Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami tuż po włożeniu klucza do stacyjki słychać dziwny dźwięk. Coś piszczy mi pod deską rozdzielczą po stronie pasażera przez kilka sekund. Nie jest to dźwięk z głośników tylko jakiś wbudowany brzęczek. Pierwszy raz usłyszałem go po demontażu modułu CCC, który wymagał naprawy. Po naprawieniu modułu i montażu ciągle czasami słychać ten dźwięk.

Co to może być i co może sygnalizować?

Do odważnych świat należy!!!
Opublikowano
małe myszki? ;)

Ach, na smierc zapomnialem! Zapominam je ostatnio dokarmiać i piszcza jak tylko mnie uslysza! :lol:

Opublikowano

a na powaznie, zakladam ze masz klimatyzacje full automatic,

ktora w momencie zalaczania zaplonu juz sie uruchamia, otwiera obieg powietrza

Zakladam, ze oski moga Ci skrzypiec (brud, pyl, itp).

Wyczyszczenie tunelu powietrznego powinno usunac efekty dzwiekowe

Opublikowano
a na powaznie, zakladam ze masz klimatyzacje full automatic,

ktora w momencie zalaczania zaplonu juz sie uruchamia, otwiera obieg powietrza

Zakladam, ze oski moga Ci skrzypiec (brud, pyl, itp).

Wyczyszczenie tunelu powietrznego powinno usunac efekty dzwiekowe

Słyszę takie dźwięki z klimatyzacji ale to nie o to mi chodzi.

Może sprecyzuję dokładniej jaki to dźwięk. To nie jest skrzypienie ani inny tego typu przypadkowy dźwięk. To jest jakiś ciągły sygnał wyższej częstotliwości trwający do ok. 10 sekund z jakiegoś wbudowanego mini głośniczka. Mogę to porównać do dźwięku mojej pralki automatycznej gdy sygnalizuje, że zakończyła pranie :-)

Ewidentnie jest to jakiś sygnał ostrzegawczy i chyba lepiej abym dowiedział się wcześniej niż później przed czym próbuje mnie ostrzec...

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

chcialem odswiezyc ten watek i sie zapytac czy ktos mial kiedys podobny problem i wie co moze byc jego przyczyna i jak oczywiscie sie jej pozbyc?

W mojej E60 slysze rowniez jakis dzwiek / sygnal ostrzegawczy przez ok 5 sek (bezposrednio z kokpitu, nie przez glosniki) or razu po wlozeniu kluczyka (nawet jesli auto nie zostanie odpalone). Bede wdzieczny za ewentualna pomoc.

PS: przepraszam za brak polskich znakow - niemiecka klawiatura:/

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiec co ja do dej pory wyczytalem na forum, wzgledem dziwnych dzwiekow oczywiscie oprocz myszek, duchow itd. to:

- rozladowywujaca sie bateria w pilocie

- rozladowywujaca sie bateria dodatkowego immobilizera

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dzieki za informacje.

A orientujesz sie moze czy taka baterie mozna wymienic samemu, czy trzeba sie z tym udac do serwisu?

BTW: jesli laduje sie ona samoczynnie podczas jazdy to chyba to niestety cos innego, poniewaz ostatnio uslyszalem ten dzwiek po tym jak przejechalem ok 700km.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To sprawdz jeszcze akumulator, moze ma za male napiecie bo nic innego nie przychodzi mi do glowy.

Akumulatorek w pilocie tez moze sie noedoladowywac. Sprawdz drugim kluczem czy dalej ten ton wystepuje.

Jesli nic nie znajdziesz to moze wyczytanie bledow cos rozjasni w tej sprawie.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!