Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja co jakiś czas kiedy staję na światłach wyłączam radio i zastanawiam się, czy to tak ma być czy jednak coś jest źle z tym autem. Klekocze prawie jak moje E46. Zaznaczam.. PRAWIE

U mnie to samo, brzmi jak diesel...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie przejmujcie się tak, tu jest dopiero cienko, cienko :twisted:

Ja słyszę znajomy silnik od strażackiej pompy montowany w latach 50...do naszej poczciwej Syrenki.

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
to jest bol 328i klekot ale za to jedzie:) Cos za cos....

cztery cylindry i 1995 centymetrów plus doładowanie robi 245 koników....... to musi ciężko pracować

stare silniki benzynowe miały 6 cylindrów i pojemność 2800 centymetrów i moc około 190 to nie były tak wyśrubowane

jak sprzedawca otworzył maskę w 528i to od razu nie spodobał mi się dźwięk.

Miałem w E30 i E39 takie pojemności :arrow: :arrow: dźwięk jak muzyka relaksacyjna :D :D , ale takich jednostek już nie robią.

Ale jest sposób na takie dźwięki :arrow: :arrow: podkręcić radio.

Taka jest kultura pracy tych jednostek napędowych i nic się w tym temacie nie zmieni :mad2:

Opublikowano
Jedyne rozwiazanie kupic sobie 335i albo m3:) No ale to wydatek innego rzedu ale coz tak jak mowimy cykanie slychac z zewnatrz wewnatrz nie ma tragedi strasznej nie jest to 6 garow jak sie wypowiedzial kolega:)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koszt wydechu ponad 3000 zł (w zależności od stopnia rabatu ).

Według mnie warto . Nie jest to dźwięk jak w r6 , ale w pewnym zakresie obrotów ładnie mruczy i strzela :wink:

Jak na cztery gary :cool2:

89fd7c4724419b3am.jpg
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam! Panowie podepnę się pod temat. Chciałbym zapytać, jaka jest optymalna temperatura pracy dla tego silnika (2.0 TwinPower Turbo)?
  • 2 lata później...
Opublikowano
Hej witam wszystkich!co do cykania u mnie to samo 2.0 i twin power! A dodatkowo słychać wycie cos takiego jak by przebijalo radio i dawało śmieszny dźwięk!niewiem moze to dźwięk turbiny lub compresora?slyszalne to jest do ok 4!tys obrotow silnika pozniej głośniejsza praca silnika zakłóca ten odglos(proszę o opinie)pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to na bank napęd pompy olejowej do wymiany
Opublikowano
Hej!skad ta pewność?miales to samo ten sam dźwięk!dzis byłem u typa który zajmuje sie tylko BMW i według niego to jak by łożysko gdzies padało!jutro jadę do niego i ma zdjąć pasek i sprawdzić alternator itp!dzieki i pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
oczywiście, że miałem, napisz co "typ" stwierdził i naprawił
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to był świst wg mnie, może u Ciebie jest coś innego, zobaczymy jak to usuniesz
Opublikowano

A to nie będzie turbo ?

Przy okazji jak rano ruszacie na totalnie zimnym po nocy, to słychać jakby delikatne wycie, tak jakby się nie było nic rozgrzane i jak się rusza to delikatnie słychać, to nawet się objawia jak się puści gaz gdy jesteśmy rozpędzeni do 20-30km ruszając na osiedlu... i tak przez pierwszy pierwszy km powiedzmy. Tylko, że to nie jest w ogóle świst. Nazwałbym to wyciem bardzo cichym, albo jakby łożysko jakieś, nie wiem czy to pasek, może skrzynia automatyczna ma zimny olej i dlatego? 1 raz mam automat. Dajcie znać jak jest u Was :)

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

Opublikowano
U mnie wyje automat na zimnym silniku i przy jezdzie na wstecznym. Jest to odglos jakby pracy silnika elektrycznego. Wynika on niby ze zuzywania sie powlok walkow w skrzyni ZF8. Wszystkie BMW z nowa skrzynia ZF, ktorymi jezdzilem jako auta zastepcze mialy ten objaw. Wedlug mechanikow z ASO to zupelnie normalne, chociaz czytalem ze byly tez przypadki wymiany skrzyni, koszt okolo 8 k. EUR.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
Dokładnie o tym mówię, dźwięk jak z silnika elektrycznego. Uspokoiłeś mnie ;)

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam panowie co powiecie o ty dźwięku czy cos jest niepokojacego?? bo wydaje mi sie z jest slyszalne metaliczne stukanie?? co to moze byc?? wtryski?? prosze o pomoc