Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Ile wychodzi średnio taki koszt wyjazdu (najlepiej z noclegiem - choć z tym w Poznaniu nie kłopot) na tor Poznań, a ile Nurburgring (pewnie 2 noclegi)?

Opublikowano

Nurburgring z Warszawy

z noclegiem na dwie noce

biletem na 4 kolka

paliwem

jedzeniem

i jakimis atrakcjami

to jakies 4000-5000 pln .

szczegolowo:

hotel: 1500 pln

paliwo - 2500km ze srednim spalaniem 11l/100: ~1600 pln

ticket na 4 kolka: 400 pln

paliwo na tor: 200 pln

ring taxi: ~250 eur, ale mozna podzielic koszta na 3.

reszta to atrakcje ;p

Opublikowano

Mnie w zeszłym roku wyszło około 3500zł

wujekwadus więcej imprezował :wink:

z tym że mniej tankowałem (335d) i wykupiłem dwa okrążenia.

Opublikowano

szczegolowo:

hotel: 1500 pln

1500zl za hotel? :> Na bogato :D Ja w tym sezonie bylem na Lausitzring, hotel na 2 noce i koszt sporo mniejszy a wieczorem tez w barze bylo mozna posiedziec i milo spedzic czas.

Opublikowano
Raz na rok można sobie pozwolić. To jest hotel z pokojami z widokiem na tor:) fajna lokalizacja bo blisko wszystko:)

Jak by nie było, to sporo :) Oczywiscie, jesli jest to hotel na miejscu to na pewno cena będzie sztucznie zawyzona ;) My mielismy hotel oddalony akurat kilkanascie km'ow od naszego obiektu, wiec stad ta roznica w cenie. Co nie oznacza ze bylo gorzej ;)

Sam tor (jaki by nie byl) potrafi tez mocno spowszedniec i czlowiek wieczorem pragnalby ciszy a nie odglosow silnikow i ich strojenia ;)

Opublikowano

Mnie też wyszedł wyjazd ok. 4k ale według mnie warto

Hotel konkretny szacunek dla Waldka i napewno drugi raz chętnie wrócę w to samo miejsce , ale oczywiscie tylko z takim towarzystwem :)

Za te pieniądze leżymy w fajnym hotelu na płaskiej wyspie "jajami" go góry dwa tygodnie ale no właśnie leżymy , tego co na torze zobaczyć gdzie indziej się nie da :) Zapach spalin , pisk opon i piękny dżwięk silników oraz wydechów ...... aż się rozmarzyłem :)

Opublikowano

Jak dla mnie ten HOTEL akurat był też ekstra :cool2:

Dzięki Waldkowi który go rezerwował bo była jakaś tam promocja bo normalnie płacilibysmy jeszcze więcej :twisted:

Adrianowi jeszcze lepiej udało się z promocja ;)

Po to tam sie jedzie żeby cały weekend spędzić na tym torze w pełnej okazałości nawet jak budzą cię "ryki" silników :mrgreen:

Wiadomo że można przespać się gdzieś indziej i jak będzie inny fajny okazyjny hotel to można rezerwować ale ten jest jedyny nad torem :cool2:

Także byle do lipca panowie ;)

Opublikowano

Po to tam sie jedzie żeby cały weekend spędzić na tym torze w pełnej okazałości nawet jak budzą cię "ryki" silników :mrgreen:

Ja nie mowie ze to jest złe, wręcz przeciwnie. Zwlaszcza jak się jedzie raz na jakis czas, to wtedy człowiek docenia te uroki :D :D

Jesli jest to wyprawa raz do roku, to pewnie ze mozna sobie pozwolic.

Chodzilo mi raczej o to, ze jesli bywa się czesto na takich obiektach, to wtedy mozna oszczedzic poprzez inna miejscowke hotelowa a zaoszczedzone paliwko będzie na wjazd na jakims polskim obiekcie lub na następny wyjazd.

Ja jak pierwszy raz nocowalem na torze, to byłem zachwycony. Nadal mi sie to podoba, ale najfajniejszy jest klimat wieczorno-imprezowy. Tyle tylko, że ja to znam od drugiej strony, my w pitstopach nocujemy. Grzebanie przy wyścigówce, piwkowanie + nocne rozmowy to ma swoj niepowtarzalny klimat :D :D

Opublikowano

ja jeszcze tak tylko takie ostrzeżenie dla niektórych:

Jak juz się raz pojedzie to chce się jeździć co miesiac, ale że to kupa kasy to raz na rok będzie już taki wypad obowiązkowy:D

Słowem: uzależnia:D

Opublikowano

uzależnia, zgadza się :wink: podobnie jak modzenie, jak już się zacznie to nie sposób się zatrzymać

lista chętnych rośnie i miejmy nadzieję, że będzie nas więcej niż ostatnio :cool2:

ja postaram się jeszcze na wiosnę skoczyć na ring, zrobić ze 2 kółka i mały rekonesans :)

a lipiec oczywiście też :wink:

Opublikowano

no ta, Ty z modzeniem to juz zaszalales ostro, ale efekt jest, niby kombii a prezentuje sie niezle... a wrecz ZAJE i wiadomo co dalej ;)

my (na 100% ja, karol i postaram sie wiecej ludzi sciagnac:D) na wiosne pojedziemy na tor poznan, moze Klub bedzie z nowu organizowal dzien na torze to na pewno sie pojawie.

na nurburgring dwa razy do roku to jak dla mnei za duzo kasy... chociaz moze za rok za dwa juz by tak moglo byc ;):)

odnosnie hotelu to raz tez mialem wersja budzetowa, nocowalem w hotelu w BONN za 50 czy 100 euro za noc. Bonn jest km 50km od ringu wiec sie milo jedzie i rozgrzewa silnik o ilej przed wjazdem, miasto tez fajne, duzo sie dzieje, jednak ja to raczej imprezowiczem nie jestem wiec tylko spacer po miescie do maka i z powrotem do hotelu ;) - podziwialem nastoletnie niemki... NEIN! ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wujek, z pierwszych przymiarek wynika że BKP w maju Poznania nie zrobi.

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wujek, z pierwszych przymiarek wynika że BKP w maju Poznania nie zrobi.

Dlaczego!?

:cry2: :(

Nie wiem. Jak napisałem, to są pierwsze przymiarki do kalendarza imprez 2013. Ale coś Mario pisał o pojeżdżawce we wrześniu więc może wtedy będzie Poznań.

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pogadaj z Andrzejem, może znajdą się chętni. Choć może nie na hotel za 1500 zł za dwie noce ;)

pozdrawiam

Paweł