Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak juz bede znal terminy to odezwe sie do zarzadku BKP, moze cos razem wykombinujemy... a z kosztami roznie bywa.. hehe - podwyzcie abonament za czlonkostwo :D hehe zarcik oczywiscie...

Tak sobie przegladam temat i widze ile emocji bylo od samego poczatku, czekanie "jeszcze dwa dni, jeszcze dzien..." organizacja, hotele plany, rezerwacja, telefony... ehhh... piekne czasy ;)

...

a tu jeszcze 7 miechow.... :(

Opublikowano

No to siła organizacji będzie w nas :twisted: :arrow: :wink:

Ja na POZNAŃ widziałbym początek Maja a na RING połowa Lipca jak to było rok temu.

Opublikowano
Ja bym się do poznania 8 czerwca wybrał...
No to siła organizacji będzie w nas :twisted: :arrow: :wink:

Ja na POZNAŃ widziałbym początek Maja a na RING połowa Lipca jak to było rok temu.

a ja z kolej myslalem o 27 kwietnia:D

hehe... trzeba bedzie pojsc na kompromis;d i wybrac jakis termin metoda 'losowania'

Opublikowano

Kamil - ja ci dam postać popatrzeć :twisted:

... choćby siłą to cie wepchnę na ten tor :mrgreen:

Opublikowano

Panowie, pod kątem Poznania / Nurburgring dwa pytania, bo nie byłem wcześniej na torze:

1. Jak z ubezpieczeniem samochodu? Czy typowe autocasco działa, czy należy kupić jakieś ekstra ubezpieczenie samochodu na wypadek gdyby odpukać coś mu się stało?

2. Czy z Poznaniu trzeba mieć kask? Obowiązkowo swój własny czy np można wypożyczyć na miejscu?

Opublikowano

Odp.1:

Dokładnie nie wiem ale jest coś takiego jak dokupienie ubezpieczenia w wyniku wypadku na torze.

Na NURBURGRINGU jeśli trwale uszkodzisz elementy toru ponoć 20tys.euro kary - tak nam mówili rok temu,

jeśli wypadniesz z toru uszkadzając swój samochód ale sam będziesz w stanie zjechać do boxu i nie uszkodzileś elementów toru to kombinujesz z AC.

PS: jeśli się mylę albo coś źle napisałem prosze o poprawę ;)

Odp.2:

Trzeba mieć swój, wypożyczyć się raczej nie da chyba że od kogoś na torze.

Ale lepiej mieć swój ze względu higieny ;)

Opublikowano

20 tys euro mial raz koles jakbym za drugim razem walnal minisem w bande rozlal olej itp. i potem chwalil sie ze dyrekcja wystawila mu rachunek na 20k euro a autko bylo wartek ponizej 10;d

Tako uszkodzenia sa wyceniane zawsze indywidualnie.

Opublikowano

Dodam jeszcze:

Po pierwsze Poznań jest o tyle dobry że jest u nas i koszta w razie uszkodzeń będę małe i zawsze coś da się przykombinować.

Po drugie Tor Poznań jest jak dla mnie dużo bezpiecznieszy i są szersze "pola awaryjne" więc można "spokojnie" pojeździc ;)

... ale na RINGU zobaczy się dużo więcej :cool2:

Opublikowano
20 tys euro mial raz koles jakbym za drugim razem walnal minisem w bande rozlal olej itp. i potem chwalil sie ze dyrekcja wystawila mu rachunek na 20k euro a autko bylo wartek ponizej 10;d

20k tEURo za walnięcie w bandę i rozlanie oleju?! A podobno ten tor jest prawie bankrutem

Opublikowano

dokladnie tak ;)

Ale nie ma reguly, slyszalem o przypadku gdzie ktos lekko walnal w bande i nic nie zaplacil.

Program jest gdy przyjezdza laweta, zamykaja ruch na torze, sprzetaja olej itp...

licza sobie za to jak za zboze... ;)

Opublikowano
Idea tych stawek jest też pewnie taka żeby ludzie mimo wszystko uważali jak jeżdża i trzy razy się zastanowili zanim zrobią coś co może przekroczyć ich umiejętności i stworzyć ryzyko dla innych
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwykłe AC nie pokryje szkody z toru. Nie obejmuje jazdy po torach itp. Zobacz w swojej polisie albo pogadaj z agentem.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
20 tys euro mial raz koles jakbym za drugim razem walnal minisem w bande rozlal olej itp. i potem chwalil sie ze dyrekcja wystawila mu rachunek na 20k euro a autko bylo wartek ponizej 10...

http://www.youtube.com/watch?v=TiKXGr3tTqo

No np za takie chyba można dostać 20 tys. euro ;)

Opublikowano
Grubo... Ale ci jadący za nim mogli chociaż sprawdzić czy wszystko ok z kierowca :?

zakaz zatrzymywania sie na torze, powodujesz wtedy wieksze zagrozenie niz sam wypadek...

mimo to ludzie czesto go ignoruja... a zarzad sie tego nie czepia z moich obseracji wynika...

Opublikowano
... nie chciałbym znaleść się na jego miejscu :(

A tak ladnie jechał...

Strasznie kosztowna zabawa - skasowana fura 20 kEUR, kara 20 kEUR za uszkodzenie toru --> 40 kEUR nowa trójka w średniej konfiguracji :?