Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem w sobotę BMW 118i 2.0 z 2008r. i podczas powrotu przy prędkości około 190 wyłączył mi się silnik. Auto zwolniło i coś pod maską zaśmierdziało. Po odczekaniu paru minut auto nie chciało odpalić i nadal nie odpala mimo odłączeniu akumulatora i podłączeniu ponownie. Przy każdej próbie odpalenia z pod maski ponownie czuć zapach spalenizny. Całą noc próbowaliśmy odpalić, resetować aż się rozładował akumulator, po rozładowaniu akumulatora komputer wariuje.

Prawdopodobnie może to być wina zbyt dużych obrotów co mogło doprowadzić do odcięcia dopływu paliwa do silnika.

Czy możecie mi poradzić jak to sprawdzić, gdzie najlepiej się zgłosić z takimi objawami ? Czy wystarczy podpiąć go pod komputer czy coś więcej jest wymagane ?

I czy odcięcie dopływu paliwa może spowodować zapach spalenizny który się wydzielił ?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Nie wiem tego a jak to sprawdzić ??

Chce dziś podjechać do Serwis samochodów BMW Łódź ul. Krzemieniecka 2 Czy ktoś może coś o nich powiedzieć ?

Opublikowano

Łańcuch nie, silnik się zatarł albo rozrusznik jeszcze nie wiem. Dziś mają do mnie dzwonić jak sprawdzą. ;(

Masakra ....

Czy do niej będzie pasował 2.0 170KM ?

• Moderatorzy
Opublikowano
Skoro kupiłeś auto w sobotę i są takie hece to czy nie powinieneś tego auta oddać. Sprawa nie jest łatwa i oczywista, ale chyba bym występował do sprzedawcy z wnioskiem, że auto miało ukrytą wadę.
Opublikowano
No w poniedziałek miałem jechać na sprawdzenie przebiegu. Czekam dziś na info co się stało i już się doczekać nie mogę .... :(
Opublikowano
Z tego co mówi mechanik, silnik jest zatarty tylko dziwne to bardzo .... bo jak niby w nie całe 300 km zatrzeć silnik .....
Opublikowano
Był wlany, własnie nie wiadomo kiedy był wymieniony bo jego stan był masakryczny, gdyby auto wytrzymało do poniedziałku to bym wymienił bo w poniedziałek auto miało jechać do serwisu aby wszystko sprawdzić i powymieniać. Ale nawet nie dotrwało do pon .... :(
Opublikowano

Popierniczac 190kmh dopiero co kupionym samochodem, z niezmienionym olejem, filtrami. Brawo.

btw, chyba nie ten dzial

Opublikowano
Co nie zmienia faktu, że jedna przejażdżka 190 km/h przez chwilę, nie powinna zatrzeć silnika jak by był w 100% sprawny przed zakupem.
Opublikowano
daj znac koniecznie jak to sie sytuacja z autem rozwija. bardzo mnie to ciekawi
  • 2 tygodnie później...