Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki powinien być lakier w tym miejscu ? matowy czy błyszczący ? Powierzchnia chropowata czy gładka? Spotkałem się z przypadkiem że po jednej stronie była gładka powierzchnia a po 2giej chropowata....tak jakby szpachla. Proszę o jasną odp. :)

http://images33.fotosik.pl/673/033cff7e9b5dd024gen.jpg

Opublikowano
BMW raczej nie robi fuszery typu z jednej strony gładkie z drugiej chropowate, a takie auto widziałem...niech jakiś EKSPERT się wypowie :) no chyba, że wariant B jest taki, że pojawia się tam rdza i ktoś maznał z jednej strony, stąd dwie różne w dotyku powierzchnie...
Opublikowano
Niech ktos przejedzie paluchem u siebie i z laski swojej napisze jakie sa jego odczucia po przejechaniu palcem w tych dwoch miejscach :) z gory dzieki
Opublikowano
u mnie obie strony gładziutkie ale ja na pewno miałem je poprawiane bo przygody z tyłu były wiec jak z fabryki wejżdzało nie wiem :)
szukam
Opublikowano
lakier w tych miejscach ma być lekko szorstki i przedewszystkim matowy !!!! jak jest z połyskiem na pewno ktoś malował
Opublikowano

no to matowy u mnie jest :) ale gładki a nie malowany pędzlem :D

może u autora ktoś nałozył tą gume taką pędzlem a potem zamalował.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tam nie ma szpachli tylko gumowa spoina, inaczej wszystko to by się rozpadło/spękało.
Opublikowano
Jezeli po jednej ze stron jest szpachla w tamtych okolicach i pod szyba to czy auto musialo dostac bardzo mocno? Sprzedawca zarzeka sie ze to delikatna stluczka...co sadzicie?
Opublikowano

Sprzedawca zawsze będzie się tak zarzekał :)

Jeśli uszkodzenie było delikatne, to skąd szpachla aż w profilu wewnętrznym?

Miernik lakieru dałby tutaj jakieś wyobrażenie o rozległości uszkodzenia.

Opublikowano

Uderzona rzekomo w tylni bok, ktore miejsca pomierzyc?

Jezeli pozadnie zrobiona czy warto sie interesowac jezeli mechanicznie brzytwa?