Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zrobioną niby odcinkę na gazie. Mam przełącznik nad gałką od skrzyni biegów. Problem w tym, że wszystko działało dobrze. Odcinało przy 6tyś. Byłem u gazownika, bo miałem problem z gazem (nie przełączał się gaz), wszystko było dobrze, wgrany nowy soft. I od tego momentu odcinka działa od 3 tyś jakoś... Miał ktoś może podobny problem?

Opublikowano
Ja mam podobny problem.. U mnie nie ma jakoś odcięcia gazu zaznaczonego. U mnie odcina tak jak by gazu nie było. jak mocniej depne, to przełącza na benzyne i to mnie strasznie dziwi. Wymieniłem filtry, regulowałem i nic..

Z BMW jest jak z seksem.. Po co latać na ręcznym jak można dać w pi*de ^^

http://images75.fotosik.pl/883/2efac5199f97deb3med.jpg

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=202893

Moja mała :)

Opublikowano
Chudy992 jeżeli przy depnięciu zmienia Ci na benzynę , to prawdopodobnie reduktor już nie daję rady.
Opublikowano
zdecydowanie reduktor nie wyrabia i przy depnięciu jest za słaby dlatego przełancza na benzynę co do odcięcia jeśli chodzi o sekfencję to w programie ustawia sie progi zarówno przełanczania minimalne obroty na gazie i właśnie moment odcięcia
Opublikowano
Ja mam ten problem od czasu zmiany na nowy soft. Muszę po wypłacie jechać do gazownika.
Opublikowano
Witam,

Mam zrobioną niby odcinkę na gazie. Mam przełącznik nad gałką od skrzyni biegów. Problem w tym, że wszystko działało dobrze. Odcinało przy 6tyś. Byłem u gazownika, bo miałem problem z gazem (nie przełączał się gaz), wszystko było dobrze, wgrany nowy soft. I od tego momentu odcinka działa od 3 tyś jakoś... Miał ktoś może podobny problem?

No z tego co napisałeś wynika że po wizycie u gazownika odcinkę masz na gazie przy 3 tys, a wcześniej przed wizyta i naprawą przez niego masz przy 3 tys ? No to nie możesz iść na reklamacje do niego bo jak woził pieniądze za naprawę, to powinno wszytko tip top działać, czyż nie :wink: ?

Z tego co piszesz to moim zdanie trzeba podpiąć sterownik gazu pod kompa i zmienić w programie próg odcinki, po drodze radziłbym ci też zmienić to żebyś nie miał odcinki na gazie tylko przy np. 6 tys się przełączała na benzynę i na benzynie była odcinka, gdyż odcinka na gazie to nie miła sprawa dla silnika... Jak zakładałem gaz do swojej to gostek co mi to robił odradzał mi taką właśnie odcine jak masz, "jeśli nie chce żeby mi korba wyszła bokiem z silnika i silnik dłużej pożył" - jego słowa.

Ja mam podobny problem.. U mnie nie ma jakoś odcięcia gazu zaznaczonego. U mnie odcina tak jak by gazu nie było. jak mocniej depne, to przełącza na benzyne i to mnie strasznie dziwi. Wymieniłem filtry, regulowałem i nic..

Jak już koledzy wspomnieli słabe ciśnienie gazu dlatego przełącza się na benzynę przy depnięciu, tylko pytanie czy zawsze tak miałeś czy tak nagle zaczęło się tak dziać ? nie śmierdzi ci gazem pod maską ? sprawdzałeś czy dzieje się tak na zatankowanej butli do pełna ?

Opublikowano

Kolegom wyżej dziękuję bo to mi dało do myślenia ;) Nie spodziewałem się reduktora a to rzeczywiście może być powód.

A co do nagle czy cały czas.. Jak ja wziąłem od klienta wszystko było ok, jeździła jak [BAD]ięta. Po jakimś czasie zaczeła w przysłowiowego ch*ja walić i tak zostało. Gazu nie czuć wszystko w normie, tylko jak jade na trasie i chciałbym wyprzedzić bez redukcji, depne jej, to Ona od razu przerzuca na gaz (tak jak by miała za małe cisnienie). Dlatego pojechałem na wymianę filtrów bo pomyslałem " filtry przytkane to nie dostaje papu tak jak należy". a tu zonk bo dalej to samo. Jeśli bede przy kasie i zmienie reduktor to dam znać co i jak w tym temacie.

Ale wielkie dzięki za podpowiedzi ;)

Z BMW jest jak z seksem.. Po co latać na ręcznym jak można dać w pi*de ^^

http://images75.fotosik.pl/883/2efac5199f97deb3med.jpg

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=202893

Moja mała :)

Opublikowano
No jak mówisz że nie od początku tak miałeś to może wystarczy zdemontować reduktor, wyczyścić porządnie, zmienić membranki itp. i będzie hulać jak wcześniej, bo jak byś tak miał od początku że przy depnięciu przełącza to by była wina słabego reduktora (je się dobiera pod silnik, pojemność, moc, liczbę cyl) a tu jeśli tak po jakimś czasie ci się tak stało to może być wina zapchania się jego, czy też może zaworu w butli :p ekspertem nie jest w tej dziedzinie ale lepiej myślę żeby trochę poszukać co może być nie tak niż wpakować te 200 zł w reduktor i żeby dalej okazało się że to nie jego wina tylko jakiegoś pierdołka który się zblokował albo coś, najlepiej to podjedz do dobrego i zaufanego gazownika który coś poradzi :)
Opublikowano

Przy 5.5tyś się przełączała na benzynę, teraz przy 3 tyś :(.

Podjadę do gazownika, bo i tak nie wziął nic pieniędzy za regulację :).

Opublikowano
Przy 5.5tyś się przełączała na benzynę, teraz przy 3 tyś :(.

Podjadę do gazownika, bo i tak nie wziął nic pieniędzy za regulację :).

A widzisz, teraz już czaję dokładnie. Jedz jedz bo na moje oko to zwyczajnie trzeba jedno ustawienie zmienić i będzie po kłopocie :)