Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

mam następujący problem. Odkąd założyłem gaz do mojej trójeczki, zaczął mnie nękać dość poważny problem, którego wcześniej nie było...

Oczywiście spalanie teraz jest super, auto też się dalej fajnie prowadzi jest tylko właśnie ale... Otóż czasami nie odpala... i nie wiadomo czemu. Bo właśnie "czasem" nie odpala - oczywiście mnie, u mechanika i gazowników wszystko super :) No cóż, ząb u dentysty przestaje boleć :mad2:

Poniżej wstawiam film z youtube, by wam pokazać o co chodzi, a poniżej opiszę.

http://www.youtube.com/watch?v=wOeu-BAPY0I&feature=youtu.be

Przekręcam kluczyk, i próbuje odpalić ale nie daje rady - tak jakby nie było paliwa. Po jednym razie próbuję ponownie, teraz już się świeci kontrolka "ASC" i nie chce zgasnąć. Czasem też przed odpaleniem wariuje obrotomierz. Kręcę i dalej nic.. dopiero jak mu się doda gazu to ledwo ledwo zaczyna łapać.

I potem parę razy jest OK, przynajmniej do następnego razu... potem znowu nie pali... w końcu ruszy i trochę pojeździ... a potem znowu nie chce odpalać.

jesteście chłopaki w stanie coś doradzić? Gdzie szukać błędu? Bo wg komputera chłopaków od gazu, wszystko śmiga aż miło... raczej JA upatrywałbym błędu gdzie indziej.. może coś źle zrobili, ale co?!

Miał ktoś coś takiego kiedyś? :/

Pozdrawiam,

Maciek

Szukam BMW e90 150 km, benzyna :)
Opublikowano

wow

ale choinka :)

heh

chyba masz zwarcie jakieś - albo jakiś sterownik odmawia posłuszeństwa

gg5553463
Opublikowano
imo musieli cos uszkodzic podczas montazum jezeli zaczelo to sie bezposrednio po montazu gazu
Opublikowano

Immobilaizer?

Ale czy to nie jest bardziej w stacyjce cały ten mechanizm? /nie znam się, ale tak tylko dopytuje bo zbieram jak najwięcej informacji przed przypuszczam kolejną wizytą w warsztacie..

Opublikowano
W bmw mojej zony było tak samo wymieniłem czujnik położenie wałka i po problemie podłącz pod inpe i zobacz czy wypluje błąd czujnika położenia wałka ale pewnie tak :cool2:

w sumie to by było logiczne

z tym czujnikiem wałka ...

i racja - z tymi autami bez fejsa nic się nie zdiagnozuję

podpinaj pod kompa i daj znać co wyszło - ciekaw jestem :norty:

gg5553463
Opublikowano

Dzięki Panowie za wskazówkę,

a ten błąd czujnika wałka może być spowodowany zrobieniem czegoś nie tak podczas zakładania instalacji lpg?

Wówczas bym do nich podjechał i może oni by mi to zrobili, bo powinni mieć możliwość sprawdzenia tego? W sumie to po założeniu gazu tak się zaczęło robić... choć nie wiem czy można te 2 rzeczy ze sobą łączyć.. :duh:

Opublikowano

Witam,

jeszcze nie, narazie nie mam możliwości podjechania do mechanika by to zdiagnozować.. może w środę dam rade podjechać.

Inny mechanik mi mówił, że jak samochód odpala (a akurat u niego mi odpaliło) to nie wykryje się przez komputer błędu... ale może akurat to o czym piszecie da się sprawdzić. Przynajmniej akurat ten mechanik obstawiał raczej, że to przez jakieś zwarcie..

Opublikowano

Inny mechanik mi mówił, że jak samochód odpala (a akurat u niego mi odpaliło) to nie wykryje się przez komputer błędu...

głupoty powiada :duh:

gg5553463
Opublikowano

Inny mechanik mi mówił, że jak samochód odpala (a akurat u niego mi odpaliło) to nie wykryje się przez komputer błędu... ale może akurat to o czym piszecie da się sprawdzić. Przynajmniej akurat ten mechanik obstawiał raczej, że to przez jakieś zwarcie..

Zmień mecha kompletny baran z niego

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie - mieliście rację :cool2: :cool2: :cool2:

Naprawdę WIELKIE DZIĘKI!

Nie wiem co bym zrobił bez tego forum i Was heh..