Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Co sądzicie o tym egzemplarzu http://otomoto.pl/bmw-325-192-km-xenon-100-bezwypadkow-C29072542.html. Szukam już samochodu dłuższy czas i ciężko coś sensownego znaleźć. Zastanawiam sie czy nie podjechac obejrzeć ... niestety mam 200km. Wolałbym oczywiscie w manualu ale w razie czego można póżniej podmienić sekwencje.

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBABN31030JW05454

Kod typu BN31

Typ 325CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M54

Pojemność skokowa 2.50

Moc 141

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF TEX 2000/ANTHRAZIT (J1AT)

Data prod. 2002-05-15

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S167A ABGASNORM EU4 Norma spalinowa EU 4

S206A SEQUENZIELLES MANUELLES GETRIEBE Sekwencyjna ręczna skrzynia biegów

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S279A LM RAEDER/STERNSPEICHE 45 Obr. BMW, st. le. spr. gwiaz. 45

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, holenderski

Wyposażenie seryjne

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Piszą że są profesjonalistami po czym kłamią na roczniku auta i widzą w nim skórzane fotele, kolejne pieprzenie podrabiańca :evil:
Opublikowano

SMG W. 325 to jakaś chyba pomyłka :mad2: nawet w 330 to do dupy chodzi co innego M3

Chyba trudno bedzie im to sprzedać .

Po drugie cena bardzo niska jak na 2003 rok więc trzeba sprawdzić ci i jak żeby nie wtopic .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Ogółem życzę wytrwałości, znaleźć coś rokującego nadzieje do 25tys. zł z roczników 2001-02 w coupe graniczy z cudem. W italię już całkiem zwątpiłem po tym co widziałem, a 'niemiec' schowany pod ładną opinią jest jak ten, którego Wanda nie chciała. Zdarzają się pojedyncze okazje, może z jedna w miesiącu, ale schodzi na pniu - zadzwoniłem ostatnio 2 godziny po dodaniu ogłoszenia 320Ci, i było już sprzedane. Może trzeba zamieszkać na serwisach z ogłoszeniami...

W ogóle dziwię się, jakie wzięcie mają te samochody, nawet tragiczne sztuki. Biorąc pod uwagę ich niską funkcjonalność, sporawe koszty utrzymania i przeważnie już mocno wysiloną przeszłość eksploatacyjną, to jakieś ewenementy. Myślałem że tylko ja jestem szurnięty by brać to z uśmiechem. A i podobno kryzys... ;)

W ogóle to chyba najlepszy czas na zakup e92 - za 2-3 lata pewnie też będzie o nie ciężko.

Opublikowano

Zadbane 330 CI sprzedaje sie za 29-30 tys prżed liftem a 325 niestety nie jest wcale tańsze w DE po drugie akcyza i transport to 5 tys złoty więc policz ile musi kosztować auto a te na Mobile DE po 5 tys euro tez do idealnych nie należą

Jeżeli ktoś szuka. toznajdzie ładne 330 CI ale nie tanio .

Ostatnio miałem piękne 330CI z bananowym środkiem w M pakiecie II piękne :cool2: ale to zdaza mi sie 2-3 razy w roku :cry2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Całkowicie się zgadzam, dlatego pomijam w poszukiwaniach 330, na mpaku czy skórach też mi nie zależy, ale cóż... chyba trzeba będzie zmienić model.

Swoją drogą chyba widziałem ogłoszenie tej 330 (jeśli region się zgadza), a nawet jeśli mnie pamięć nie myli zdarzyło nam się rozmawiać przy okazji innej sztuki (niestety się spóźniłem). Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Powodzenia z szukaniem 'tej jedynej'.

Pytacie czemu ludzie kupują auta w gorszym stanie. Większość z nich nie chce płacić grubych pieniędzy za 'igiełki' bo ich po prostu nie stać. W przedziale cenowym 15-25tyś, szukając auta, masz do wyboru tak naprawdę dużo. Możesz kupić skodę octavię II, forda focusa po lifcie czy golfa V. Kupisz też e46 330d czy e39 540i a nawet passata b6.

Pieniądz to władza. Kupując e46 320ci przed liftem za 25 tysięcy strzelasz sobie sam w kolano. Kto potem od Ciebie to odkupi skoro może wziąć 330ci i w przyszłości trochę zainwestować? To że teraz 'trójki' w 'dizlu' po lifcie chodzą po 15tyś nikogo nie dziwi. Nie zdziwi się również nowy właściciel który po miesiącu będzie musiał wymienić pół zawieszenia. No chyba że jest ignorantem i debilem.

To że auta kosztują 30% poniżej mediany cen auta, nie znaczy że są do ***.

Nie dziwcie się zatem że każdy mając określony budżet, celuje w górną granice. Zarówno pieniężną jak i auta.

Opublikowano
Pytacie czemu ludzie kupują auta w gorszym stanie. Większość z nich nie chce płacić grubych pieniędzy za 'igiełki' bo ich po prostu nie stać.

Właśnie, że stać, tylko sami o tym nie wiedzą. Dowiadują się u mechanika, po zapłaceniu za wyprowadzenie auta z kryzysowego dołka tych 30%, na które wcześniej przyżydzili (no offense any1).

Z tą różnicą, że płącą nie poprzedniemu właścicielowi (który sam zdążył powymieniać elementy eksploatacyjne), a warsztatowi. W myśl prawdziwej wg mnie zasady, że pieniądz to władza.

Opublikowano

Z tą różnicą, że płącą nie poprzedniemu właścicielowi (który sam zdążył powymieniać elementy eksploatacyjne), a warsztatowi.

Tyle że nie znając poprzedniego właściciela z miejsca podchodzisz z niedowierzaniem we wszystko co zrobił. Nawet faktury czy inne śmieci nie dają 100% pewności, trzeba by każdy z tych elementów sprawdzić z bliska. Rozumiem że część osób szuka czegoś tańszego, z tego względu że do każdego auta dolicza już ewentualne koszty napraw, a jak robi sam to przynajmniej ma tę pewność że cześć jest nowa.

http://img824.imageshack.us/img824/2807/underh.jpg
Opublikowano
Koszty napraw dolicza chyba tylko ten, którego na nie stać (przynajmniej ja bym tak zrobił). To tylko potwierdza moją tezę wyżej.
Opublikowano
Całkowicie się zgadzam, dlatego pomijam w poszukiwaniach 330, na mpaku czy skórach też mi nie zależy, ale cóż... chyba trzeba będzie zmienić model.

Swoją drogą chyba widziałem ogłoszenie tej 330 (jeśli region się zgadza), a nawet jeśli mnie pamięć nie myli zdarzyło nam się rozmawiać przy okazji innej sztuki (niestety się spóźniłem). Pozdrawiam ;)

Moze, nie pamietam ale telefonów było dużo jak wstawilem zdjecia wieczorem to jeden o 8 rano zadzwonił zejdzie no i wziął

Auto bylo. Ładne oczywiście nie była to igłą bo cos kiedyś miała malowane ale to 11 lat jakby nie było .