Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Kupiłem niedawno 320Ci 170km (manual) i spalanie przy jeździe spokojnej po mieście, według komputera wskazuje 13,6 i powiem szczerze ze 520 150km jedzie ZNACZNIE lepiej(manual) wiadomo od razu zmieniłem filtry paliwa powietrza i olej,pojechałem na diagnostykę ale nic nie wykazało może dlatego że komputer uniwersalny a nie typowo pod bmw,niestety na miejscu nie ma. W piątek chce jechać do BMW Sopot lub pod poznań na konkretną diagnostykę bo przyznam uciążliwa jazda jest trochę. PYTANIE MOJE JEST TAKIE CO MOGĘ JESZCZE ZROBIĆ ewentualnie SPRAWDZIĆ ???????
Opublikowano
ja mialem podobnie w zime ... mysle ze moze to byc przeplywomierz tak bylo u mnie ale przyczyn moze byc duzo? jakies bledy na kompie?
BUNIA :)
Opublikowano

Błędów brak, dzisiaj byłem na jeszcze innym kompie i jutro będe podmieniał przepływke bo mówił że coś dziwnie wartości zmienia, sondy wszystkie sprawne według komputera. jutro po podmianie dam znać. Pozdro

Znajomy miał kiedys brak mocy i miał do wymiany listwe wtryskowa ale to w 318 compact i na kompie tez jemu nie wychodzilo dopiero w poznaniu doszli do tego.

Opublikowano
to moze zanim podmienisz to poprostu odlacz przeplywke... to przynajmniej bedziesz wiedzial czy wina jest w samej przeplywce. :D mozesz jezdzic z odlaczona spokojnie
Opublikowano
A wiec przepływka wykluczona bo 3 sztuki pokazuja tak samo, brak mocy i spalanie dalej wysokie. Zatankowałem do pełna zrobiłem 100km i znow zatankowałem wyszło prawie 18 litrow !! cykl mieszany 60% miasto 40 trasa) niestety u mnie na zadupiu nikt nie ma porządnego komputera tylko same uniwersalne.
Opublikowano
mówisz o dłuższej jeździe?? Przejechałem sie z odpiętym i delikatnie mi szarpało a brak w mocy był zauważalny w dalszym ciągu
Opublikowano
wiesz mogly ci sie Adaptacje paliwowe przez to po rozjezdzac musisz je usunac komputerem lub na dluzszy czas odpiac akku ... i pojezdzic tak z 100-200 km i zobaczyc co sie bedzie dzialo w ty czasie komp stworzy sobie nowe adaptacje.