w grupie robic...

Opublikowano

Plan wg trasy Damiana: (tylko w odwrotnej kolejnosci - Warszawa->Nurburgring->Interlaken->Livingo->Birmio...)

Sobota 4 kolka na nurburgringu w godz 9-17. (co godzine/poltorej + jazda ring taxi)

Nastepnie udac sie do Interlaken i tam wziac jednodniowy nocleg.

Nastepnie wczesnie rano wyjechac aby podziwiac szwajcarskie drogi w pieknym wschodzie slonca i udac sie do Bormio

na kolejny nocleg ;)

Nastepnie ja z Bormio wczesnie rano wypad przez berlin do warszawy bo konczy mi sie fundusz i czas wolny ;)

Podusmowujac:

- nocka w hotelu w nurburgringu: - ok 150 euro, 4 kolka ok 100 euro

- nocka w hotelu w Interlaken: - ok 100 euro

- nocka w hotelu w Bormio: - ok 100 euro,

- paliwo na 4000 km w moim przypadku srednia ok 11 litrow/100 - (zawyzona) - ok 800 euro (zawyzone)

- jedzenie trzeba by te 100 - 200 euro policzyc trzeba

- inne jakies wydatki winety, atrakcje, ring taxi, wstepy itp: ok 500 euro

suma sumarum takim 3-4 dniowy mini 'alpy trip' kosztowal by mnie ok 8 tys pln (zawyzone) - minus dni wolne z pracy...

Wiec: Tragedii nie ma ;)niestey wiecej jak 3 dni wolnego (piatek, poniedzialek, wtorek) w lipcu nie bede mogl wziac.

Wiec wstepnie na cos takiego sie pisze, tylko pamietajcie ze ten plan jest w wersji VERY DRAFT i nie musicie sie z nim zgadzac, najwyzej spotkamy sie na ringu a dalej juz bedziecie robili co chcieli ;) :cool2:

ja pitole, jak sobie patrze na ta drogie z livingo do bormio to az mnie ciarki przechodza (google street view) MUST!!!

Opublikowano

22.07 to bylo rok temu:d teraz zobaczymy jaki to bedzie dzien bo jeszcze nie ma terminow na lipiec ;)

Swoja droga: najlepsza droga na swiecie, ale jak juz tam pojedziemy to trzeba bedzie ostroznie... nie mniej jednak te serpentynki... cudo...

Do kosztow wyjazdu kazdy moze doliczyc co najmniej dwie kamerki go pro hd.....

Opublikowano

Widziałem ten filmik jak był świeżo dodany na bimmerpost i wtedy sobie marzyłem o takim wyjeździe:

więc koledzy mam nadzieje że dojdzie do skutku ten nasz TRIP BKP i też się pochwalimy nie gorszym filmikiem :cool2:

Opublikowano

Nie no tylko się nie wyłamywać mi tu. Oby tylko pogoda dopisała.

Ja na 100% jadę i Ty Karol z tego co widzę to też :cool2: .

Kiedyś muszę usiąść nad planem dokładnej trasy :)