Skocz do zawartości

e46 sedan lift- trzesie po wlaczeniu mrozenia w klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nikt nie miał czegoś podobnego? całe nadwozie się trzęsie, dziwne jest to że przy włączeniu klimy nic się nie dzieje, dopiero jak włączę ten guzik mrożenia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież to właśnie ten guzik ' * ' uruchamia klimatyzację. Może masz zatarte łożysko na sprężarce.
Opublikowano

no tak, wyszło to po wymianie jeżyka, nie wiem jak to się fachowo nazywa, dziwnie falowała mi klimatyzacja i słabo dmuchała przez lewy przedni wylot, wcześniej było ok.

Ile może kosztować naprawa?

Opublikowano
Tak jak wyżej kolega napisał, żeby to sprawdzić podnieś machę i niech druga osoba popatrzy i posłucha, czy ten odgłos idzie z rolki od sprężarki. :)
Opublikowano

dzięki, nie słyszę jakiegoś dziwnego ciągłego dźwięku po włączeniu, tylko lekki stuk jak tylko ją włączam. no i budą trzęsie. te paski i koła wyglądają dobrze. byłem niedawno u mechanika na gruntownym przeglądzie, silnik był tez robiony i nic nie wykrył.

Czy może byc to na tyle niebezpieczne że moge stanąć w polu podczas długiej jazdy?

Opublikowano

sprawdziłem dokładniej, silnik nie rusza się mocniej przy włączeniu klimy, tyko w środku jest to odczuwalne, pasek i kółka szybciej się ruszają, i słychać taki dźwięk jakiego mógłbym się spodziewać przy zmianie prędkości kręcenia.

Przy włączeniu klimy słychać lekkie kliknięciu w silniku.

ostatnio wymieniany był : http://i.ebayimg.com/t/BMW-E46-3-SERIES-HEATER-BLOWER-RESISTOR-HEDGEHOG-FINAL-STAGE-UNIT-FSR-/00/s/MTA2NlgxNjAw/$(KGrHqRHJBoE9qTR)2y6BPbDoPnuow~~60_35.JPG

Opublikowano

To wymieniłeś jeża kolego, często jak pada to nawiew nierówno chodzi.

Jak chcesz to możesz podjechać o podłączymy pod kompa. i zobaczymy czy coś wypluje.

Opublikowano
Jestem za kilka dni umówiony do mechanika na sprawdzenie ale chciałem wcześniej spytać żeby wiedzieć na jaka kwotę się muszę szykować. No i czy mogę bezpiecznie jeździć z taką awarią.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Musialem odmówić mechanika z powodu pracy.

Co się może stać jak nadal będę używał klimatyzacji?

czy mogło być to spowodowane wymianą tego jeża?

A może to co sie nabija do klimatyzacji sie konczy? nabijałem rok temu