Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę wymienić klocki oraz płyn hamulcowy ( klocki na przodzie ) oczywiście razem z czujnikami.

Pierwsze pytanie. Jaki płyn mam kupić?

Kolejna sprawa kto jest mi w stanie na terenie warszawy skasować inspekcję ( płynu oraz klocków ) po jej wymianie ? Po wymianie mogę przejechać ok 20km bez kasowania inspekcji ?

www.scooterkingz.pl
Opublikowano

Było „kilka” razy :search: :search:

Po wymianie (nie przed, czy w trakcie) klocków z nowym czujnikiem:

1) Zapłon ON (guzik start bez pedału sprzęgła w manualu, bez hamulca w automacie – tak aby silnik NIE odpalił ale aby paliły się „wszystkie” lampki),

2) Trzymasz ~5s wciśnięty guzik kasowania km,

3) Pojawia się okienko „serwisowe”,

4) Manetką BC wybierasz okienko z klockami przód,

5) Wciskasz guzik kasowania BC (znaczek „v” w małym pustym kwadraciku z napisem reset) i masz nowy stan klocków przypisany komputerowo do Twojego modelu

Przed wyminą "popróbuj" w grażu/parkingu bez wciskania RESETu, możesz wejść o okno serwisowe za każdym razem jak włączysz w aucie zapłon…NIC nie zepsujesz :wink:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, ja wymienilem tylne klocki z czujnikie a pozostalo mi 7000km do zmiany.

Teraz po wymianie chce zresetowac by na nowo zaczelo liczyc i mi wyswietla reset ale nie ma tego v w okienku by zresetowac i nie moge tego zrobic...

w czym tkwi problem? jezdze juz na nowych klockach i czujniku od soboty a inspekcja juz na 6000 do zmiany...

Opublikowano

U mnie bylo to samo - po wymianie czujnika i klockow nic sie nie zmienilo. Nie polecam robienia resetu. Po resecie zatrzymalo sie na 70kkm i stalo tak :mad2:

Pomoglo odlaczenie akumulatora na kilka godzin przy okazji innej roboty :cool2: . Licznik zurzycia przeskoczyl z 70 na 42kkm i juz teraz dziala normalnie :wink: :cool2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png