Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kilka pytań na temat lusterka wstecznego.

1. Czy jeżeli auto jest LCI, a nie ma tego czujnika (tej kropeczki z przodu) to może mieć ściemnianie? Tak jak np tutaj:

http://allegro.pl/bmw-e90-e91-fotochrom-lusterko-wsteczne-i3230001966.html

Nie ma z przodu tego czujnika a napisane fotochrom. Pytam, ponieważ przeglądam ogłoszenia LCI 2009 - 2010 i jedne mają z przodu ten czujniczek inne nie a napisane, że też się ściemnia...

2. Czy jeśli auto z 2010 roku ma asystena świateł drogowych to powinien mięc taki czujnik jak tutaj:

http://allegro.pl/bmw-3-e90-e91-lusterko-wsteczne-wewnetrzne-czujnik-i3280905093.html

Opublikowano

1 jak nie ma czujnika to nie jest fotochrom.

2 tak takie lusterko z tego ogłoszenia ma asystenta świateł drogowych.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Koledzy oświećcie mnie bo za nic nie mogę dojść od czego jest ten czujnik w lusterku wstecznym z drugiej strony (od strony przedniej szyby). Jest on schowany w taki otwór kwadratowy, a może to nie żaden czujnik tylko coś innego? Z góry dzięki za odpowiedź bo już przez to spać nie mogę.

Opublikowano

Jak Ty o takie sprawy spać nie możesz to może tak do lekarza :)

Kwadratowy otwór w obudowie uchwytu lusterka to kamerka asystenta świateł drogowych.

Kwadrat w kolorze białym wielkości ok 0.8x0.8mm (na zewnętrznej części lusterka wewnętrznego) to czujnik fotochromu.

Opublikowano
Kwadratowy otwór w obudowie uchwytu lusterka to kamerka asystenta świateł drogowych.

Chyba nie do końca tak jest, ponieważ ja mam w lusterku z przodu ten kwadracik, a nie mam asystenta świateł drogowych (S5ACA). Mam natomiast automatyczna kontrolę świateł mijania (S524A), a to chyba co innego. Proszę mnie poprawić, jeżeli się mylę.

Opublikowano

Witam,

Podłączę się pod temat. E91 2009 LCI. Jest sensor deszczu w przedniej szybie oraz zamocowane lusterko fotochromatyczne, które nie zostało podłączone. Skąd doprowadzić kabel z kostką do lusterka ? Czy w każdej wersji z sensorem w szybie instalowano lusterko fotochromatyczne ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujnik deszczu nie ma nic wspólnego z obecnością lub nie lusterka fotochromatycznego.

Możesz zrobić zdjęcie jak to lusterko u Ciebie wygląda?

Pytam, ponieważ z reguły fabrycznie nie montują np. lusterka fotochromatycznego żeby go nie podłączyć.

W moim aucie dokładałem lusterko fotochrom od zera.

TUTAJ masz instrukcję.

pzdr

yaz

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam wszystkich.kupiłem BMW e91 okazało się że skradzione zostały wszystkie lusterka. Mam problem ze znalezieniem lusterka wstecznego,posiada ono trzy funkcje EC/LD/FUNK.Oto nr.lusterka 51169134440. Mam pytanie czy to lusterko odpowiada za otwieranie i zamykanie auta z pilota bo pilot jest sprawny a nie działa i czy można to lusterko zastąpić innym. Dziękuję z góry za pomoc.