Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

jak w temacie : jestem ciekaw jak traci na wartości ten model ? Przymierzam się do wymiany i właśnie wyceniałem swojego :

2013 X3 2,8i

alpine white

nevada black

sunroof

sport pack

technology pack

winter pack

premium sound

etc.

Po 10 miesiącach stracił na wartości dokładnie 8 650 USD ,myślę ,że jest ok ? Pewnie w Europie będzie inaczej ,ale tu po prawie roku nie ma tragedii. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

utrata wartosci zalezy od wielu czynnikow, m.in. przebiegu, o ktorym nie wspomniales

generalnie rynek amerykanski i polski to dwa rozne swiaty; spodziewalbym sie, mniejszej utraty wartosci przy srednim przebiegu niz 17% w ciagu 10 miesiecy (oczywiscie w US)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witam! W PL auto 2 lata, przebieg 36 tys, bezwypadkowy,utrata wartości wg. Alianza 39 % [ X3 nowa za ponad 200 wyceniono na 126 tys ] :duh:
Opublikowano
Przebieg to ok. 3000 mil ,pewnie i tak wymienię dopiero w nowym roku (może nowe X5) ? :)
Opublikowano
no tak mówią ,że tej klasy autko może stracić nawet 50 % w ciągu pierwszych trzech lat :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
prawie $3 / mile to w mojej opinii dosc duzo jak na X3

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
No tak ,ale trzeba brać poprawkę ,że to wycena przy wzięciu nowego (nieco zaniżona) ,pewnie na wolnym rynku jest warte nieco więcej :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wrzuc dane na portale w stylu kbb.com itp.

oczywiscie jesli nie masz rozeznania w cenie wolnorynkowej, to banda dilera bedzie probowala Cie zrobic w bambuko

nie wiem jak dziala sales use tax w NY, w CA czasem warto wziac troche mniej za uzywany samochod sprzedawany w rozliczeniu do dilera, gdyz podatek od nowego samochodu zaplaci sie tylko od roznicy w cenie netto pomiedzy samochodem nowym i uzywanym

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
KBB wycenia podobnie (niewielka różnica) Poczekam chyba na nowe X5 ...co do podatku to mam zwolnienie - więc nie dotyczy :wink:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
KBB wycenia podobnie (niewielka różnica) Poczekam chyba na nowe X5 ...co do podatku to mam zwolnienie - więc nie dotyczy :wink:

Sprawdzales na nadaguides.com?

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
tak ,różnice niewielkie - kilkaset USD ,chyba czas na nowe X5 :D
Opublikowano
tak ,różnice niewielkie - kilkaset USD ,chyba czas na nowe X5 :D

Na X4 poczekam, a tymczasem na 535 z off-leasu albo z Mannheim poluje. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Ja nie mogę X4 (dwie córki) ,a jak zabrać jeszcze teściową :duh: